Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakımını üstlendiğim amcam diğer mirasçılara varlığını bırakmak istemiyor!?

Sukriye2

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Meraba birşey kafama takıldı ben amcamın vasisiyim yani ona ben bakıyorum %70 engelli ve yaşlı ben yeğeniyim ve benden başka iki kardeşi ve diğer abisinin çocukları olan iki yeğeni daha var ama onlar bakmadılar bakmak istemediler annem ve babam bakıyordu 4 yıl öncesine kadar onlar vefat edince bakicak kimse olmadığı icin ben yanıma aldim simdi amcam üzerine olan bi parça tarlasını öldükten sonra onlara kalsin istemiyor ben bu durumda ne yapabilirim hergun bana vasiyet ediyor cenazeme gelmesinler benim tarlamdan hak almasınlar diye ben nasıl bir yol izleyebilirim

avukat tutucaksın hemen eve noter cağırıcaksın (ayağa kalkamıyorsa) onların huzurunda vasiyetini verecek. noterde onaylıcak bu kadar

iki tane kardesi varken yegenlere dusmez mirasi. bir parca tarla icin hisim akraba hepsi karsine dizilir. mal canin yongasi ama olum hak miras helal derler.
bide yasli oldugunu soylediginize is uzun.
akil sagligi bilmemne diye bii suru sey cikar. amcabiz notere giderek size biraktigini ibraz etsede.
ancak tapudan satis . buda sahtekarlik gibimi olur bilemem.

Avukat olmalı çünkü mirascı amca filan var. avukat ve noter huzurunda bu işlemi yaparsanız ki sağlık raporu da istenecektir mirascıdan akli dengesi ile ilgili . bu işlemler uzmanlar huzurunda daha güvenilir ve sağlıklı olur. 3 kursdan kacarsanız sıkıntı olur avukat parası cok tutmaz

ayrıca şuda önemli, okadar yıl baktığına dahir kanıt isteyebilirler. nette araştırarak daha derin bilgilere ulaşabilirsiniz

Sukriye

Merhaba Avukata başvurmadan önce durumu bir notere aktarırsanız size yardımcı olurlar. Çok geçmiş olsun

Annem ve babam otuz yılı aşkın baktılar ve sonrasında diğer kardeşleri bakmayı kabul etmedikleri icin ben yanıma aldim bakıyorum benim onun mirasında zaten gözüm yok fakat sürekli bir şekilde onlar hak almasınlar diye vasiyet ediyor bana bakmadılar bende onlara mal bırakamam diyo onun bu isteğini yerine getirebilmek adına araştırma yapıyorum

Önce notere danışıp bir yol izlemek daha mantıklı

Tamam haklısınız
Sardonyanın dediği gibi Avukat ve noter mutlaka halleder

Notere veya vasiyetname ile olmaz, ölene kadar bakma sözleşmesi yapmanız gerek, bu iş için de bir avukata ihtiyacınız var, avukatsız yapmaya kalkarsanız, yasal mirasçılar dava açıp haklarını alır.

Tarlayı satın o zaman sağlığında parayı da sen al daha iyi olmaz mı ?

dr eşliğinde noterden vasi alınız . eger o şekil yaparsanız hiç biri mirasına konamaz amcanızın. ama mutlaka doktor eşliğinde olması gerekli

Üst Alt