Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'dan önce sakat olduğum için 28. maddeden erken emeklilik başvurum reddedildi?

aslan05

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
27 Temmuz 2010 Güncel: Bugün Bağkur'dan aradılar ve emekliliğimin onaylandığını söylediler...

İyi akşamlar.

23\6\1993 bağkur giriş tarihim, şu anda aktifim.
Ben ankilozan spondilit hastasıyım. Hastalığım 1998 başlamıştır.
Erken emeklilik için Antakya bağkur il müdürlüğüne başvurdum. Beni 25. maddeden hastaneye sevkettiler. Memura itiraz ettim birşey olmaz dedi. Ve raporum 4 ay sonra red cevabı geldi.
Müdüre çıktım izah ettim. Müdür bir yerleri aradı ve yanıtı sen sonradan bu hastalığa yakalandığın için 28. maddeden böyle bir hakkım olmadıgını söyledi.

sayın; oturanboğa ben 28. maddeden faydalanabilir miyim...? Faydalanırsam beni bilgilendirirseniz memnun olurum.

Saygılarımla...

Selamlar aslan05,
Bağkurdan erken emekli olabilmem için hastalığının bağkurlu olmadan önce nüksettiğini ispatlaman lağzım. Eğer bağkur'lu olduktan sonra ortaya çıkan bir durumsa malülen emekliliğe girersin. Onunda rapor derecesi enaz %60 olmak zorunda. Aldığın raporun tüm vücuttaki kayıp oranı kaç??
Saygılar...

jon83

selam bagkurlu rumuzlu arkadaş ben tam 1 aydır bu konuyu araştırıyorum bülent makri raman ilker arkadaşlar ısrarlar sakatlıgın öncesi sonrası yok diyorlar ben araştırdım hangi bagkur il müdürlükleriyle görüşsem ya erken yaşlanma yada malulen emekli olabilirsiniz diyor 5510/28 göre erken emekli olabilmek için bagkur kaydından önce engelli olmak gerekiyor diyor bagkur yazınızı okudum bagkur ne diyorsa aynısı yazmışssınız siz bu bilgilere nerden ulaştınız yazarsanız menmum olurum

Buradaki hatalı bilgileri görüp yanlış yönlendirilmesin insanlar diye:

sabah ilk işim adana bagkur il müdürlügünü aramak oldu ama malesef ilker beye gönderilen mesajın kim tarafından gönderildigi bulunamadı bana sordular bende bilmiyorum dedim ve arkadaşımla adanaya gittik ilker beye mesajı yazan şefi sonunda bulduk
selim kırık bizzat kafamdaki tüm soruları sorarak cevapları aldım
ilker beyin de yazdıgı gibi sakatlgını öncesi sonrası yok
yüzde 40 üzeri alınırsa emekli olunabilecegi söyledi
yaşlılık emeklili oldugunu söyledi ben ısrarla bizlere aylardır olmaz diye bilgi veriliyordu diye söyledim ve ordaki memur arkadaşlar beni tanıdı ve benden özür dilediler ve biz de yeni ögrendik bilmiyorduk dediler
selim şefin söyledigine göre bu bilgi yenimiymiş ve bunu diger illerdeki bagkur çalışanları bilmeyebilir dedi

saol arkadaşım jonun yazılarını takipp ediyorum yazısını koyalayıp bagkura gidecem.

not: bagkurdan sonra hastalıgım nüks etti. ben once diye yazmışım özür dilerm.

İyi akşamlar.9.10.2009 tarihinde özürlü emeklilik için bağkura başvurdum. Beni hastaneye sevkettiler. Bağkur bilgi amaçlı bana evrak yolladı. 25. maddeden işlem yapmıştı. İtiraz ettim. Adana bunu düzeltir dediler, 28'e tabii işlem yaparlar dediler. Sonuç 25. maddeden bana sonuç red geldi... Gittim müdürle görüştüm. Adana'yla şef Mehmet Andı'yla telefonla görüştü. Özrün bağkur kaydından sonra olduğu için sen 28'e tabii değilsin denildi.. Sizin sitede jon83 yazılarını takip ediyordum. Tekrardan bağkura gittim. Müdüre bu yazıları gösterdim. Bu başlıkta yer alan, bağkurun iddaa ettiği , "bağkurlu olmadan önce sakat olmayıp sonradab sakatlananlar 5510\28. maddeye göre emekli olmazlar" mevzunu yanlış olduğu anlaşılmıştır.
Önceden-sonradan olduğuna bakılmaksızın %40 üzeri sakatlığı olan bağkurlular da 28. madde kapsamından erken emekli olma hakkına sahiptirler.
Müdür ısrarla kanun açık ve net olamazsınız diyor. Bu durumda benim ne yapmam gerekir? Yardımlarınızı bekliyorum... Şimdiden teşekkürler...

jon83

aslan05 sana bir taktik vericem ilker kardeşimiz çok güzel düşünmüş ve antalya ve adanaya bilgi edinme olarak başvuru yapmış ve cevap resmi olarak gelmiş sakatlıgın öncesi sonrası yok dedi her iki şehrin bagkur il müdürlükleri benim sana tavsiyem sende herhangi bir şehrin bagkur il müdürlügüne yada sgk bilgi edinme amaçlı mail at ve sana gelen resmi yazıyla bagkura git o zaman ne itiraz edebilirler nede sorun çıkarlar adanada sakatlıgın öncesi sonrası yok diyen sadece bir kişi var uzun ugraşlar sonrası görüştüm gene yazıyorum telini ismini selim kırık 03223520554 136 ama sana tavsiyem ilker arkadaşımızın yaptıgı gibi bilgi edinme amaçlı sorunu sor gelen resmi cevapla bagkur tekrardan başvurunu yap derim savaşmayanlar zaferi göremezlermiş allah herkezin gönlüne göre versin ben sitedeki yazılarını takip ediyorum kafana takılan birşey olursa yazarsan cevap veririm saygılar jon83

Bence email ile uğraşmaktansa SGK'nın 170 nolu telefonunu arayıp işlemi halletmeye çalışın önce...

alo170_new.jpg

jon83

bülent hocam lütfen 170 nolu hattı aramayı bi denermisiniz bakalım kaç dakika bekliyceksiniz ben defalarca denedim en az 10 dakika beklitiyorlar ve her defasında ayrıca konuya hakim bilgili kişiler malesef yok orda kendim arayıp bizzat test ettim bagkurdan soru sordum cevap veren yok sgk soru sordum bana kesin tam bilgi veremelediler ben 170 hattın güvenirliginine inanmıyorum isteyen denesin en az 10 dakika bekletiliceksiniz bülent hocam benim bildigimin milyon fazlasını biliyosunuz buyrun arayın bi kaç soru sorun cevap alabilicemisiiniz ve kaç dakika bekliyceksiniz görün bence en güzel ilker beyin yaptıgı gibi mail atıp resmi yazı beklemek saygılar

Ben daha hızlı olur diye düşünmüştüm. Öyle kötü hizmet sunuluyorsa tabii ki bi anlamı yok. O zaman bilgi ednme kapsamında başvurun ve/fakat cevabı elektornik posta ile değil Yazılı olarak talep edin. Böylece elinizde resmi bi yazı olur

İyi akşamlar arkadaşlar... jon kardeşim verdiğin tlf. no'suyla görüştüm. Selim Bey yoktu. Bir arkadaş bana yardımcı oldu. Öncesi sonrası yok. Sen 28'e %50 raporla emekli olacağımı söyledi. Sonunda bağkur müdürünü ikna ettim. Yanlız kafama takılan müdür sevkini yapalım dedi.. Benim de 4 ay önce aldığım raporum var. Memur onu 25. maddeden yollamıştı. Tekrar o olmaz mı? diye sordum.. Yok yeniden sevk yapmamız lazım dedi.Bende 6 ayı doldurmadan yeni rapor vermezler dedim. O zaman 6 ayını doldur o zamn gel müracaatını yap dedi. Şimdi ben nasıl bir yol izlicem? Bana yardımcı olursanız sevinirim... Saygılar....
aslan05

Aslan05
Bu 6 ayı doldurmadan yeni rapor alınmaz diyorsunuz.Neye dayanarak bu kanaat sizde hasıl oldu açıklama yaparmısınız?
Ben Adana Bağ-kura ilk ekim 10 2008 de müracatımla Devlet hastanesine gönderildim,2 ay sonra eski yasaya göre malulen gönderilmişim olumsuz geldi,ikinci müracatım ocak 10 2009 numune hastanesi idi yani iki ay arayla iki rapor gitti Ankaraya ikinci olumlu geldi emekli oldum.

miramur kardeş bagkur beni sadece tıp fakultesine sevkimi yapıyor fakuldede senin raporun 6ay gecerli diyor. vermem demiyor.aklıma bu soru takıldı 10 ekim 2009 ben rapor aldım bagkur memuru 28,yerine 25 ten işlem yaptı 4 ay sonra red cevabı geldi.memurun hatasını benmi cekecem, 4 ay olan hakımı kaybetmiş olmuyormuyum. aynı rapordan nasıl faydanabilirim.beni aydınlatırsanız memnun olurum.allaha emanet ol saygılar.....

Eski rapordan faydalanamazsın.Tekrardan bağ-kura git 5510 sayılılı yasanın 28.maddesi gereği ya form doldurt yada dilekçe ile başvur,onlar seni tam teşekküllü bir araştıma hastanesine sevk etmek zorundalar,Memurlar işi savsaklamak ve bugün git yarin gel mantığıyla zora sokarlar.Kibar ve bilgili bir şekilde diret,mutlak sonuç alırsın. Sen hangi şehirdesin?

iyi akşamlar kardeş ben hataylıyım antakya merkezdeyim,sayğılar

önceki raporum tam teşekküllü bir araştıma hastanesinden almıştım

aslan05, sevk alın ve hastaneye gidin. Tıp fakültesi "6 ay beklemen gerek" derse, yeni rapor istemediğinizi, yani yeniden sakatlık oranı için sağlık kuruluna girmek istemediğinizi (zira raporun zaten 'sürekli' ibareli olduğunu), sadece kayıtlarında bulunan eski raporunuza çalışma gücü kaybı oranı ibaresi eklenmesi ile raporun sgk'ya gönderilmesini istediğinizi belirtin.

sorum: 16yıl 7ay 17gun hizmetim var. özürlüyüm ,özürüm bagkur kaydından sonra oldugundan dolayı bagkur memurları.5510/28,nci tabii deyilsin diyorlar.bu durumda özürlü emeliligi hak ediyormuyum,etmiyormuyum.beni bigilendirmenizi rica ediyorum. sagılar....

Cevap: Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce,25.maddenin ikinci fıkrasına göre malül sayılmayı gerektirecekderecede hastalık ve özürü bulunan ve bu nedenle malüllük aylığından yararlanmayan sigortalılaren az 15 yıldan beri siğortalı bulunmak ve en az 3960 gün malüllük,yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır "hükmü" geregi bu şartlara durumunuz uygun ise başvurabilirsiniz

şimdi bu durumda özürüm bagkur kaydından sonra oldugu icin fadalanamıyormuyum.gibi geldi bana saygılar......

aslan05 kardeşim bakın kanun şöyle diyor ilk sigortaya başladığında sağlamsan ve sigortalı olduktan sonra hastalık veya engelin olursa bir kolaylık yapıyor (yani seni sigortaladım ne için risklere karşı, ve risk gerçekleşti sen kalıcı şekilde hasta ve sakat kaldın.)eğer sakatlığın %60 kadarsa 10 sene enaz 1800 gün primle malulen emeklilik
..... %60 tan fazla yardıma muhtaçsan yıl şartı olamadan sadece 1800 primle emekli ediyor
eğer bu şartlara uygun olarak emekli olursan çalışamaz koşuluyla emekli oluyorsun
yasa koyucu da haklı seni sigortaladım ve sakatkaldın çalışamayacak durumdaysan ve ve koyduğum şartlarada uygunsan seni emekli ederim ama kanunen ne kamu nede özel bir yerde çalışamazsın çalışıtığını tesbit edersem maaşına el koyerım diyor
ama devlet size gönderdiği e mailde girerken bir engel veya hastalığınız olduğu için sizin malül yani çalışamaz durumda emekliliğinizi kabul etmemiş ama yinede engelilere tanınan erken emeklilik şartlarınızı bildirmiş siz bu şartlara göre emekli olacaksınız

SGK bilgi edinmedeki memurlar yanlış cevap vermişler...

OturanBoğa kardeş bilgi amaclı net bi acıklama yamılmadı. net resmi acıklamayı nerden alabilirim. ilker kardeşimiz antalya ve adanaya yazmıştı ona nasıl bi yazı geldi benimle baylaşırsanız sevinirim.saygılar...

jon83

aslan05 iyi geceler allah sana yardımcı olsun ben aylarca ugraştım bir kurumun dedigini diger kurum kabul etmiyor hatta şehir şehir bile farklı şeyler söylenebiliyor ben çok araştırdım bizzat adanaya gittim sana telini adını mevkisinide verdim selim kırık ilker arkadaşımıza mesajı yazan kişi o onuda ögrendim şuan türkiyede sakatlıgın öncesi sonrası yok diyen tek kişi bu memur bence sen gittigin bagkur il müdürlüklerinde adanayı aramaları söyle yada ilker beyden antalya yada adananın mail adresini al bilgi edinme amaçlı sor çıktısı alıp öyle işleme başla iyi geceler

iyi akşamlar jon kardeş adanayı aradım selim beyle gorüştüm aynen sen olabilirsin dedi. yalnız resmi belge istiyorum o müdürün gözüne icine sokuyum.ilker kardeşim o yazıları yollarsa cok sevinirim. allaha emenet ol

jon83

aslan ben hayatımda insan kırmayı birini işinden etmeyi ceza alması istemem ama bagkur çalışanları çok farklı insanın damarına basıyorlar ben insan olarak saygı istiyorum vatandaş olarak sanki benim onlara ihtiyacım varmış gibi kızıyorlar bagırıyorlar ama vatandaş oraya gitmese kime ne iş yapıcaklar ben bulundugum şehirde bagkur il müdürlügüyle tartıştım o kadar bilmişki adana böyle diyorum git o zaman adana yapsın senin işini diyor yani söylemek istedigim insan gibi muamaleme göremiyoruz herkezin mutlu huzurlu bir şekilde işleri yürütmesi ne kadar güzel olurdu ama olmuyor ne diyelim sinirlerimize kendimize dikkat edicez sen resmi yazıyla git bagkura derdini anlatamassın yoksa bir kere göze battınmı fikirlerini degiştirmiyoruz ilker beye sen ara yaz sana mail versin bilgi edinme amaçlı yaz resmi yazıyla git o zaman bir sorun olmaz bence iyi geceler.........

not:savaşmayanlar zaferi göremezler....................

teşekkürler arkadaşım olanları seninle paylaşacam iyi geceler

gunaydın jon kardeş sevkten önce vergi indirimi almam gereklimi beni aydınlatırsan memnun olurum . allaha emanet ol

jon83 arkadaşımın dediği gibi ben ankarada bağkura gittim sordum.sadece sen git rapor al.öncesi sonrası diye bir şey yok dediler bana.

iyi gunler haydar bey. vergi indirimi şartı varmı almam gerikiyormu

iyi gunler arkadaşlar emekli başvuruda önce. vergi indirimi şartı varmı almam gerikiyormu

aslan, bu soruyu sanırım 20 defa yazmışsındır foruma ve hepsinde yanıt verilmiştir. Hala nedir anlaşılmayan?
Bağkur'dan emekli olacak kişilerin defterdarlıktan sakatlık iindirim hakkı elde etmelerine gerek yok. Bağkur umursamaz sakatlşk indirimini. Emeklilik zamanı geldiğinde bağklur!a başvuru yaparsın, hastaneye sevk ederler, yeterli raporu alırsan emekli ederler, almazsan etmezler. Vergi indirim hakkı elde etmişsiniz, etmemişsiniz, umurlarında olmaz...

Iyi günler bugun bagkurdan aradılar raporun sonuclandı olumlu emekli oldun dediler sizlerin yardımı ile en sonunda mutlu sona ulştım hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.

Bugun bagkura gittim iki evrak verdiler bunları doldur getir bir de bir aylık prim borcunu yatır yarın emeklilik işini yapalım. Maaşını baglıyalım

Üst Alt