3 Aralik Dünya Engelliler Günü nedeniyle Bandirma Belediyesi tarafindan iki ayri tiyatro oyunu ücretsiz olarak sunulacak.Bandirma Belediyesi tarafindan engelli vatandaslarin yasadigi sorunlara dikkat çekmek ve çözümüne katki saglamak amaciyla 3 Aralik Cuma günü Baris Manço Kültür Merkezi’nde iki ayri oyun sahnelenecek. Erol Günaydin Sahnesi Oyuncularinin sahneye koyacagi ‘Engel-Sizsiniz’ adli çocuk oyunu saat 11.00 ve 13.00′de [...]
kaynak: ilkhabergazetesi.com
Belediyeden anlamlı kampanya
Posted by
admin on Çarşamba, Aralık 1, 2010, 19:44
Bu Yazı
Yerel Kategorisinde ve
2 Yorumlar var.
Kentimizde bulunan bedensel engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye hediye edilmesi amacıyla Belediye tarafından kampanya başlatıldı. Kampanya ile çeşitli amaçlarla kullanılan su, meşrubat gibi plastik şişelerin kapakları toplanacak. Toplanan kapaklarla, geri dönüşüm firmalarının da katkılarıyla tekerlekli sandalye alınarak ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımıza hediye edilecek.Bandırma Belediyesi tarafından başlatılan kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlarımız, biriktirdikleri kapakları oluşturulan toplama merkezlerine getirebilecek. Buralarda toplanan kapaklar biriktirilerek geri dönüşüm firmasına teslim edilecek. Geri dönüşüm firması tarafından da toplanan her 250 kg plastik kapak karşılığı 1 adet tekerlekli sandalye belediyeye verilecek. Tekerlekli sandalyeler, belirlenen ihtiyaç sahibi bedensel engelli vatandaşlara hediye edilecek. Kampanya ile aynı zamanda çevre kirliliğinin önlenmesi ve kapakların ekonomiye geri kazandırılması da hedefleniyor. Vatandaşlar topladıkları kapakları Belediye binasında Halk Masası’na ya da Nikah Salonu altında bulunan Engelliler Masası’na bırakabilecekler.
Başkan Pekel’den engelliler günü mesajı
Posted by
admin on Perşembe, Aralık 2, 2010, 20:14
Bu Yazı
Yerel Kategorisinde ve
1 Yorum var.
Renk, dil, din, ırk, cinsiyet gibi hiçbir ayrım gözetilmeksizin tüm bireylere eşit hak ve özgürlüklerin sağlanması, çağdaş devlet ve çağdaş toplum olmanın en önemli gereğidir.
Engelli yurttaşlarımızın da ekonomik ve sosyal yaşamın içinde birer birey olarak yer almalarını sağlamak, bunun için gerekli koşulları yerine getirmek sosyal devletin en büyük sorumluluğudur. Bu sorumlulukla engelli yurttaşlarımızın sağlık, eğitim, ulaşım ve istihdam gibi konularda ortaya çıkan gereksinimlerinin doğru ve etkili bir şekilde giderilmesi gerekmektedir.Çeşitli engelleri nedeniyle, toplumumuzdaki pek çok insan önemli sorunlarla birlikte yaşamak zorunda kalıyor.Zor bir durum da olsa, toplumumuzdaki engellilerin varlığını asla göz ardı etmememiz gerekiyor.Engelli olmak yaşamın bir gerçeği. Önemli olan engelli vatandaşlarımızın toplumla kaynaşmasını sağlamak ve onların yaşamlarında karşılaştıkları zorlukları aşmalarına katkıda bulunmaktır.Bu noktada toplum olarak hepimize düşen görev her engelsiz insanın aynı zamanda bir engelli adayı olduğunu unutmadan duyarlı olmamızdır.Bandırma Belediyesi olarak bu konuda son derece duyarlıyız. Engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunların çözümü konusunda son derece hassas davranıyoruz. Oluşturduğumuz Engelliler Masası ile onların hep yanında ve yardımındayız. Her konuda bizden katkı alabilirler.Kentimizde ilk defa sahilde 2 adet engelli tuvaletini onların hizmetine sunduk. Kaldırımlar başta olmak üzere, kent içindeki sosyal alanları engellilerimizin kolaylıkla ulaşabilecekleri hale getiriyoruz. Başlattığımız kampanya ile pek çok engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye hediye etmeyi hedefliyoruz. “Her Kapak Bir Adım” kampanyamıza tüm halkımızın ilgi ve desteğini bekliyoruz. Hem çevre kirliliğini engellemek hem de engellilerimize umut eli uzatmak için kampanyamıza sahip çıkalım.Bu duygu ve düşüncelerle, engellerin mutluluk ve yaşama sevincine engel olmadığı bir dünya dileklerimle Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum.
KAYNAK.İLKHABER
BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN ÜLGÜR GÖKHAN‘IN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI
[FONT=Arial][SIZE=2]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]
Engelli bireylerimizi topluma kazandırmak ve hayatlarını kolaylaştırabilmek hepimize ayrı ayrı sorumluklar getirirken, engellilerimiz yerel yönetim olarak bizlerin de en önemli hedef kitleleri arasında gelmektedir. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]
Uzun yıllardır engellilerimizin gerek eğitim gerek sportif gerek sanatsal faaliyetlerine destek olarak birliktelik ve paylaşımlarımızı sürdürüyoruz. Engellilerimizin seslerini duyurmalarına ve serbest çalışma yapmalarına olanak tanımak amacıyla Kent Konseylerinde Meclislerine destek oluyor ve katkı sağlıyoruz. Kenti engellilerimizin en iyi kullanabilecekleri şekilde düzenlemeye özen gösteriyor ve önem veriyoruz. Tüm bu çalışmaları kentte herkesin her anlamda eşit koşullarda yaşayabilmesine olanak tanıyarak mutlu bir kent resmi oluşturabilmek için yapıyoruz. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]
Hayatı birlikte paylaşmak adına birlikte yol aldığımız engellilerimizle paylaşımlarımızın artarak devam etmesini diliyor, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde tüm engellilerimizin yapacakları etkinlikleri desteklediğimi belirterek sevgi ve saygılarımı sunuyorum. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]
Ülgür GÖKHAN[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]
Belediye Başkanı
[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]
[/SIZE][/FONT]
TEKERLEKLİ SANDALYE KAMPANYASI MEYVELERİNİ VERİYOR
Bandırma Belediyesinin sosyal proje olarak başlattığı “Her kapak bir adım” kampanyası ilk meyvelerini verdi. Kampanya kapsamında toplanan plastik kapaklar sonucunda 5 adet tekerlekli Sandalye ihtiyaç sahibi olan engelli vatandaşlarımız ve çocuklarımıza hediye edildi.
03 Aralık 2010
Bandırma Belediyesinin sosyal proje olarak başlattığı “Her kapak bir adım” kampanyası ilk meyvelerini verdi. Kampanya kapsamında toplanan plastik kapaklar sonucunda 5 adet tekerlekli Sandalye ihtiyaç sahibi olan engelli vatandaşlarımız ve çocuklarımıza hediye edildi.
Kampanyanın ilk tekerlekli sandalyelerini ihtiyaç sahibi olan engelli vatandaşlarımıza hediye eden Belediye Başkanı Sedat Pekel, ilk olarak 12 yaşındaki Hasan Kara adlı engelli çocuğumuza tekerlekli sandalye hediye etti. Başkan Pekel, bu tür yürütülen kampanyaların ve projelerin daha başlangıç olduğunu ve ilerleyen dönemlerde daha da yaralı çalışmalara imza atmak istediklerini söyledi.
DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜNDE TİYATRO ŞÖLENİ
Bandırma Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında “Engelsizsiniz” adlı oyun Barış Manço Kültür Merkezinde sahnelendi. 3 Aralık Dünya Engelliler günü etkinlikleri kapsamında ‘Erol Günaydın Sahnesi’ tarafından sahnelenen oyun iki seans olarak gösterildi. Her iki seansta da Belediye Başkanı Sedat Pekel hazır bulundu.
03 Aralık 2010
Bandırma Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında “Engelsizsiniz” adlı oyun Barış Manço Kültür Merkezinde sahnelendi. 3 Aralık Dünya Engelliler günü etkinlikleri kapsamında ‘Erol Günaydın Sahnesi’ tarafından sahnelenen oyun iki seans olarak gösterildi. Her iki seansta da Belediye Başkanı Sedat Pekel hazır bulundu.
Oyunun son seansında oyunculara böyle anlamlı bir oyunu sahneledikleri için teşekkür eden Belediye Başkanı Sedat Pekel, . Yerel yönetim olarak çocuklarımıza sahip çıkan bir anlayışla engelleri kaldırma konusunda daha ciddi çalışmaları ürütmek amacında olduklarını söyledi. Pekel: “Değerli evlatlarımızın anneleri, babaları ve değerli öğretmenleri 3 Aralık dünya engelliler günü nedeniyle bir aradayız. Yerel yönetim olarak çocuklarımıza sahip çıkan bir anlayışla engelleri kaldırma konusunda daha ciddi çalışmalarla ürütmek hepimizin ortak amacıdır.
Bu amaçla hareket eden yönetimimiz engelli vatandaşlarımız için bir masa oluşturdu. Her sorununuzu bizlere iletebileceğiniz kanalarımız açık. Fiziki engellerin kaldırılmasına yönelik tretuvar ve kaldırım çalışmalarını başlattık. Sahilde güçlükle tuvalet ihtiyacını gideren engelli yavrularımız ve vatandaşlarımız için özel tuvaletler hazırlanmış durumda. Bunun ötesinde sizlerden gelen talepler doğrultusunda çok farklı alanlarda hep birlikte güzel çalışmalarda olacağımızın müjdesini vermek istiyorum” dedi.
ENGELLİLER GÜNÜ’NDE HAYDİ TİYATROYA
3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Bandırma Belediyesi tarafından iki ayrı tiyatro oyunu halkımıza ücretsiz olarak sunuluyor.Toplumumuzda azımsanmayacak bir oranda bulunan engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlara dikkat çekmek ve çözümüne katkı sağlamak amacıyla 3 Aralık Cuma günü Barış Manço Kültür Merkezi’nde iki ayrı oyun sahnelenecek.
01 Aralık 2010
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Bandırma Belediyesi tarafından iki ayrı tiyatro oyunu halkımıza ücretsiz olarak sunuluyor.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman]Toplumumuzda azımsanmayacak bir oranda bulunan engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlara dikkat çekmek ve çözümüne katkı sağlamak amacıyla 3 Aralık Cuma günü Barış Manço Kültür Merkezi’nde iki ayrı oyun sahnelenecek.[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman] Erol Günaydın Sahnesi Oyuncularının sahneye koyacağı “Engel-Sizsiniz” adlı çocuk oyunu saat 11;00 ve 13;00’de iki ayrı seansta oynanacak. Saat 11;00 seansı öğrencilere saat 13;00 seansı ise Şehit Öğretmen Mustafa Boz İlköğretim ve İş Okulu öğrencilerine oynanacak. Ücretsiz davetiyeler okul müdürlüklerine gönderilecek.[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman]Oyunda engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntılara dikkat çekiliyor.[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman]Tamamı engelli sanatçılardan oluşan Gülsem Gülen Yüzler Sanat Eğitim Merkezi Engelliler Tiyatro Grubu tarafından da “Oynatmaya Az Kaldı” adlı güldürü sahnelenecek. Oyun 3 Aralık Cuma günü saat 19;30’da Barış Manço Kültür Merkezi’nde. Ücretsiz olan oyun davetiyeleri Nikah salonu altında bulunan Engelliler Masası’ndan alınabilecek.[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]