Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur emeklilik başvurumu malulen olarak değerlendirip reddetmiş!?

soket

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
2009 un ekim ayında bagkura başvurdum beni malul olarak işlem yapmış heyete girdim devlet hastanesinin raporu ankaraya gitti geldi orda universiteye gönderdiler eniversite raporuda ankaraya gitti
sonra sgk dan yazı geldi yuzde altmışı bulmadıgınız için rededildi diye
.sgkya gittim bana ankaranın verdigi raporu gösterin yuzde kaç dedim. memur bana ankara yuzde vermez yalnız uçte ikisini veya uçte birini kaybetmiştir diye rapor gelir dedi. bu dogru mu.
şefin yanına gittim şefim malulluk özurluluk yuzde 40 tanbaşlamıyormu biz internetten ve televizyondan öyle ögrendik dedim kanun biziz öylebir şey yok dedi.
neyse ben heyet doktorlarını dolaşrken vucut fonksiyon kaybı yuzde altmış bir buçuk yazıyordu.

benim sormak istedigim hastanedeki raporun fotokopisini alsam doktorun verdigi oran acaba oraporda varmıdır. bagkurdaki dosyamı çıkarıp vergi indirimi için kulanabilir miyim. çunku yeni girdigim heyetler yuzde 28 veriyor

Arkadaşım sen şimdi gidip 5510 yasanın 28.maddesinin 4 ve 5 fıkrası gereği erken emeklilik isteğinde bulunacaksın yalnız bilgilerin yetersiz bağkur başlangıcı prim günü bunları da yazarsan ve maluliyet cetveline göre %40 ve üzeri rapor alman şart emeklilik için

teşekurler
ben 1970 dogumluyum
01 09 1989 bagkur girişim 18 02 2010 maliye ve bagkur terk
15 04 2010 dan beri ssk lı çalışanım.

yalnız 1994 ve 2008 e kadar olan gunler silinmiş borcumdan dolayı yoksa 1989 ve 18 02 2010 tarihine kadar maliye kaydı ful.

Prim gün sayısı kaç yıl tmm ama primde önemli artı malullük oranı %40 altı oran işe yaramaz

Malullük olarak işlem görürse, rapora oran yazılmaz; sadece tanı belirtilir...

Bağkur'dan 5510 sayılı yasanın 28. maddesi uyarınca erken Yaşlılık emeklilğinden yararlanabilmek için kurum sevki ile hastaneye gidip %40 ve üzeri oranda rapor almak şart. Aksi halde emekli olmanız mümkün değil.

Son 2520 primin fazlası ssk statüsünde ise, ssk'dan emekli olunabilir. Ama bunun için de defterdarlktan %40 ve üzeri raporla 3. dereceden sakatlık indirimi almak şart.
Bağkur için dolaşan raporu alıp defterdarlığa başvuru yapmayı deneyebilirsiniz tabii. Ama kurum sevki ile verilen raporları hastaneden almak çok kolay olmaz; ve raporda oran belirtilmemişse rapor bir anlam ifade etmez.

Emeklilik için süre/prim kriterleri: http://www.engelliler.biz/forum/eme...i-olmadan-erken-emekli-olurlar-ali-tezel.html

teşekurler bulent bey 7 aydan beri ssk lıyım bag kura gittim 14 yıl hizmetim silinmiş bunun hepsini yatırırsam tekrar çıkaracaklarını söylediler bunun bize gerek oldugu kadarını yani 3 veya 5 yılını çıkarıp ödeme imkanımız varmı acaba.

bi rde şu sorum var emekli olmak için bagkurdan gunum yeterli olursa en son pirim gunleri ssk da uç buçuk yıl gerekiyormuş bu uç buçuk yılı beklemeye gerek var mı acaba

saglıklı gunler dilerim.

Bu ayrıntıyı bilmiyorum. Borçlu dönemin tamamını yatırmak gerekebilir. SGK'ya gidip sorun bence...

Son 2520 primin fazlası ssk statüsünde ise, ssk'dan emekli olunabilir. Başka bir şart yok.

Üst Alt