Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'a emeklilik için başvurdum ama rapor oranımı öğrenemiyorum..?

batufa

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar ben

tip 1 diyabet ve sağ kolumda kaza sonucu sinir kopması var 2009 temuz ayında sizin aracılığınızla iş gücü kayıp oranımı öğrenmek için adana bağkura başvurdum onlarda beni hastaneye sevk eti ve 29 12 2009 tarihinde sağlık kurulunun sonucu geldi
yalnız burada her hangi bir oran belirtilmemiştir ben ordaki memurada iş gücü kayıp oranımı öğrenmek istediğimi söyledim fakat o beni malüllük raporuna göre göndermiş hastaneye bağkura gitim gelen evrakla birlikte ordaki görevliler oran göndermiyoruz dediler
ben 28. maddeye göre oranımı nasıl öğremnebilirim
tekrardan yeniden tüm işlemleri yapmak istemiyorum zaten orda mevcut raporlarım mevcut ordan bana oranımı söyliyemezler mi
ne yapmam gerekli

şimdiden tşk ederim

jon83

batufa 5510/28 yasaya göre işlem yaptırman için bagkurda bagkurun istedigi şartı taşıman gerekiyor istenen şart şudur bagkur kaydından sakat özürlü olman gerekir eger bagkur kaydından önce saglamsan sonradan sakatlanıp rapor almak istiyosan 5510/28 maddesine göre bagkur erken emekli etmiyor sadece malulen emekli olabilirsiiniz diyor bagkur arkadaşım tam 1 aydır hastaneye sevk edilmeyi bekliyor ama bagkur kaydından önce saglam diye 5510/28 maddesine göre siz erken emekli olmassınız diyor bagkur siz eger bagkur kaydından önce saglamsanız size gelicek cevap şudur ankaradan 3/2 kaybetmediginiz için red edilmiştir diye bir yazı gelicek aslında siz erken emekli olmak istiyosunuz yüzde 40 ve üstü alarak bizde erken emekli olmak istiyoruz ama bagkur arkadaşın bagkur kaydından önce saglam oldugu için erken emekli hakkının olmadıgını söylüyor bunuda 5510 25 maddesine dayandırıyor şundan emin olun tam 1 aydır şu sorunun cevabını arıyoruz bagkur kaydından önce saglam olan sonradan sakatlanıp bagkura başvuru yaparsa erken emekli olabilirmi bu sorunun cevabı bütün insanlar için önemli bülent ve diger arkadaşlardan ricam bu sorunun cevabını bulun bize saygılar jon83

Bağkur işleminizi 5510/28. maddeye göre mi yapmış yoksa 25. maddeye göre mi?
25. maddeye göre yapmışsa maluliyet değerlendirmesi yapmıştır hastane ve eveti rapora oran yazmazlar, sadece tanıyı yazarlar; maluliyeti maluliyet cetveli'Ni baz alarak sgk saplık kurulu tescil eder.

Ama yok, 28. madeye göre işlem yapmışsa bağkur, o zaman aslında hastanenin rapora oran yazması gerekirdi (ama maluliyetle karıştırıp yazmıyorla çoğu zaman). Burada da %40 ve üzeri işgücü kaybınızın olduğunu sakatlık oranı cetveli'ni temel alarak sgk sağlık kurulu tescil edecek.

Bağkur 5510/28. maddeyi uygulamamak konusunda kaıl almaz saçmalıklar üretiyor ve insanları mağdur ediyor. Bu konuda düpedüz kavga etmeden bağkur çalışanlarını yola getirmek zor sanırım!
Örnek vakalar:
http://www.engelliler.biz/forum/eme...kli-olma-proseduru-nasildir-2.html#post508926
http://www.engelliler.biz/forum/eme...mda-hata-yapti-simdi-isler-iyice-karisti.html
http://www.engelliler.biz/forum/eme...n-emeklilik-islemi-yapmakta-israr-ediyor.html
http://www.engelliler.biz/forum/eme...ligin-reddedilmesi-halinde-ne-yapmaliyiz.html

slm bende basit usülde esnaflık yapıyorum vergi indiirminden nasıl faydalana bilirim iş gücü kayıp oranımı bilmiyorum yalnız bağkura baş vurdum beni malüllüğe göre değerlendirdi ve baş vurumu red etti herhangi bir oran belirtmedi vergi indiriminden nasıl faydalana bilirim tşk

Yukarıda yazdıklarımı lütfen iyice okuyun.
Bağkur 25. maddeye göre maluliyet için değerlendirmiş ve reddetmiş. Yukarıda verdiğim bağlantıları inceleyip 28. madde kapsamında değerlendirmeleri için bağkur'a başvuru yapın

slm yazdığım mesajlara ulaşamadığım için cevap yazamadım özür bağkue beni 25 madaye göre değerlendirmiş ben sadece iş gücü kayıbımı öğrenmek istedim ama sonuç alamadım

jon83

batufa bagkur kaydından önce engelliymiydin ben arkadaşım için ugraş veriyorum bagkur kaydından önce sakat engelli olmadıgı için sadece malulen emekli olabilir diyolar senin durumun nedir sana söylenen nedir sendeki bilgileri yazarmısın

benim bağkur kaydımda engelli değilim 3 yıldır tip 1 şeker var sağ kolumdada sinir kopması var zaten bundan dolayı askerlikten muaf oldum bağkura mail gönderdim iş gücü kayıbımı öğrenmek için cevabı geldi aşağıdaki

11.10.2008 TARİH VE 27021 SAYILI RESMİ GAZETEDE YAYINLANAN ÇALIŞMA GÜCÜ VE MESLEKTE KAZANMA GÜCÜ KAYBI ORANI TESPİT İŞLEMLERİ​
YÖNETMELİĞİ GEREĞİNCE %60 ‘IN ALTIDA BULUNAN ÇALIŞMA İŞ GÜCÜ KAYBI ORANLARI TESBİTİ KURUL TARAFINDAN YAPILMAMAKTADIR.BİLGİNİZE

gibi

Üst Alt