Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur rapor oranını tespit ettikten sonra emeklilikte yeniden rapor isteyecek mi?

fatikart20

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
ortopetik engelliyim 2002 yılında devlet hastanesinden işkurun isteğinle %65 süreklidir ibareli rapor aldım işe yerleşemedim dükkan açtım 2010 yılında 16 yılımı esnaf bağkurlu olarak doldurdum bizlere verilen özürlü engelli emekliliğinden yararlanmak için bu rapora istinaden bağkura müracat ettim %50 alırım umuduyla bağkur üniversiteye sevk etti ordan durum bildirir rapoum 25 gün sora bağkura geldi bağkur 1 hafta içinde ankaraya sosyal güvenlik kurumu başkanlığı genel sağlık sigortası genel müdürlüğü maluliyet ve sağlık kurulları daire başkanlığına gönderdi 35 gün sonra ankaradan gelen sonuç %43 olarak bağkurdaki dosyama eklendi bana gelen yazı bu rapora göre 18 yılını doldurunca gel dediler

şimdi sormak istediğim 11 ay sonra 18 yılımı dolduracam bağkur beni tekrar raporamı gönderecek yoksa hemen emeklilik için dilekçemi alacak eyer bağkurdakiler illada rapor derse kanunda bu rapor geçerlidir maddesi varmıdır

bu konu hakkındaki görüşlerinizi bekliyor şimdiden tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

sürekli ibareli raporlarda süre yoktur diye biliyorum.ömür boyu diye geçerlidir.ondan zaten sürekli diye ayrıca belirtilerek hazırlanır.diğer raporlarda süre belirtiliyor.keşke rapor oranı için yeniden başvurmasaydınız.yüksek raporları çok üşürüyorlar maalesef:(

11 ay sonra tekrar emeklilik için müracaatınız da tekrar rapor almak için yetkili hastaneye sevk edileceksiniz ama siz bundan 11 ay evvel müracaat ettiğinizi ve rapor aldığınızı belirtin ve emeklilik için bu raporun değerlendirilmesini isteyin dilekçe ile bakalım size nasıl bir cevap verecekler

Eğer rapor sgk sağlık kurulu kayıtlarına geçmişse, o rapora istinaden emekliliğinizin işleme konması için ısrarcı olun. Bence o rapora istinaden emekli edilmeniz gerek.

Ve lütfen sonucu buraya da yazın. Ben de merak ediyorum ne olacağını.

fatikart20 arkadaşım peki sonuca itiraz edip bir şansını deneseydin gerçi son raporda üniversitede kaç verdiler yazmamışsın

o günü görürsem allahın izni ile yazmazmıyım saygılarımla...

1 ekim 2008 de yürürlüğe giren yasada bizlere verilen haklarda özürlü cetveli deyişti şimdi hastanelerde sadece durum bildirir rapor alıyorsun ankaradaki maluliyet daire başkanlığı o durum bildirir rapora göre özürlü yüzdesi veriyor benim %65 den %43 çe düştü şimdi bu %43 çe göre nasipse 18 yılı doldurunca emekli olacam benim sıkıntım 18 yılı doldunca 11 ay sonra hemen dilekçe verip tekrar rapor almak için uğraşmamam...

Vallahi sgk bu istermi ister emekliliği uzatmak için elinden geleni yapıyor

çokta karamsar olmamak gerek eyer senin gerçekten %40 ve üzeri sürekli bi özrün varsa hakkını verecekler şimdiye kadar bir çok insanlar 2008 yılından önce en az %40 özürlü raporu bi muayene ücreti verip alıyorlardı şimdi gerçekten engeli varsa veriyorlar sistem bence güzel...

arkadaşım korkutmak gibi olmasın ama ben %80 +%40 rapor oranımla malulen olamadım şimdi evraklarım ankara ya 5510/28 den gitti olmazsa cetvele göre itiraz hakkımı kullanacağım o yüzden gözüm korktu bu sgk dan

engelli emeklilik

basit usulde küçük esnafım %65 süreklidir olan engelli raporuma güvenerek bizlere verilen engelli emeklilik haklarından yararlanmak için 2010 mayıs ayında bağkura müracat ettim
5510 sayılı kanunun 28nci maddesine göre durum bildirir rapor için sevk kağıdımı elime verdiler üniversiteye müracat ettim durumumu tespit ettiler sen git biz bağkura yollarız dediler
bağkurda ankaraya özürlü yüzdesi için gönderdi gelen sonuç %43 sen bu oranla ancak 18 yılını doldurunca emekli olursun gününü doldurunca tekrar müracat et diye yazı geldi

şu anda 18 yılımıda doldurmak üzereyim bağkura uğradım sadece emeklilik dilekçesimi verecem diye yok dedi şef bayan tekrar durum bildirir rapor için sevk edecez dedi

lütfen arkadaşlar ben 1 yıl önce yeni yasa yeni özürlü cetveline göre ne zorluklara gögüs gererek aldım raporu deyin ki bana bağkurun böyle bir hakkı yok o rapor geçerli diye artık tekrar hastanede uğraşmak istemiyom sizden ricam bağkur doğrum u söylüyor yoksa raporum 5 yıl geçerli mi

saygılar sunarım tüm arkadaşlara.

Durum bildirir raporu alma prosedürü neymiş o zaman? Madem emeklilikte yeniden rapor alınacaktı, neden ve hangi amaçla geçen yıl durum bildirir raporu almanız için sizi sevk ettiler hastaneye?

Bence şefe ısrar edin. Gerekirse müdüre çıkın. Hatta, oradan da olumsuz bir görüş çıkarsa, SOSYAL SİGORTALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI EMEKLİLİK İŞLEMLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI'na yazılı bir dilekçe ile başvurun (posta yoluyla) ve yazılı olarak görüş isteyin: http://www.sgk.gov.tr/sgkshared/teskilat/merkez/iletisim/ssgm_seidb.htm

Üst Alt