Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım maaşı alan bir kişi sigortalı olarak çalışabilir mi?

Akr3pKraL

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Evde bakım maaşı alan kişi sigortalı bir işte çalışabilir mi

Soruyu netleştirelim, çalışacak olan kişi bakıma muhtaç olan engelli mi? Yoksa çalışacak olan kişi bakıma muhtaç engelliye bakıcılık yapan kişi mi?

Akr3pKraL

Evet çalışabilir ama aynı evde yaşamalı 8 saat bakım hizmeti verebilmeli benim kardeşim bakıcım sigortalı çalışıyor. Tabi gelir kriterini aşmamak şartıyla.

Bakıcının işte çalışması

Yengem bana bakıcılık yapıyor. Yengem ile beraber yaşıyorduk. Çocukların büyümesi ile eve sığamaz durumda kaldık ve alt kata taşındı yengemler. Haliyle maddi sıkıntılardan dolayı işe girdi ve işten sonra çocuklar alt katta kalıyor ama yengem bizde kalmaya devam ediyor. Geçen hafta sosyal hizmetlerden geldiler ve bizde aynen durumu anlattım yanımıza gelin dediler. Problem olurmu acaba bu durumda. Ne yapmamız lazım.

Akr3pKraL

Yengenin ikameti senle aynı evdeyse ve gece senle kalıyorsa sorun olmaz sigortalı çalışabilir ama tabi çocuklar küçükse ve gece senle kalamıyorsa 8 saat bakım veremez tamamen sosyal hizmetlere kalmış yasal olarak sorun yoksa anlayış gösterirler aynı evde çalışanı kabul ediyorlar 1 alt katıda kabul ederler herhalde.

Kabul etmediler bakıcı değiştirmeniz gerekiyor dediler... Ama anlam veremiyorum yani dubleks evde kalmak gibi bişey bizim kalma durumumuz... ne desemde anlayışla karşılamadılar.

çalışamaz o para sana 24 saat karşılıgı veriliyor

çalışamaz o para sana 24 saat karşılıgı veriliyor

Aynı evde olursa sigortalı çalışabilir bakıcı benimki öyle 24 saat karşılığında da verilmiyor günde 8 saatlik bakım vermek yeterli.

Akr3pKraL
Evde bakıcı olabilecek başka kimse yokmu kâğıt üstünde onu bakıcı olarak göster gene yengen bakar parayı ona verirsin işi yokuşa sürüyorlar.

idosente Teşekkür ederim cevap verdiğin için. Dediğin gibi olacak sanırım pazartes tekrar gidecez.

Üst Alt