Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakıcı olup bakım maaşı alan kişi vefat eden eşten sosyal yardım..?

spartaküs

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
8
Ağır engelli kişinin bakımını üstenen bakım aylığı alan kişi (not. ağır engelli kişi değil bakımını üstlenen kişi) gelir kriterleri uyuyorsa eşi vefat eden kişi yardım maaşı alabilirmi

spartaküs

soru karmasık.şimdi karı koca 2 kişi ve koca karısına bakım ettıgı için ebm alıodu ve eşi vefat etti.bu durumda krıterlerı tutosa yardım alabılır mı dıonuz dogru anlamısmıyım.
krıterlerı tuttuk kerri eşi vefat etsin ya da etmesın 2022 ve ebm den faydalanabilir yeterkı şartları tutsun

-mka
Engelli kişiyi sormuyor, bakıcıyı soruyor.
Sorunun ne olduğu belli değil, ben o yüzden bir şey yazmadım.
Ama arkadaşımız cevapsız kaldığı için sitem etmiş.
Engelli vefat edince bakıcı neden sosyal yardım alsın onu da anlamadım. Evde bakım maaşı haricinde emekli maaşı falan varsa dul aylığı olabilir, ama yardım maaşı diyor her ne ise ...

Ufukalp
bende sen gibi anladım.cevaben bakıcıolan baktıgı vefat etmese bile şartı tutarsa her bişiden faydalanır dedım.
Engelli vefat edince bakıcı neden sosyal yardım alsın onu da anlamadım. Evde bakım maaşı haricinde emekli maaşı falan varsa dul aylığı olabilir, ama yardım maaşı diyor
aynen dedıgn gibi.yardım alma şartları bellı zaten.

Annem aneanemin bakıcısı vefat eden babamın sosyal güvencesi olmadığı için annem eşi vefat kişi yardım maaşı alabilirmi

Üst Alt