Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'dan malulen emekliyim. İşyeri açarsam emekli maaşım kesilir mi?

yagiş

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben bakurdan malül emeklisiyim işyEri acsam maaşim kesilirmi

yani işyeri acabilimiyim

cevaplarsanız sevinirim

Sosyal güvenlik destek primi ödemek koşuluyla malulen emekliliğiniz devam ederken işyeri açabilirsiniz. Yani işveren statüsünde olduğunuz sürece bağkurlu olmanız malulen emekliliğinize zarar vermez.
Zaten kuruma gittiğinizde bu şekilde söylenir size...

ben de aynı dewrt içindeyim ssk emeklisiyim 17 yıldan maaşın kesilir falan dediler araştoırıyorum şu an yağış bey

bağkurdan malülen emekliyim yani vergi kaydım olunca maaşım kesilmezmi
ilginiz icin teşekür ederim
bana maaşın kesilir dediler
bakurdaki memurlar maaşim kesilmiyorsa
hangi maddeyle kesilmiyor yani gidince ordaki memurlara söylemek icin
tekrar teşekürler

Genelge: 2009/114
Sayı: B.13.2.SGK.0.10.01.00/791
Konu: Tahsis İşlemlerinde Tereddütlü Konular
Tarih: 11/9/2009

Sosyal Güvenlik Destek Primi Uygulamasına İlişkin Tablo:

29946353.png

90835348.png

95084039.png

öncelikle ilgin cok teşekkür ederim ben bağkur malül emklisiyim ssk deyil bu kanun bakuruda kapsıyomu ben bunu merak ediyom ilgi ve alakan icin cok teşekküreder harlerini beklerim

1479 sayılı Bağ-Kur Kanunu'na tabi çalışanlar yukarıda 2. resimde... "Malulluk aylığı kesilmz, prim alınmaz" diyor...

yani ben bakur malül emeklisi olarak işyeri acsam mmaaşimdan kesintiolmaz mı cevap beklerim

Bağkur emeklisi olarak işyeri açarsanız, yada işyeri açıkken bagkurdan emekli olursanız ve iş yerini kapatmazsanız. Emekli maaşınızdan Sosyal güvenlik destek primi adı altında %15 kesinti olur diye biliyorum..

Evet, sosyal güvenlik destek primi ödeyerek hem emekli aylığınızı alabilir hem de işyeri açabilirsiniz.
En yakın sigorta müdürlüğüne gidip bu bilgiyi teyit ettirebilirsiniz.

Üst Alt