Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağ-kur'dan özürlü olarak erken emekli olabilir miyim?

YLMZ123

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle Hepinize Merabalar Benim Bir Sorunum var

Ben 13 yıl pirim ödedim 1985 girişliyim % 60 Engelliyim Bağkurdan Özürlü Olarak Erken Emekli Olabilirmiyim.. :confused::confused:

Cevap Veren Arkadaşlara Teşekkür Ederim Saygılarımla...

5510 sayılı yasanın 28. maddesi Bağ-Kur'luların da erken emeklilik şartlarını düzenler:
Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %60 ve daha çok olanlar: 15 yıl, 3960 gün
Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %50 – %59 arası olanlar: 16 yıl, 4320 gün
Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %40-%49 arası olanlar: 18 yıl, 4680 gün primle emekli olurlar.

Eğer ilk sigortalı olduğunuzda %60 oranında işgücü kaybınız yok idiyse, ama şimdi maluliyet cetveline göre malullük derecesinde işgücü kaybınız varsa, malulen emekli de olabilirsiniz.

Çok Teşekkür Ederim Arkadaşlar Benim Raporum Ankaraya gönderildi raporum %60 ı geçkin 4470 günüm var Malulen Muracat ettim 24 Yıllık bağkurluyum Cevap Bekliyorum
Sizin Herhangi Bir Tahmininiz Var mı (Raporum gideli 2 ay oldu) Ve Ne Zaman Cevap Gelebilir?

mmerhaba YLMZ123 benimde bagkurda 8800 günüm var bende 30 ekim 2008 malülük emekliligi için müracaat ettim şu anda dosyam saglık kurulunda onaylanmayı bekliyor inşallah en kıssa zamanda bi cevap alırız ama bagkurda bu işler gerçekten cok yavaş işliyor ..

Bağkur'dan emeklilik

sayın koca çorumlu ve Yılmaz 123 bağkur a malulen emeklilik için mi müracaat ettiniz şayet malulken emeklilik içinse artık malulen emeklilik kararlarını bölge sağlık kurulları veriyor 1 nisan dan itibaren. bence il sgk müdürlüklerine bir sorun, belki de dosyalarınız illerinize maluliyet durumlarınız incelenmek üzere gönderilmiş olabilir.
Özellikle koca çorumlu siz Antalya il müdürlüğüne bağlı iseniz Bölge Sağlık Kurullarıyla 1. katta Öznur hanım var görüşmenizi tavsiye ederim. iligili bir müdür en azından dosyanız nerede ne aşamada öğrenirsiniz. Eğer antalyaya ankaradan iade edilecekse takip etmenizi öneririm. Zira malulen emeklilik evraklarını hazırlayan birim (antalya) inanulmaz yavaş ve sorumsuz çalışıyor. belki de dosyanız evrak eksikliğinden bekliyor bile olabilir. sürekli takip edin ve sorun dosyam nerede ne oldu diye.

selamlar.

http://www.engelliler.biz/forum/sag...llari-olusturuldu-bundan-sonra-emeklilik.html

saolun ilginize acem kardeş
evet ben mallülük dilekcesi vermiştim 30 ekim 2008 tarihinde
yani yeni bölge saglık kurulları kurulmadan önce . ayrıca ben ankara bagkura kayıtlıyım o yüzden merkezden takip ediyorum saglık kurulu onayını bekliyorum cıkacak neticeyi burda arkadaşlarımla paylaşacagım ..

arkadaslar bu bolge saglık kurulları dediginiz hangi hastane oluyor her ilin kendi bolge saglık kurulumu oluyor

bölge sağlık kurulları 9 ilde oluşturulan maluliyet ve kontrol muayenesi yapan kurullar bu 9 ile yakın illeri de bölge sağlık kurullarına bağlamışlar.Malulen emeklilik müracaatları artık bu kurullarda değerlendirilecek karar için Ankaraya gitmeyecek.Bu da süreci hızlandıracak.Artık aylarca beklenmeyecek.Geçenlerde bir gazete de okumuştum İzmir bölge sağlık kurulunda iki gün gibi bir sürede sonuçlanıyormuş malulen emeklilik müracaatları.Bölge sağlık kurulları ve bağlı bulunan illeri üstdeki linkte bulabilirsiniz

eski kanuna göre olamıyordun ama yeni kanunla emekli olmanız gerekir bağkurda işe başlarken sağlam olmanız gerekiyor..

gerçekten çok yavaş yürüyor bu bağkurda işler :(

Yılmaz123,
Engelli olarak 4/b sigortalılıktan emeklilik hakkın var. Ama ne yazık ki Sgk yasaları tanımadığı gibi bizleri de tanımıyor. En güzel cevabı http://alitezel.com.tr adresinde sayın Ali Tezel vermiş. Umarım Sgk'daki
yöneticilerde okur.

Üst Alt