Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağ-kur'dan 6. basamaktan emekli oldum. Basamak yükseltme hakkım var mı?

kastamonu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben bağkurdan malulen emekliyim 6. basamaktan emekli iken basamak yükseltme imkanı varmı varsa ne yapmak lazım. ayrıntılı bilgi verebilecek olan varmı. mümkünse

Bağkurdan emekli olup, emekli iken basamak yükseltme arzusunu anlayamadım.Emekli olduktan sonra basamak yükseltme yoktur. Şuan itibariyle basamak sistemi kaldırılmış, başka bir prim hesaplama yöntemine geçilmiştir.

Malülen emeklisiniz ve çalışmaya başladığınız an emekli maaşınız kesilir. Öte yandan emekli iken basamak yükseltme gibi bir prosedür yok. Sanırım maaşın azlığından dolayı böyle bir girişiminiz olacak ama denemenizi salık vermem.

Aynen söylediğiniz gibi maaşın azlığından dolayı böyle bir girişim yapmayı düşünmüştüm bundan bir süre önce bağkur dan emekli birisine basamak yükseltebilirsiniz şu kadar para yatırsanız gibi bir yazı gelmişti fakat o zaman ben üzerinde durmamıştım şimdi o kişide vefat etti bunu öğrenebilmeme imkan yok dediğiniz gibi hiç uğraşmayayım.
Ancak bağkur emeklilerinin durumu içler acısı aldığımız maaş gülünç diğerileride iyi degil ama onlar hiç degilse ay başını nasıl getirebilirim diye düşünüyor, biz ayın onbeşinden sonra ne yapacaz diye ağlıyoruz.

Evvala azda olsa maaşı emekliliğin hayırlı olsun.Biraz açıklama yaparmısın.Ne zaman bağkura girdin?kaç yıl prim yatırdın?Malulen diyorsun % kaç rapor aldın ne zaman sakat kaldın?bunları cevaplarmısın?Çünki basamaklar 12 ye kadar her yıl otomatikman artıyor idi eskiden?6.basamak bana ilginç geldi!Kastomonu kardeşim,Hoşkal....

Üst Alt