Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağ-Kur'a emeklilik için başvurdum. Sevkle hastaneden rapor aldım. Süreç..?

mdz

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben de 5510 sayılı yasanın 4-b kapsamında sigortalıyım.
Engelli olmamdan kaynaklı emeklilik için başvurdum.Hastaneye sevk edildim.
Sağlık kurulu raporunu hastane kendisi 01/06/2009 tarihinde SGK 'na ( eski adı ile bağ-kur ) teslim etti.Fakat bu raporda sakatlık oranı tesbit edilmiyormuş.
Bu başvuru emeklilik için kesin taleb mi yoksa Malüliyet genel sağlık kurulu raporu inceleyip sakatlık oranını tesbit ettikten sonra emeklilik için dilekçe mi verilecek bilmiyorum.Bildiğim birşey var ise o da çok uğraşaçağız gibi geliyor.
Bu konuda prosedürleri bilen arkadaş cevap yazarsa memnun olurum.
aydın yarınlar...
not: yasanın engellilerin emekliliği ile ilgi tüm şartları taşıyorum.

Oranınız hesaplanacak ve hesaplama sonucuna göre size cevap gelecektir.

Maluliyetin tespiti için de değerlendirseler, doğrudan emeklilik süreci için de değerlendirseler fark etmez aslında.
Siz başvururken nasıl bir dilekçe verdiniz? "Malulen emekliliğe başvurucam, öncesinde maluliyetimin tespiti için en yakın hastaneye sevk edilmeyi istiyorum" mu dediniz, yoksa doğrudan emeklilik işlemlerini mi başlattınız?

Bir de, malulen emeklilik için mi yoksa işgücü kaybından dolayı (5510/28) erken emeklilik için mi başvurdunuz?

Selamlar mdz kardeş,nasıl derler eskiler harbe giden erkeklerine bilirsin ''gazan mübarek ola''aynen benim gibi gazi dönersin inşallah.Benim formumu dikkatli baştan okursan kendine pay çıkarırsın.Evvela şu sorularımı cevapla.Kaç yıl prim ve gün sayın var.Mutlak hangi hastane olursa olsun ,% de şu kadar sakat der.Bana dilekçe tarihi değil emeklilik onay tarihi geçerli oldu...Bağ-Kur emeklilik başvurumda hata yaptı, şimdi işler iyice karıştı..?Formumu incelersen neredeyse gün ve gün yazdım...

Üst Alt