Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden aldığım raporumu dikkate almayıp başka yere..?

BAĞKURLU

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Öncelikle tüm arkadaşlara merhaba.
Ben 8 aylıkken geçirdiğim ağır çocuk felci yüzünden 1987 senesinde sigorta ilk girişimde değil ama 1988'de çalıştığım büyük bir otelin istemesiyle o zamanlar Tophanede bulunan İş ve İşçi Bulma Kurumunun sevkiyle devlet hastanesinden %40:eek: engelli raporu aldım
.Bu rapor sayesinde (Sakat İşçi Endeks Kartı diye bir kart verdiler) o zamanlar vergi indirim belgesi olmaması sebebiyle maaşımı vergi indirimli olarak aldım. Bu arada askerlik içinde yine Gümüşsuyu askeri hastanesinden detaylı askerlik yapamaz raporu:eek: aldım.
1989 yılında bir dükkan açarak Bağkurlu oldum. Dükkanımı 1991 yılında kapttım ve ara vermeden isteğe bağlı Bağkurlu olarak 2006 yılının 2. ayına kadar devam ettim. Pirim borcum yok hatta 100TL alacağım kalmış.
2006 haziran ayında çıkan kanuna istinaden 2006'nın 11. ayında Kadiköy İş-Kur'a gittim ve beni Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevkettiler. Günlerce süren rapor alma çilesinden sonra yine %40:eek: sakat işçi raporu (maalesef böyle yazıyor:() aldım.
Bugüne kadar girdiğim işlerde Engelli İşçi statüsünde çalıştım. Vergi indirimi almak için raporumu Ankara'ya yolladığımda rapor bana %20 :confused: olarak geri döndü. Sebebine gelince maalesef ki Haydarpaşa hastanesi raporun açıklama bölümünü hiç bir detay yazmadan sadece alt sağ ekstremite poliosekeli yazmış. Bununda karşılığı %20'ymiş. Maalesefki kalçadaki lezyon, bacak, kemikler, kas yapısı, ayak bileği,kısalık, zayıflık, diz hakkında ve kullanmadan yürüyemediğim 180 derecede kitli uzun bacak cihazı hakkında hiç not düşülmemiş.
O zaman anladımki ve tüm formlardan okuduğum kadarıyla Devlet TIP Fakültesi Hasteneleri'nin raporu hakem raporu sayılabilecek nitelikteymiş. Benim Bağkur ve SSK'da toplamda eksiksiz 21 yılım var. Ancak son yedi yılda Bağkur gün sayım daha fazla olduğundan ve şu anda çalışmadığımdan dolayı Bağkur'dan emekli olmaya karar verdim. Bu sebeple Kasım ayında İSTANBUL CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ'ne giderek sağlık komisyonundan detaylı rapor istedim. Cerrahpaşada uzun muayeneler, tetkikler ve rontgen filimleri sonrasında tüm detaylarımı yazarak uzunca bir süreklidir sağlık raporu verdi.
Derecesi %44 11.11.2009 tarihli:eek: BİLATERAL KOKSA VALGA (Maalesefki yaşlandıkça bacak ve kalçadaki deformasyon artıyor ve kas yapısı daha zayıflıyor).
Be nde 29.12.2009'da bağkura bu oldukça detaylı raporuda koyarak erken emeklilik için müracat ettim.
Dün eve Bağkur'dan bir zarf geldi. Açtım içinden 1 Muğla SSK'dan (ilk girişim), 1de İstanbul SSK'dan hizmetimle ilgili bilgi istemişler. Bu tamam. Ancak 3. kağıtta HAYDARPAŞA Araştırma Ve Eğitim Hastanesine bir yazı var. Zanedersem sevk kağıdı, orada çalışma veya iş kazası veya, meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünü ne oranda kaybettiği bölümü işaretli. Bir de kağıtta ekte bulunan hususların dikkate alınarak raporun düzenlenmesi yazıyor ve ekinde 3 sayfa olduğu yazılmış.
Anladığım kadarıyla 2 aylık Cerrahpaşa Tıp Fakültesinin raporunuda hiç ama hiç dikkate almamışlar.

Arkadaşlar benim Askeri rapor dahil bugüne kadar 4 adet raporum var hepsi de resmi kurumlardan. Hepsi de %40-%44. Hatta ve hatta daha önce birçok raporu doğrulanması açısından ya Çapa Tıp Fakültesine Veya Cerrahpaşa Tıp Fakültesine sevketmişler.:mad::mad::mad: Ben tersten başladım yinede sevkettiler. Ben şimdi ne yapmalıyım?? :confused: Bu konuda herhangi bir itiraz dururmum var mı?:confused: Yoksa devlettir ne derse o deyip kuzu kuzu tekrar parasını cebimden ödiyerek daha önce rapor aldığım hastaneye gidip tekrar mı rapor almalıyım?:confused:

Çok sıkıldım bu işlerden ve ne yapacağımı bilmiyorum. Acil yardımlarınızı, fikirlerinizi bekliyorum.....

Sevgiyle Kalın,

jon83

arkadaşım yazını okudum bagkur şu maddeyi işaretlemiş senin yazına göre çalışma veya iş kazası veya, meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünü ne oranda kaybettiği bölümü bunun anlamı erken emeklilik 5510/28 göre dogru madde yanlız şunu bil o maddenin sonunda söyle bir ek var yüzde 40 ile 58 kaybettigimi diye bir çogunda yok bu kanun yeni çıktıgı için bir çok bagkur il müdürlüklerinde yok seni sevk ettikleri hastaneden baltazar formülü düşültükten sonra yüzde 40 ve üstü alırsan erken emekli olabilirsin belli şartlar var prim gibi ben arkadaşım için 1 aydır bagkurla ugraşıyorum arkadaşım bagkur kaydından önce saglam oldugu için sadece malulen emekli olabilirsiiniz diyor bagkur biz ise sizin erken emekli olmak istiyoruz ama bagkur olmaz bagkur kaydınızdan önce engelli degilsiniz diyor sizin durumuzda sitede emekli olan 3 arkadaş var bagkur kaydından önce engelli sonradan yüzde 40 ve üstü rapor alıp erken emekli oldular mesala miremur arkadaş en son emekli olan bagkurdan adanadan zannedersem bildiklerimi ve tecrübelerimi yazdım saygılar

Bağkurlu

Sevgili BAĞKURLU kardeşim, Bağ-Kur emekli olmak için başvuran herkesten 3 (üç) hastane raporu istiyor. Seni haydarpaşa numune hastanesinden sonra bir de üniversite hastanesine gönderebilirler. Allah sabırlık versin. Birde işyerini kapatmadıysan pirimlerini ödemeye devamet. Çünkü emeklilik tarihi Bağ-Kur un karar verdiği tarihten başlar.

Bağkur öyle şeyler yapıyor ki, mensuplarını emekli etmemek için uydurdukları ve duyduğum hiç bir şey artık beni şaşırtmıyor.
Maalesef sevk edildiğiniz hastaneye gidip rapor almaktan başka bir yol yok... Yalnız, sevk kağıdında rapor için sizden bedel alınmayıp kuruma fatura edilmesi gerektiğine dair bir ibare olması gerekirdi. Bu yok mu?
Sabır...

Maalesef bu sevk kağıdında hastanedeki rapor için ücretlerin benim tarafımdan ödeneceği belirtiliyor.Kurum tarafındanın üstünü çizmişler.
Birde anlamadığım zaten üniversite hastanesi raporum var hemde 11.2009'da alınmış yeni yani. Beni bir daha üniversite hastanesine sevk etmezler galiba. Yine hastane yolları göründü bana:mad:.
Bugünde etraf kar içinde artık bir kaç gün sonra giderim. İnşallah aksilik çıkmazda oradanda tekrar alırım rapor. Zaten oradan aslında raporum var gittiğimde onuda hatırlatacam doktorlara. B altazar formüllük bir durumumda yok zaten hepsi çok ufak yaşta geçirdiğim çocuk felci neticesidir. Durumu tekrar yazacam buraya.
Saygılar....

Kuruma borcunuz var mı? Neden sizin ödemeniz gerek anlamadım.

Hayır kuruma borcum yok ama ben şuanda Bağkur'da aktif sigortalı değilim. Bağkur'u 2006'nın ortalarında durdurdum ve Bağkurdan SSK ya geçtim. Ancak SSk'da Ağustos 2009'da durdu. Maalesefki son 7 senede en çok prim nereye yattı ise oradan emekli olunacak dendiği için Bağkur'dan emeklilik başvurumu yaptım. Zannedersem bu sebepledir.:confused:
Birde emeklilik başvurum 2009 12. ayda Cerrahpaşa raporum 11.2009'da neymiş efendim rapor 2010 tarihli isteniyormuş o yüzden Haydarpaşa numuneye sevketmişler....

Ne desem boş... Rapor 2010 tarihli olmalıyımışmış, yalan! Yok öyle bir şart. Tamamen memurların ceberrutluğu!

arkadaşlar bu bağkur var ya ömrümü yedi. malülülen emeklilik için kuruma %95 bakıma muhtaç ve sürekli raporumla müracaat ettim. yine de arkasından yeni rapor istediler. toplam 7 rapor verdim. hak olan bir hakkımı alamıyordum. en son olmadı milletvekili devreye koyduk. süreç tam 18 ay sürdü. çok şükür kurtuldum. inşallah hiç kimse benim kadar yorulmaz.

Evet dostum aynen nasıl yaparızda emekli etmeyiz bunları diye bakıyorlar direk. Sanki devlet düşmanıyız :mad:. Sen nihayetinde kurtulmuşsun bakalım ben ne yapacam:confused:. Yarın sabaha Haydarpaşa'dan aldım randevu gidecem. Tabiki yanımda 2 aylık rapor ve rontgenlerimide götürecem. Artık tek dileğim doktorun anlayışlı çıkması derdimi anlatabilmem. Merdiven bile inip çıkamıyorum bu hastanede sağlık kurulunu 3. kata koymuşlar bari asansör çalışsa:mad:. Sizleri sonradan tekrar konuyla ilgili bilgilendirecem....
Saygılar,

kardeşim rapor almaya giderken mutlaka yanında eski raporların fotokopisi bulunsun. inşallah kolay geçer.

Salı günü hastaneye randevu almaya gittim çarşamba sabaha randevu verdiler. Çarşamba sabah gittim ortopedi heyeti çarşamba olmaz perşembe gelin dediler. Nasıl böyle birşey yaparsınız beni siz çağırdınız deyince bana ne yapalım işlem için çarşamba gelmek zorundaydınız heyet içinde tekrar perşembe geleceksiniz dediler. Tabi biraz sesimi yükseltincede hemen git nereye anlatırsan anlat derdini dediler ve bende çok üsteliyemedim sonuçta rapor almam lağzım :mad:.
Bugün yani Perşembe tekrar gittim. Ortopedi doktoru demez mi benle işin yok nöroloji ve fizik tedaviye gideceksin. Hayda bende çocuk felcinden dolayı ömür boyu 180 derecede kilitli uzun yürüme cihazı kullanmak zorunda olarak ayrıca 3 defa ağır ortopedi ameliyatı geçirdim. Hatta daha önceki askeriye dahil 4 raporumun da ortopedi bölümünden verildiğini söyledim. Neyse yine üstelemek olmaz bu sefer rapor mapor alamam diye tekrar 3. kata çıktım dedim ki ortopedi beni nöroloji ve fizik tedaviye yolluyor.
Bu sefer ordaki memur iyi o zaman onların heyeti yarın (cuma), yani yarın gel dediler. Ben de kardeşim ben ve benim gibi engelli arkadaşlar zaten engellerinden dolayı bu raporu alıyorlar sağlam adamı bile çileden çıkaracak bu süreci siz bizlere uyguluyorsunuz der demez ben fırça yemeye başladım, "geleceksin kardeşim o kadar".
Ben sıyırmak üzereyim, dişimi sıkmaktan dişim kırılacak ama yarın yine gidecem. Ordan ortopediye tekrar geçmem gerekirse ortopedi yarın yok :mad: salı günü var. Yani ne yapmalı nasıl yapmalı kafam çok karışık. Maalesef ki bu konuyu hastahane yönetimine şikayet bile edemiyorum, ucunda raporum var :confused:....Tekrar yazacağım....
Saygılar,

ara karar

Ben Bağkur'dan erken emeklilik için Şişli'ye müracat etmiştim. Cerrahpaşa'dan %44 oranında raporum elimdeydi. Bağkur beni tekrar Haydarpaşa Araştırma Hastanesine (hakem hastanesi) sevk etti.
Haydarpaşa'dan %60 oranında rapor aldım ve bu iki raporu Ankara Maluliyet Daire başkanlığına yolladılar.
Bugün Bağkur'u aradım bana Ankara'dan ara karar geldi dosyanızı incelenmesi için tekrar Ankara'ya yolladık sizede bilgi postaladık dediler.:mad:
Anlamadığım bu ara karar ne için??:confused: Eksik evrak mı yoksa benden tekrar rapor mu isteyecekler?:confused: Bunu nasıl öğrenebilirim?:confused:

Bu konuda bilgisi olan varsa cevap verirse çok sevinirim.

Saygılarımla,

Bu konuda bilgisi olan yokmu:confused:...

kardeşim öncelikle geçmiş olsun.bende bu bağkurdan uzun uğraşlar sonucu emekli oldum.bende haydarpaşadan %66 rapor aldım.ankaraya gönderdik bende ara kararlarla uğraştım iyi bilirim.için rahat olsun senden başka evrak isteyecekler.başka bir soryn olmaz.yeter ki red gelmesin....

5510/28-5. Fıkrası işaretlenmiş olmalıymış...

Arkadaşlar Ankara'ya giden raporun ekindeki Bağkur'un yazdığı dilekçede bende sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce çalışma gücünü kaybeden sigortalının 28/4. fıkrasına göre değerlendirilmesi işaretliydi bugün öğrendiğime göre Çalışmaya başlamadan önce elimde rapor olmadığı için (engelim bebeklikten oda ayrı bir konu) Çalışma gücünün veya işkazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün %40 ila %59 oranında kaybedip kaybetmediği 5510/28-5. fıkrasına göre işaretlenmesi gerekliymiş o yüzden ara kararla İst. Bağkura gelmiş. Bağkur'da 28-5. fıkrasına göre şıkkını işaretleyip yollamış. Farkıda çok anlamış değilim ama bakalım...Sonuçta tekrar dosya ankaraya gitti süreç tekrar uzadı :(:):)(

5510/28/5. fıkra demek, malulen değil, %40 ve üzeri işgücü kaybı olduğundan dolayı emeklilik işlemleri yapılacak demek:

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,
primle emekli olurlar

Hakem ve Ün. hastane 2 raporuma Ankara Tekrar Rapor İstiyor????

Selam Arkadaşlar,

Ben 21 senelik bağkur ve ssk dahil prim yatırmış, 1 yaşından beri engelli biriyim. Bağkur'dan emekli olabilmek için 2009 Aralıkta Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden %45 heyet raporu alarak emekliliğe başvurdum. Bağkur beni Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesine (HAKEM HASTANESİ) özel bir yazıyla tekrar sevk etti. Oradan da uzun uğraşlar sonucu %60 engelli raporu aldım.
Bu raporlar ve Gülhane Askeri hastanesinden aldığım askerliğe elverişsiz raporum Ankara'ya gitti. Ankara ara kararla Sigorta başlangıcımdan önce raporum olmadığı gerekçesiyle tekrar evrak istedi.:( Bağkur evrağı tamamlayıp tekrar Ankara'ya yolladı.
Aradan yine 2 aylık süre geçti ve şimdi Bağkurdan yazı geldi. Yazı şöyle: Ankara Maluliyet Daire Başkanlığı bu raporlara rağmen Üniversite Hastanesinden tekrar rapor almamı istiyor. Benim onlara verdiğim zaten Cerrahpaşa Üniversite hastanesi raporum var.
Şimdide Marmara Üniversitesi Hastenesi raporu isteniyor.
Çıldırmak üzereyim raporlarımdan biri 2009 tarihli öteki 2010 askerlik zaten 1986.... NASIL TEKRAR RAPOR İSTENMESİNE İTİRAZ EDERİM?
NE YAPMAM LAĞZIM? :mad::mad::mad:

Kardeş bunlar ülkenin gerçekleridir. Ben Bağkur'dan malülen emekli olabilmek için kuruma tam 7 (yedi) adet rapor verdim. Raporların hepsi %95 idi. yinede başedemedim. En son olmadı milletvekilini devreye soktum.

Buarada sadece bu iki rapor değil 1987'de aldığım engelli raporum ve 2006 da aldığım başka bir negelli raporum daha var yani askerlik dahil 5 adet raporum var.:mad::mad::mad:

evet kardeş anlaşıldığı gibi işin sonuna yaklaşmışsın. inşallah kısa zamanda emekli olursun.

Aşağıdaki dilekçeyi kırmızı yazıları tam ve doğru olarak düzenleyerek aşağıdaki iki yere de gönderin.
Yazılı olarak göndermeniz çok daha iyidir. Bence hem yazılı olarak iadeli taahütlü olarak gönderin hem de email ile gönderin...​
İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
İL MÜDÜRÜ SAYIN MUSTAFA KURUCA​

Konu: Bağkur'da Yaşlılık Aylığı ile ilgili Hizmet Standardına uyulmaması
Tarih: ... /... /2010​

Bilindiği üzere Sosyal Güvenlik Kurumu İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Hizmet Standartları'nı belirleyen tablo Yaşlılık Aylığı Bağlanması için gerekli olan belgeleri "1) Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi, 2) 1 Adet Fotoğraf, 3) Sigortalılık Belgesi" olarak öngörmüştür.​

Ne var ki xxx tarihinde Bağkur x Müdürlüğü'ne yapmış olduğum başvurumda defalarca sağlık raporu istenmesi ile mağdur edilmekteyim.
xx tarihinde xx oranında rapor sundum. Bu rapor xx gerekçesiyle kabul edilmedi, İstanbul'un 5 hakem hastanesinden biri olan xx hastanesine sevk edildim. xx tarihinde oradan %60 oranında rapor aldım ve kuruma sundum. Ancak bu da hiç bir gerekçe gösterilmeden reddedildi ve x tarihinde xx hastanesinden yeniden rapor almam gerektiği tarafıma bildirildi!

"Başvuru esnasında yukarıda belirtilen belgelerin dışında belge istenmesi, eksiksiz belge ile başvuru yapılmasına rağmen hizmetin belirtilen sürede tamamlanmaması veya yukarıdaki tabloda bazı hizmetlerin bulunmadığının tespiti durumunda ilk müracaat yerine ya da ikinci müracaat yerine" başvuru yapılması gerektiğini biliyorum.​

Hizmet standardına göre 40 günde tamamlanması gereken başvurumun x gündür anlamsız taleplerle sürümcemede bırakılmasına karşılık gerekli idari soruşturmanın açılmasını, emeklilik işlemlerimin bir an önce tamamlanabilmesi için gereğinin yapılmasını ve tarafıma yazılı olarak yanıt verilmesini arz ve talep ederim​

ad soyad
imza​

tc kimlik no
telefon
adres​

Aynı yazıyı üstünü "İstanbul Valiliği, İl Vali Yardımcısı Sayın Ali Kazgan" olarak değiştirerek aşağıdaki 2. müracaat yerine de gönderin:

İlk Müracaat Yeri: SGK İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
MUSTAFA KURUCA (İl Müdürü)
Adres : Süreyyapaşa Ormanı Başıbüyük mah Başıbüyük cd. Maltepe –İst.
Tel : 0216 421 35 70
E-Posta : mkuruca@sgk.gov.tr

İkinci Müracaat Yeri: İSTANBUL VALİLİĞİ
ALİ KAZGAN (il vali yardımcısı)
Adres : Ankara cad. Cağaloğlu İstanbul
Tel : 0212 455 59 25
E-Posta : alikazgan@istanbul.gov.tr

Sn. Oturanboğa,
Dün Bağkur'a gittim bu bizim elimizde değil Ankara tekrar rapor istiyor dendi ve bende Cerrahpaşa 'dan aldığım Aralık 2009 tarihli raporum olduğunu ve kendilerine verdiğimi söyledim onlarda o zaman bir dilekçe yazın sizi tekrar Cerrahpaşa'dan rapor almanız için sevkedelim dediler. Gerekçeleri ben Cerrahpaşa raporunu emekli olabilmek için kurum yollamadan kendi isteğimle almışım ancak sonra beni Haydarpaşa eğitim ve araştırmaya bu gerekçeyle kendileri sevketmişti. Ki Haydarpaşa istanbuldaki 5 hakem hastanesinden biri. Oradanda %60 almıştım Ocak 2010'da. Şimdi tekrar Cerrahpaşa'ya sevkimi kabul mü edim yoksa dediğin gibi itirazmı edim veya her ikisinide yapayım mı??? Yardımın için sağol....
Dostum cevabını bekliyorum...

Bağkur'dan emeklilik için kesinlikle kendi sevki ile alınmış raporu şart koşuyor. Bu konuda yapılabilecek bir şey yok.

Yalnız, siz zaten sevkle rapor almışsınız. Şimdi yeni rapr istenmesinin mantıklı bir gerekçesi size sunulmazsa, ben olsam üstteki dilekçeye "yeniden rapor istenmesinin anlamlı bir gerekçesi tarafıma sunulmadı. İstanbul'daki beş hakem hastanesinden biri olan xx hastanesi'nden kurum sevkiyle %60 oranında rapor almama rağmen yeniden başka bir hastaneye sevk edilmek istemem her açıdan haksılıktır. " ibaresi ekler (ben üstteki dilekçeyi buna göre yeniden düzenledim) ve ilgililere gönderirirm.

5510/28. maddeye göre emekli olabileceksiniz zaten. %40 ve üzeri rapor almanız yeterli, değil mi? Böyleyse, bu ortadayken %60 raporun kabul görmemesi işgüzarlık!

Üst Alt