bankalara göre değişio terfi olayı sanırım kafam daha çok karıştı bu durumda şuan denizbankta çalışan arkdaşlar keşke yardımcı olsa
İlk bankacılık hayatına bu bankada başladım fazla da uzun sürmedi (2 ay) aynı zamanda işkurun engelsiz bankacılık adı altında uzun süren eğitim dönemine katıldım. Yaklaşık 2,3 ay kadar eğitim aldık. Eğitimde bize her şey poh pohlanarak anlatıldı. Yoksa özel sağlık, kadroya geçeceksiniz, şöyle iyi banka böyle banka... Gözümüzü boyadılar eğitim sonrası 2 hafta ara verilldi sonra sınava tabi tuttular herkes geçti.
Sertifika verildikten sonra asıl olan meseleye gelindi mülakat. Gİrmeden önce heyecan ve merakla beklenilen durum kim mülakattan çıktı ise yüzü asık bir şekilde dışarı çıktı. Verdikleri sözün tam tersini devreye soktular çünkü. Özel sağlık sigortası, yok kadro yok. Sözleşmeli personelsin. Asgari ücretin altında maaş (agi ile birlikte asgari oluyor) bende bozuldum hali ile bu şekil şartların oluşması dolayısı ile mülakat sonunda kabul ediyorum ama dedim iş aramaya devam ederim bilginiz olsun dedim. Bulunca da ayırılırım dedim tamam dediler anlaştık.
Genel müdürlük binasında çalıştığım için şubelere nazaran daha rahat işti şimdi ki çalıştığım şubeden de kat kat rahattı. Ama her şey ona bağlı olmadığı için çıktım ve pişman da değilim. 2 ay içerisinde işte iken sürekli işim var deyip izin alıp mülakatlara gidiyordum. Çoğu firmaya gittim sonuç olumsuz oluyordu. Hevesim kaçmış iken en son işte iken telefon geldi. Ve şu an 3 yıldır çalışıtığım bankanın ik sı aradı şartları görüştük, konuştuk anlaştık. Öğle yemek arasında gidip şubenin operasyon yönetmeni ve müdürü ile görüştükten sonra anlaşıp çalışmaya başladım. Genel müdürlükte aynı pozisyondaki arkadaşa da 2 sene sonra özel sağlık sigortası yapmışlar kadroda mısın diye sordum hayır hala sözleşmeli, şubede çalışan arkadaşa sordum. Ayrılmak için yeni iş bakıyor.
İşin özeti şu ; asgari ücret, sosyal - yan hak yok,
sadece boşta kalmamak için çalışacaksan çalış derim. Onun dışında beş para etmez benim gözümde. Ben boşta kalmamak hemde referans olsun diye 2 ay çalıştım sonra istifa ettim.
selda*
Eskiden mesai vardı şu an da kalktı selda mesaiye kalmak yok. İşe girdiğimden beri teftiş zamanları hariç mesaiye kalmadım sabah 9 akşam 17:50 fikstir. Erken çıkma sebebim de servis için genel müdürlüğün oraya kadar 15-20 dk lık yürüyüş mesafem olduğu için. Hiç sorun da çıkarmadılar sağolsunlar.