Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım evlerinde yaşam nasıl?

seyithan

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar özel yada devlet bakım evleri ile ilgili bilgisi yada orda yaşayan arkadaşlar deneyimlerinizi anlatırmısınız.bakım evine gitmek isteyen bir yakınım var yardımlarınızı bekliyorum.

yaşam diye birşey yok bizm burda var allah düşürmesin hapisaneden farksız dışarı çıkmak yasak

arkadaşlar başka bu konu hakkında bilgisi olan yokmu...

Paranoya kardesyani yemek filan mi vermiyorlar dayak mi atiyolarkonuya biraz aciklik getirir misin..

Arkadaşım,bende engelli oğlumu yakın çevremin teşvik ve baskısı üzerine bakım evine vermek için biraz tereddüt ettim.Kafamda kuşku kalmasın diye buraları ziyarete gittim.Özel bakım evleri olmasına rağmen tam bir rezalet.Engellilere bağırıp çağıranı mı ararsın,yerlerde sürünen engellileri mi ararsın,yatalak olan engellileri yürüme engeli olmayan engellilerin ayakları ile üzerinden geçerek çiğneyenleri mi ararsın.....Neler neler gördüm orada inanın bu yazıyı yazarken bile içim burkuluyor.Tekrar eve geldim ve dedim ki ben sağ olduğum müddetçe oğlumu oraya vermeyeceğim.Kendim memur olmama rağmen çok zaman oğluma kendim bakıyorum.Allah çocukla aramızdaki o muhabbeti dahada artırıyor.Sabır veriyor.
Sonuç olarak son çarene kadar engelli çocuğunuzu böyle yerlere vermeyin.Allah bütün engelli ve yakınlarına sabırlar versin

ben uzaktan gördügüm kadarıyla yazıyom benim işim olmaz oralardan

Arkadaşlar istanbulda olanlar için önerebileceğim bir yer var..

Metin Sabancı Spastik Engelliler vakfı vakıf mı yoksa devlet mi bilmiyorum..
Orada tedavi görüyorum fizik tedavi ve hidroterapiye gidiyorum.
Sürekli yatan hastalarla iç içeyim..
Bakım son derecede hoş ve güzel bir şekilde davranıyorlar..

seyithan,
yakınınız bakım evine geçmek istiyormuş. sakıncası yoksa bakım evine yerleşme sebebi nedir? bakacak kimsesi mi yok?

evet abla bakacak kimsesi yok zor durumdaonun icin gitmek istiyor...

alo 183 ile temas kur ablası. tek başınaysa ve zor durumdaysa il müdürlüğü ilgilensin onla. hemen alo 183'ü ara. rahat rahat durumunu anlat yakınının çekinmeden. ortada acil bir durum da varsa onlar sana yardımcı olur. haftanın 7 gunu 24 saat ücretsiz olarak bu hat hizmettedir.
eger yakınları vs varsa belki evde bakım aylıgı ödemesi yapılarak bakımı sağlanabilir. akrabası yakını var mı yok mu onun da bilgisini ver. onlar yakınınla ilgilenmesi için gerekli birimleri haberdar ederler. sonuçta engellinin istediği tarzda bir çözüm bulunur. bakım evini istemiyorsa evde bakım hizmeti talep etsin. akrabaları bakmıyorsa ilgili birimden gelinip akrabaları ikna edilsin. belki evde bakım aylıgı ödenirse bakmayı kabul ederler.
sen dediğim gibi alo 183'ü ara ve destek iste.

cok sagol abla dedigin yolla işl bir çözüm buluruz...

Değerli Arkadaş'ım Yüce Yaradan hiç kimseyi -yakınlarını -evladını bu yerlere düşürmesin..2.5 yıldır ümraniyede özel bakım merkezinde ne yazık ki kızım kalmak zorunda..ve çocuk delirme noktasında yanlış değerlendirme raporları mı .. süregiden tedavinin ne olduğunun belirsiz olması mı - hapis hayatından beter.. bunlar çok kişisel spesific konular fakat risklere dahil hepsi..
nerden başlasam bilemiyorum ve bu konuda tüm yaşamı maddi-manevi anlamda sekteye uğramış bir anneyim ne yazık ki..hiçbir umudum da yok ve bunun öğrenilmiş çaresizlik ile ilgisi asla yok..nereden başlasam bilmiyorum..
bakanlığın bakım evleri genelgesinde '' bu insanları hayatın içinde tutmak-rehabilite etmek-sosyalleşmelerini sağlamak vs.vs..kağıt üzerinde bir çok madde var..ama gel gör ki, burda yaşayanlar temiz bir hava almaktan dahi mahrumlar..camlar dahi açılmıyor..hiçbir yere çıkmak yok..
hastalandıklarında ya da yeni ilaçların yan etkileri kişiye yansıdığında, merkezdeki sağlık görevlisi haber verilmesine rağmen yukarı dahi çıkmıyor.. bunları afaki olarak yazmıyorum..bizzat kendi şahit olduğum olaylar.. 1 ay önce çocuk, antipsikotik ilaçların komplikasyonundan spazm geçirdi..telefon ile beni aradı, yardımcı ile konuşmalarını dinledim insanlık dışı bir tavır.. aşağıdan sağlık görevlisi yukarı çıkmak şöyle dursun, ''uzansın dinlensin ..gecer diye haber gönderiyor - çocugun uydurması vs değil..kulağım ile duyuyorum..25 dk.telefon açık kaldı ..
bu insanları kayıp olarak görüyorlar zaten..kimsenin önemsediği yok..devlet özel merkezlere 2 asgari ücret ödüyor..ve bunun karşılığı asla yok..ve orada tedavi vs hak getire...amiyane tabirle ''daya antipsikotikleri-antileptikleri uyuştur '' kızım 16 saat uyuyor..neden acaba..ve bu hafta ilacının dozunu arttırmışlar..'' toplu doktora çıktınız mı dedim'' hayır dedi..
toplu 3 aylık kontrole gitmeleri ayrı bir rezalet..bu insanların sıkıntılarını zerre dinlemeden, ilaç raporlarını aynen düzenle gönder..bu duruma da 2 ay önce şahit oldum..
toplum ruh sağlığı merkezine götürdüler.. gitmeden 1gece önce kızım ile konuştuk, yüzünde kasılma ve ellerinde titreme vardı, bu şikayetini psikiyatra söylemesini ilettim ve çok bilinçli bir çocuk üstelik..merkeze geldiklerinde beni aradı ağlıyor ..oradaki görevlilerden birisi, '' gerizekalılar geldi yine onların işini önce bitirelim ''demiş diğer görevliye :((
annecim, yüzümüze dahi bakmadılar her zaman ki gb ilaçlara devam dedi..farmakoterapi denetimsiz..
hangi birini anlatayım..15 günde 1 eve geliyordu..şimdi onu da yasakladılar gerekçe ise ''döndüğünde uyum bozukluğu yaşayıp huysuzlaşması ve daha kötü olması ''
dışarıdan merkezi aradığımızda kazara birşey sorduğumuzda ise lütfedercesine cevap vermeler..%69 raporla zaten burda kalamaz- yakında anadoluya gönderecek zaten devlet artık bu rapor oranına ödeme yapamıyor ama.. diyerek
diye aba altından sopa göstermeler..
eğer ki, çok zorda değilseniz ne olursa olsun bırakmayınız sevdiklerinizi..kızım bipolar (manik-depresif ) duygu durum bozukluğu tanısına sahip.. atakları ilaca rağmen geldiğinde evde ne varsa kırıp döküyor- bana saldırıp evden kaçıyor .. kaıp ilanları- kolluk kuvvetinin bulması-sokaktaki riskler vs..kötünün iyisi deyip buralara geldik..iş yerimi ''bana çocuğum lazım ''diyerek 2007de kapattım sadece ona endexlendim olmadı..2009 gb düzeldi ..yine başa döndük.. 2.5 yıldır orada ben ise dışarda yaşayan bir ölü gibiyim.. akademik kariyerime geri dönmüştüm ( İ.Ü doktora- haliç üniv.psikoloji yüksek lisans terk ) durumundayım..benim çocuğum orada nefes dahi almaya hasret '' bilinci var ya... öldürüyor insanı....
bu kadar ayrıntıya girmemin sebebi, bir hastalığın zincirleme etkisi..ve yapayalnız bırakılmanız..

gecen ay bir skandal oldu merkezde; o kadar ayrıntılı ki, özet geceyim gecebildiğim kadar.. oradaki genç kızlar bir TV kanalda alt yazı gecen ( telefon noların yayınlandığı ) bir arkadaşlık türünü keşfetmişler.. bütün gün mesaj vs.. ama nasıl bir mesaj trafiği.. kızımın kontörleri var diye en çok onun teli kullanmışlar..ben de allahtan her hafta hattı takip ediyorum türkcell internetten..hiyy bir baktım bir günde 168 SMS ..hemen aradım... bu ne dedim çocugum, böyle böyle anne dedi.. '' ama ne olur merkeze söyleme arkadaşlarımı gönderirler, sebeb olma ''dedi...
15 gün sonra adamlardan biri merkezin kapısına dayanmış, ben şu kişiyi görmek istiyorum ''diye..
bu rezalet olunca telefonları topladılar..şimdi haftada 1 gün 5 saat dağıtıyorlar..
ee tamam hakim olmak zor belki de 1 günde 168 SMS atan bu insanlara hiçbir görevli ''ne yapıyorsunuz '' demez mi.. demiyor işte..hiçbir sosyal faaliyet yok..bu insanlar dışarıdan bir kurtarıcı, evlenilecek adam bekliyorlar...daha neler neler...
evde bakım aylığı ya da 2022 rezaletine hiç girmiyorum..
Çocuk benim dul-yetim maaşımdan (889 tl )dolayı hiçbir yardım alamıyor..evde ikimiziz 4 kişi olsak ne olacak o da ayrı... ve bilinçaltında ister istemez bana düşman oluyor..zaten psikozlu- TRAVMA ÜZERİNE TRAVMA YAŞIYOR.. .. ama AİLE SOSYAL BAKANLIĞINA !!!! göre her yer güllük-gülistan....
hepiniz huzur ile mutlulukla selametle kalınız...eğer ki evde bakımda riskli bir durum - bakım hizmetinin aksaması vs gb olağanüstü durumlar-riskler söz konusu değilse bakım merkezlerini asla tercih etmeyiniz... psikolojik bir yıkım adeta... evde çaresizlikten- yetersizlik duygularından siz de kilitlenip kalıyorsunuz..

lâl ü hüzün
yazdıklarınızı dikkatle okudum. O kadar güzel ifade etmişsiniz ki her şeyi.
öncelikle bunlara musade etmemekle sorumluyuz. Çocuklarımız için mücadele etmek zorundayız. BU yaklaşımların, uygulamaların insanlık dışı olduğunu, insanımızın çok güzel şeylere layık oldugunu haykırmalıyız. gundemde tutmalıyız ve her platformda dillendirmeliyiz.
birilerini sonuna kadar uykusuz bırakmalıyız.

buradan söylemek kolay ama evde bakım aylığına başvurun ve kızınızı alın oradan. 2022 aylığı için gelir şartlarınız uygun değil ama evde bakım aylığı için gelir şartlarınız uygun, başka gelir yoksa. evde bakım aylığı alabilir, prensesinizle baş başa daha iyi vakit geçirebilirsiniz.
her açıdan belki zorlanacaksınız ama hayat da zaten böyle bir şey. kimseye cennet bahçesi vadetmiyor. ama kızınız için en güzel cennet bahçesi sizin yanınızdır, bunu bilin.

2019 yılı bakım merkezleri nasıldır

Emekli olunca bakımevine yerleşmek istiyorum ama teşhis "şizofreni"; normal bakımevlerine almıyorlarmış bildiğim kadarıyla; ruhsal hastalığı olmaması gerekiyormuş... Kardeş, akraba çok ama kimse kimsenin umurunda değil hatta daha zor durumlara düşmemizi istiyorlar sanki. Bir konuda yardım aradım, destek aradım çözemeyeceğim bir konuda kapılar yüzüme kapandı. Şartlar normal olsa bile şizofren ateşten gömlek giymiştir; yetişkinlerin dünyasının sorunlarıyla başa çıkamaz... Bu aralar her şeyleri bırakıp gitmek istiyorum bir yerlere ama nereye, bakımevlerinin durumu daha önceki mesajlarda anlatılmış. Hastalığımız gereği sadece doktorla muhatap olabiliyoruz; psikolog nerde, sosyal hizmet uzmanı nerde? Çok fazla ajitasyon olmasın ama halim, sağlığım iyi olmadığı için bunları yazıyorum. Yoksa ilaca ulaşabilmemiz bile "nimet"... İlaçsız da kaldım 90'lı yıllarda... Velhasıl söylemek istediğim; engelliler her ama her konuda sağlam insanlarla aynı kefeye konmasın; şu an başımda olan dertlerimi sayabilsem "korkmadan" bana hak vereceksiniz zaten siz de böyle düşünüyorsunuzdur. Anne, baba ve kardeşlerin arasında yaşayan engelliler bunun da bir nimet olduğunu kabul etsinler... Benim gibi yaş ilerleyip yalnız kalırsanız hiç kimse ana, baba şefkati göstermeyecektir. Emin olun kardeşten bile hayır yok!

Bakım evlerinin öncesini bilemem şimdiki halleriyle ve Bakanlığın katkısıyla yaşanabilir, barınılabilirlik üst seviyede. ve sen şu hastasın bu hastasın diye ayrıma gidilmez şartlarınız tutuyorsa sizi elbette himayesine alacaklardır. alındıktan sonra oraya ait kurallarınız mutlaka olacaktır. Buna da uyum ve saygı göstermek gerek. Bu kurumlarda destek alabileceğiniz genelde psikoloğ, doktor,hemşire,sosyal hizmet uzmanı, bakım elemanları bulunur.

Kardeşten hayır yok katılıyorum. Şimdilik anne ve babamla yaşıyorum. Ama zaman zaman düşünüyorum ya sonra diye. Okuduklarım içimi kararttı. Göz yaşlarıma hakim olamadım. Allah kimseyi bir başkasına muhtaç etmesin.

Ben 6 ay kadar kaldim iyi di ama ev gibi degil cogu sey sinirli yasak sonucda bakim evi simdi hersey kontrol altinda orda yatanlarin hepsinin esi dosdu var sikayet ederler zorda kalmadikca tercih etme bakim evini ama insan oralarada alisiyor yapacak bir sey kader hayirlisi bence simdi bakim evleri daha iyidir

Kaçıncı yılda kaldınız bulent66
Ev gibi değil ne gibi hastane gibi mı,yerde halı buzdolabı yok mu? banyo wc sıraylamı, kişiye özel mi?
Yemek menüleri nelerdir canın istediği kadar yatıp kalkılabiliyor mu?
Yoksa kurallı mı,yasak olan ne?
Lütfen anlatır mısınız teşekkür ederim

Ev gibi degil odalar iki uc kisilik 2016 kaldim banyo tuvalet odanin icende gaftada 2 gun banyo vardi trasin uzadiginda verber vardi hastalaninca dokdora goturuyolardi istedeigin kadar yat kalk sebestdi buzdolabiyu e kisi kullaniyorduk bi tv vardi sonucda bakim evi

Zorro aklı başında adam kalmaz kalanıda burda göremen internet yasak

İzmir de yaşayan var mı bilmiyorum Basmane tarafında falan ucuz oteller oluyor kimileri oralarda kalıyor bilmiyorum bazen aklımdan geçmiyor değil hani yaşlanınca yalnız kalırsam falan huzur evi mi:confused: yoksa ucuz otel mi :confused: Tabii küçük bir ev alıp evlilik sitelerinden falan uygun bir eş bulup yaşamak ta bir tercih zamanı gelince yani acelesi yok .

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!
Dediğin bakım evi ayrı oraya sadece zihinsel engelli başvurabilir.galiba orada TLF internet yasak.
Diğerleri normal bakım merkezleri @bulent66 nın dediği gibi rahat yaşam vardır
Haberlerde çıktıydı Türkiye'nin en iyi bakım evi ve rehabilitasyon merkezi Karabükte diyordu, internet cafesi bile vardı

https://m.sondakika.com/haber/haber-yesilcam-in-cinarlari-ayni-cati-altinda-yasiyor-11680693/
Bak buraya Yeşilçamın usta oyuncuları bile özel bakım evinde kafasını dinliyo

Zorro git kal zorro bu dediklerin türkiyede geneli tek tük güzel olan genelde genelleme yaparsak hapisaneden farksızdır özelde olsa türkiye genelinde

yeşilçam diyorsun bunlar kimki bunlara itibar ediyorsun kelleküş hepsi

Zorro çarşıya kafeye falan gide biliyormusun gezebiliyormusun dışarı çıkıp onları anlatsın

Yok zorro anlatildigi gibi kotu degil cunku heryerde kontrol ve denetleme var yatdigin yere vagli bahce varmi gorevlilerde sert degil sen iyi oldukdan sonra orda calisanlarda insan valla gitdigin bakim evine bagli ve denemek lazim sonra karar vermek lazim cok arastirma kafan karisir en iyisi gidip orda yasayanlara sormak baskada aklima bir sey grlmiyor

Eşin dostun akrabanın eline düşmektense (tabii bakarlarsa :D) bakım evleri iyidir hele ki özelse daha iyidir bence yani (tahmin:confused:)

Zor durumda kalmış bir akraba engelli çocuğu için soruyordum.
Ana babadan daha iyi bakan olmazdı.
Akrabalara malamat olmaktansa bakım merkezini seçmek en doğal hakkıdır,
Öyle değil mi -mka

Üst Alt