Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur 28/5'ten engelli emekliliğinde sonuç nasıl bildirilecek?

fatih47

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar.. Bağkur 28/5'den emeklilik başvurusu yaptık. Sonucu bekliyoruz. Sorum şu ; Bize nasıl bir cevap gelecek, gelecek cevapda oran belirtecek mi? Prim eksik kalırsa doğum borçlanmasıyla tamamlayacağız.. Doğum borçlanmasını önce mı yapalım yoksa çıkan sonuca göre mi? Prosedür nasıldır bilgi alabilir miyim? Çıkan rapor sürekli ise ne kadar geçerlidir veyahut raporun sonucunu bize söyleyecekler mı? Yoksa sadece neden belirtmeden red mi edilecek?

www.turkiye.gov.tr sitesinden de sgk evrak takip sisteminden de görebilirsiniz. Orada emeklilik bilgilerinde önce Ek Ödeme görünür. Bu ek ödeme tutarını 26 ile çarptığınızda emekli maaşınız çıkar.

Merhaba SSK hastalık listesinde olmama rağmen red geldi rapor oranım %42 ne yapmalıyım

28/5 başvuru yaptım 1260 kuralı gereği Bağkur

Merhaba 05/07/2024 süresiz engeli raporu aldım .vergi indirimi onaylandı sormak istediğim bir konu var 2 yıl prim eksiğim var tamamladıktan sonra SSK başvurusu yapabilirliyim ,tekrar yeni rapor isterler mi?bilgisi olan cevap verir misiniz teşekkürler

@Katar12, İşe giriş tarihin 2008/Ekim öncesi ise son 1260 gün 4A olup bu şekilde vergi indirimi ile başvuru yapılırsa tekrar rapor istenmeyecektir.

Son düzenleme:
Merhaba süresiz rapor var %42 son 7 yıl kuralı nedeniyle Bağkur engelli emekli başvurusu yaptım red edilmiş 2003-2019 kadar SSK ,2019-2022 Bağkur ,2023 -2024 7 aya kadar SSK olarak devam ettim.Engelli indirimi raporu aldım.son yedi yıl kuralına göre kaç gün SSK prim yatırmalıyım SSK engelli emeklilik başvurusu için
Son yedi içinde 1410 gün Bağkur 1100 gün SSK prim gün ödeme süresi var.
Kafam karıştı SSK memur sordum hesaplama yaptı son 3,5 yıl SSK olmak zorunda dedi
660 gün eksik dedi
Soru şu :son 7 yıl mı hesaplanıyor yoksa son 3,5 yıl mı
beni aydınlatırsanız çok sevinirim teşekkür ederim saygılarımla

@Katar12, "Son yedi yıl boyunca hangi sosyal güvenlik statüsünde prim ödemesi yapıldığını dikkatlice incelemek gerekiyor. Eğer bu süre içinde herhangi bir statüde 1261 gün prim ödemesi yapılmışsa, emeklilik o statüden gerçekleşir. Bu süreler eşitse, en son çalışılan sigorta kolu belirleyici olur."

Son 7 yıldaki toplam primin 2520 gün yapıyor. Son 3,5 yılı şöyle hesaplıyorlar.

2520/2=1260 Gün (3.5 Yıl)

Memurun söylediği gibi yani senin son 1260 günün 4a olması veya 1 fazlası bile yeterli oluyor. Sen yinede işim garanti olsun diyorsan 1265 olsa yeterli o zamanda 4A lı olarak görüneceksin ve o statüye göre işlem yapılacak.

Son düzenleme:
Üst Alt