Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bakım maaşı alan bir kişi sigortalı olarak çalışabilir mi?
Evet çalışabilir ama aynı evde yaşamalı 8 saat bakım hizmeti verebilmeli benim kardeşim bakıcım sigortalı çalışıyor. Tabi gelir kriterini aşmamak şartıyla.
Yengem bana bakıcılık yapıyor. Yengem ile beraber yaşıyorduk. Çocukların büyümesi ile eve sığamaz durumda kaldık ve alt kata taşındı yengemler. Haliyle maddi sıkıntılardan dolayı işe girdi ve işten sonra çocuklar alt katta kalıyor ama yengem bizde kalmaya devam ediyor. Geçen hafta sosyal hizmetlerden geldiler ve bizde aynen durumu anlattım yanımıza gelin dediler. Problem olurmu acaba bu durumda. Ne yapmamız lazım.
Yengenin ikameti senle aynı evdeyse ve gece senle kalıyorsa sorun olmaz sigortalı çalışabilir ama tabi çocuklar küçükse ve gece senle kalamıyorsa 8 saat bakım veremez tamamen sosyal hizmetlere kalmış yasal olarak sorun yoksa anlayış gösterirler aynı evde çalışanı kabul ediyorlar 1 alt katıda kabul ederler herhalde.
Kabul etmediler bakıcı değiştirmeniz gerekiyor dediler... Ama anlam veremiyorum yani dubleks evde kalmak gibi bişey bizim kalma durumumuz... ne desemde anlayışla karşılamadılar.