Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkurluyum. Emeklilik şartlarım nedir?

Konular
31
Reaksiyonlar
1
Merhabalar.

Ben 2005 yılında polio sekeliden %60 süresiz rapor almıştım.10 yıldır bağkurluyum günüm doldu emekli olmak istiyorum ve bu yüzden yeniden rapor almam gerekiyor. Daha önce araç alırken sadece ayağım için rapor almıştım oda %25 yazmışlardı alerjiyi ve kollarımdaki haraket kısıtlığını baktırmamıştım.

- Alerjik astım hastasıyım ilaç raporum var 4 yıldır düzenli ilaç kullanıyorum
- İki ayağımda kas kaybı incelik var şekil bozukluğu da ve 3cm kısalık mevcut tabanım yere basmıyor ve tek baston kullanıyorum.
- İki omzumda haraket kısıtlığı var. Örneğin kollarımı tam açamıyorum tam anlamıyla yukarı kaldıramıyorum.

Bu duruma göre %40 alabilirmiyim?

nerede ikamet ediyorsunuz? bu önemli mesala ben devlet hastanesinden %49 aldım sizinkine benzer sol kolda hareket kısıtlılığı vardı (brakial pleksus) doktor hiç bakmadı bile sadece bir kere dirselkten oynat dedi o kadar başka rahatsızlığım olmasa %15 alacaktım. Yani ikamet yerinizi söyleyin belki güzel inceleyen hastane tavsiyesi alabilirsiniz.

ipeksi

Ordu merkezde yaşıyorum. Devlet hastanesini rapor servisi çok kötü onu biliyorum araştırma hastanesi de veriyor veya Giresun'da ki hastaneden de alabilirim araştırıyorum

erkan_kaptan_52

Bağkur'dan emeklilikte her şey değişti... Artık önceden alınan hiç bir rapor iş görmüyor. Sigorta müdürlüğüne gitmeli ve hastaneye sevk almalısınız. Hastane SGK Hastalık Listesi'ne göre tanı koymalı, raporu sgk sağlık kuruluna göndermeli, kuruş değerlendirmeli ve her şey tamamsa emekli etmeli.
Artık birden fazla hastalığın toplanması söz konusu değil. Tek bir hastalıktan SGK Hastalık Listesi'ne göre yeterli tanı alınmalı.
Hafif: %40-49
Orta: %50-59
Ağır: %60 ve üzeri
demek

bagkur.PNG

Abi merhaba.

"Artık birden fazla hastalığın toplanması söz konusu değil. Tek bir SGK Hastalık Listesi'ne göre yeterli tanı alınmalı."

bu kısmı pek anlamadım yani benim ortopedik engelime şu an %25 veriyorlar tek baston kullanıyorum Sgk hastalık lisetesine göre hangi kısmı baz almalıyım. astımımla beraber %45 oluyor bu sonuca göre engelli olamıyor muyum tek bir hastalıktan mı %40 almalıyım.

Ben SSK 09.10.2006 işe başladım
Bağkur girişim 07.11.2013 o günden bu güne bağkurluyum.

Ssk toplam gün sayım : 629
Bağkur toplam gün sayım : 3504
SİGORTALILIK SÜRESİ 17 yıl, 1 ay, 30 gün
PRİM ÖDEME GÜN SAYISI: 4133

Son düzenleme:
yazık gerçekten zamanında engelli indirimi alan ve benden daha iyi durumda olan arkadaşım emekli oldu biz 62 yaşı bekleyecez e devlete bakarsak.. İşe girsen engellisin diyorlar devlete gitsem sen engelli değilsin diyorlar arada kalmış durumda benim gibi ortopetik engelliler.

Üst Alt