Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağ-Kur'dan emeklilik başvurusunda bulunduk. Sonucu nereden takip edebiliriz?

hakanbektas

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Soru 1 : benim babam %80 raporu var ve 1982 bağ-kur başlangıcı var. toplam 17 yıl 2 ay 21 gün bağkur yatırmış ve 9. basamakta emekllilik için müracaat ettik (1 ekimden sonra) takip edebilir miyiz internetten emekliliği kabul olmuş mu die?

Soru 2 : muhtaçlık aylığı müracaatı yaptık eve doktor geldi baktı ve bundan ne zaman sonra sonuç belli olur ve de sonuç olacak mı olmayacak mı die nereden takiip edebilirim?

Soru 3 : Babam emekli olur ise ilk maaşında diğer ssk gibi tazminat ını yani toplu para alır mı alır ise ne kadar?

Soru 4 : Hem muhtaçlık hem de emekli maaşları aynı anda veriliyor mu?

Soru 5 : emekli maaşı ne kadar olur?

çok soru sordum kusra bakmayın arkadaşlar,bu bilgileri öğrenmek zorundayım ben de engelliyim bana %30 verdiler hiç bir yerde hak da iddaa edemiyorum ne sağlam sınıfındayım ne de özürlü arada kaldım,

sevgilerimle....

Cevap 1: Tüm kurumlar bir çatı altında birleştirildi. Ancak, henüz BAĞ-KUR bilgileri diğerleri gibi verilmiyor. T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu

Cevap 2-4: Muhtaçlık ve Emekli maaşının aynı kişiye aynı anda verilmesi mümkün d0eğil!.. Ancak diğer şartları uyarsa evden başka bir kişiye Evde Bakım Aylığı bağlanabilir..

Cevap 5: Ona da buradan bakabilirsin: T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu | Bağ-Kur Genel Müdürlüğü

çok teşekkür ederim,3. soruma cevap verebilir misiniz?

Üst Alt