Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde doktorların iş bilmezlikleri!?

fluo

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
İnternetten randevu alıyorsunuz ancak sürekli stajyer doktor çıkıyor karşınıza.
Hiç bir şey bilmiyorlar, ilaçlardan haberleri yok.
Azarlar gibi konusuyorlar bir kaç tanesini bozdum öyle.
Rexapin Risperdal ve solian ı denediler.
İşe yaramayınca sen her ilacı denedin. Yapacak bir şey yok dedi.
Bipolar teşhisi koymuslardı.
Sonra sosyalfobim oldugunu başka bir doktora giderek ögrendim.
Rexapin içince insanlara karşı utangaclıgım çekingenligim geçmiyordu.

Vücuttaki dopamini azalttıgı için dahada utangac olmustum.

Bakırköy K2 blokta birden fazla yatışım oldu. Allah kimseyi düşürmesin Amin.

C6y2dJCWGuzi-i7SOpWKNgqdY4O70_duZJOXi5btLTZb4vfsjT8UgIGIpE0oCl__b43QvY_08z568Pm0QXs1SaCckQ

arda_kuralin_bakirkoydeki_goruntusune_ulasildi_h1702.jpg

Orası çok zor.

Benimde yaklaşık 35 günlük bir yatışımda oldu burada.

ben 1 ay ankara gata da. 15 gün iskenderun asker hastanesin de .15 gün adana ekrem tok ruh ve sinirde yattım.ALLAH bakırköye düşürmesin.Amin

O ortamları bilmeyerek yatmıştım o zamanlar "akrabalarımın beni hastanede ziyaret etmesinden korkardım" ve "sırf bu yüzden korktuğum için" taburcu olmuştum. Ben orada 35 gün değilde daha fazla yatmak isterdim o zamanlar benim isteğim di bu.

Hastalığımın ilk zamanlarıydı yıl 2010 falandı.

perseküsyon

Neler yaşadığınızı da anlatır mısınız ?

Orası hakkında çok şey duydum ,siz o ortamda yaşamış bşrş olarak yaşadıklarınız anlatırsanız daha iyi fikir sahibi olacağım .

bende yattım hemşireler azarlıyor hasta bakıcılar toplu olarak banyoya sokuyorlar herkez birbirinin mahrem yerini görerek yıkıyorlar hastalar arasında anlaşmazlık çıkınca şok a yatırıyorlar bir hastayı kendinde olmayanı fırçayla yıkıyorlardı alllah düşürmesin bu hastanelerin sayısını çogaltmak lazım depo hastane deniliyor tıkıyolrlar oraya her serviste 60 hasta yatıyor hastalar arasında anlaşmazlıkta çıkıyor birbirine saldıranmı dersin gözümün önünde 2 hasta kavga etti biri digerinin yumrukla 2 dişini kırdı hastalar arasında anlaşmazlıkta çıkıyor aslında 10 ar 10 ar yatışlı servisler olsa çok güzel olur avrupada öyleymiş benim dedigim yer ekrem tok ruh ve sinir hastalıkları hastanesi yani akıl hastanesi oluyor adanada
SERAFİM

Adana'dan bir örnek

SERAFİM

Kardeşim bugüne kadar 7 defa Bakırköy K2 blok denilen yerde yattım. Özel alan diye bir şey yok. Sabahın 6 sında kaldırıyorlar. Yatak odalarını kilitliyorlar. Akşam 9 a kadar yatağa hasret kalıyorsun.
Kahvaltıları dandik. L şeklinde bir koridor ve 2 tane çekyat var. Sabahtan akşama kadar volta atıp duruyorsun. Hastabakıcıların tavırları sert. Kontrol bozukluğu olan böyle tam kafayı yemiş tipler var. İnsanlıklarını eleştirmiyorum Yanlış anlaşılmasın ama saldırgan tipler var. 3 kişilik çekyata uzanıp yatıyorlar Oturacak yer bulamıyorsun.
Sabah akşam norodol/akineton iğnesini dayıyorlar. İstemiyorum deme hakkın yok. Damızlık hayvan aşılar gibi yatağa uzatıp yapıyorlar. Bir de sigara içenler için sıkıntılı bir ortam Tiryaki birisi buraya düşerse ve sigarasız kalırsa ayvayı yer.
1 hafta dayanabilirsen açık bölüme alıyorlar. Orası nispeten daha rahat. Televizyon izleme imkanın var. Sigaran cebinde kafana göre içebiliyorsun. Ama parasız sigarasız kişiler de var. Hadi 1 verdin 2 verdin arkası kesilmiyor.
Bir de doktorlar yeterince ilgilenmiyorlar. 2-3 günde bir heyet oluyor O zaman durumunu ifade edebiliyorsun. Ama güzel yönleri de var. Akşamları 8 gibi çay ve bisküvi getiriyorlar. Evine hasret kalmışken bu çayın tadı bir başka güzel oluyor. Sonra akşam 9 da odalara geçiyorsun Kapılar üstüne kilitleniyor. Bir günün böyle geçip gidiyor.

bende 2 hafta kadar bakırköyde yattım bu sürede ne yemek yiyebildim
nede çay içebildim inanırmısınız herhalde çayı kazanda demliyip şeker atıp
bize getiriyorlardı şerbet gibiydi bir yudum anca içebildim kızdığım yönü
ise hem seregual yüksek doz içirip hemde koğuşları saat 6 da kapatıyorlardı
yani uyku ilaçları içirip ama yatmamıza izin vermiyorlardı işkence gibi
ama genede iyiki yattım benim için bir hatıra bir anı oldu

kısaca çayı cam bardakla içemez
jiletle tıraş olamaz
istediğiniz tv kanalını izleyemez
bugün canım ilaç istemiyor diyemezsiniz.

hala varmı uygulama bilmiyorum ama,
ücretini öderseniz eğer
kendinize özel bir oda verebiliyorlar kafanız biraz daha rahat oluyor

heleki biz sigara tiryakilerine şartlar daha zordu 2 saatte bir sigara içebiliyorduk

BendeBalıkesir askeri hastasinde 13 gün yattmıştım. Gayet normaldi .İstanbul GATA da 7 gün yattım :) perişan ettiler.
Şuan bakıyorum da yazık insanlara. Psikiyatrileri yatırmak lazım. Başım ağrıyor diye git hemen tanı koyup ilaç yazıyorlar. Sonra insnaları hasta ediyorlar .

sigara tiryakisisen dilenmez dilenci olursun paran yoksa

paranoya mesele paran olup olmaması değil sigarayı 2 saatte bir içme hakkın oluyor
konyada normal yattığım psikiyatrilerde paket taşıma izni veren hastanede var
saatte bir sigara içme kuralı olan yerde var ama bakırköy de şartlar daha zordur

adanada söylüyorum paketi veriyorlar paket taşıyabilirsin parası olan sigara alabiliyor parası olmayan koridorda ona 1 sigara ver diyor ona bir sigara ver diyor dileniyor kimisi vermiyor sigarası olmayana kavga çikıyordu

perseküsyon

Anlattıkların beni üzdü , bu kadar kötü hizmet veren bir hastanenin kimseye faydası olmaz.

Bahsettiğin ortamda psikolojisi bozuk bir insanın psikolojisini daha da bozarlar maalesef .

Sana da çok geçmiş olsun , en azından kurtulmuşsun öyle bir yerden .

perseküsyon

Kapitalist toplum düzeninde her şey kar etme mantığı üzerine kurulu olduğu için

doktora gittiğimde kendimi oto tamircisine gitmiş bir otomobil gibi hissetmeme neden olacak

kaba saba davranışlara çok maruz kaldım .

Bir de yüzüne bakmadan ,azarlar gibi konuşmaları var ya insana değersizlik duygusunu aşılıyorlar .

SERAFİM

Sen nerede tedavi oluyorsun ? Devlet hastanelerindeki doktorların çoğu yüzüne bakmadan azarlar gibi konuşuyor. 1999'dan beri psikiyatrik tedavi görüyorum Son 2,5 senedir de özel bir hastaneye gidiyorum. Doktorumun insancıl yaklaşımından çok memnunum. Adamın karşısında yarım saat içimi dökünce moralim yerine geliyor.

akıl hastanelerinin çogu böyle türkiyede zaten 8,9 tane var belli yerlerde var
depo hastane deniliyor
sayısını çogaltmak lazım 4 erli 5 erli odalar olsa çok iyi olurdu
adanada 10 servis var
her serviste 60,70 hasta yatıyor
le koridor var
olta atıyorsun bazı hastalar vardı saldırıyordu kalabalıktı durduk yere saldırıyordu mesela dışarı çıkmak yasaktı hapisaneden farksızdı

NAZİ KAMPI GİBİYDİ HİÇ BİR FARKI YOK NAZİ KAMPINDAN AYNISI

AVRUPADA NASIL AKIL HASTANELERİ ARAŞTIRDIGIMA GÖRE APARTMAN ŞEKLİNDEYMİŞ BELÇİKALI BİR ARKADAŞIM ANLATMIŞTI RAHATMIŞ ORALAR
sleeping beauty BURDAKİ GİBİ DEGİLMİŞ

KAPALI ALAN NASIL ACABA BURDAKİLER KAPALI SERVİS RUH VE SİNİR HASTANELERİ YATIŞLI SERVİSLER KAPALI OLUYOR BURDA GENELDE sleeping beauty
ayDÜNYAvazo TOKAT RUH VE SİNİR HASTALIKLARI HASTANESİ NASILDI YATACAGIM DEMİŞTİN:confused::confused::confused::confused::cool::cool::cool::cool:

perseküsyon

İhtiyacım olduğunu kesinlikle düşünmüyorum .

Her gün bir tatlı kaşığı üzerlik otu tohumu yiyorum ve bana çok iyi geliyor ....

Üst Alt