Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bankada işe girmek..?

Ali_Gs

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
7
Arkadaşlar selamlar öncelikle ben özel bi bankada iş başvurusunda bulundum Mersinde engelli eleman istiyorlarmış arşiv ve evrak işelriyle ilgili beni Mersinde bir şubede mülakata çağırdırlar 3 gün günce şube müdürüyle görüştük benim dışımda 10 kişi falan daha vardı herkesi tek tek odasına çağırıp konuştu ben herşeyi anlattım ehliyetim bilgisayar sertifikam ekpss 85,55 puan aldığımı falan Üniversitede Gıda müh. okuduğumu ama bir işe girersem okulumu açık öğretime geçiş yapacağımı anlattım bugün aradılar ve perşembe adanada sınava ve mülakaata gireceksin dediler bu nedemek oluyor? Ne yapmam lazım?

Hangi banka?ben adana denizbankta çalışıyorum

hızlı problem çozme yetenegını olçecekler 4 işlemlı matematık soruları var. faız işlemlerı falan.bıraz matematık çalış bence 4işlem olsun kazansan bıle genede mulakkatta gercketen ıyı anlatman gerekır kendını bankalara gırmek zoriştır alıcak olan personel muduru yada herkımse ahıret soruları soruyo valla, ınternette mulakat soruları var hazır bırşekılde onlara çalış gıt. kolay gelsın.

Eyvallah saol peki o mülakat sorularının olduğu adresi link olarak verebilirmisin bana?

Bilgisayarda genel kültür 30 mantık sorusu var 40 dakikada çözmen gerekiyor hızlı olanı alıyorlar 40 dakikayı bekleme

sorular hemen hemen aynı google banka mulaakt soruları yaz cıkar ılkıne gır sorular basma kalıp gıbı aynı ..

arkadaşlar çalışacağım işin adı operasyon destek elemanlığı denizbankta yazılı sınava ve mülakaata girecekmişim

tam olarak ne kadar maaş veriyor denizbank acaba birde ticket aylık ne kadar oluyor

Ali,

Eğer bedensel bir rahatsızlığın varsa ortapedik vb gibi kas rahatsızlığına sahip değilsen banka da çalışmanda sorun yok.
Ama bedensel bir rahatsızlığın varsa bankalardan uzak dur sana dedikleri gibi kalmıyor hiç bir şey.
Örneğin, bana sabah 9.00 akşam 18.00 dediler ben hiç o saate çıktığımı hatırlamıyorum.
Bütün gün ayaktasın diken üstündesin.

İmkanın varsa başka iş bulmaya çalış :)

İlk önce bankanın sınavına gireceksin oradan geçerli not alırsan seninle işe alım bölümü görüşme yapacak bu işlemden olumlu olursa
işe başlayacaksın.
Olmazsa başka iş arayışlarına başlarsın :)

Arşiv elamanı olarak çalışıcaksın anladığım kadarıyla.

operasyon destek elamanıymış sırf hafta sonu evde olması cazip geldi onun dışında paradan bahsetmediler denizbankta çalışan ark ne kadar alıyor acaba

İlk adımı geçmişin...Unvana bakma yaptıracakları iş bankacılığın ameliliği dosya getir götür sisteme dosya yükle gibi işler...Bu işe gireceksen bedensel engelin pek olmamalı seni zorlamamalı..Ancak şu da var...İşe girip acil yükselmen ve iş değiştirmen gerekli...

Hele bir girim gerisi geliyor diyeceksin.

yükselme şansın olabilirde olmayabilirde dediler kesin bi şey yok o kafamı karıştırdı gireyim yükselirim diye düşünmüştüm

ben boşunamı girmedim bankalara üç kuruş verip 100 kuruşluk iş yaptırırlar bide her işleri aceledir,
bir keresinde köklü bir bankadan kredi çekmeye gitmiştim çocuk bedensel engelli allah aşkına ona getir-götür işleri yaptırılırmı benim 1 saatlik işimin içinde çocuk 3 katı indi indi çıktı herkez birşey istiyor ter içindeydi çok içerledim açıkçası çok.

DenizBankta daha önce operasyon destek elemanı çalışmış biri olarak iş bulamıyorsan gir derim yoksa bulaşma. Genel müdürlük binasında çalışmıştım. Ücret dolayısı ile çıktım. Şu an da yapı kredi bankasındayım. Oprasyon destek elemanları tabir-i caizse getir götür işi yaparlar. Sınavda mantık soruları her aklı başında biri rahatlıkla çözebilir. Tek diyeceğim yüksek şeyler beklemeyin. Yükselmeyi unutun yan hizmetli olarak alıyorlar kadro da değilsiniz yani. İyi günler!

Merhaba,

Arkadaşlar konuyu tesadüfrn gördüm bende bir 2 yıldır bankacılık sektöründeyim ortopedik engelliyim Öncelikle her banka için sölemiyorum bunu ama bankalar da engelliler pek fazla bir konuma gelemez terfi edemez bunu resmen bana İ.K yetkilim söyledi :( üzücü evet biliyorum, bir diğer soru ise buda pozisyon ve çalıştığın bankaya göre değişir örneğin ben geçen sene Hsbc Bankası Kart Operasyonların da görev yaparken aldığım net maaş 1022 tl gibi birşeydi Sodex yemek kartı vardır servis ( servis genel müdürlük çalışanları için geçerlidir genelde ) pazar demez getirirlerdi işe nerdeyse gece vardiyasına koyup 24:00 kadar çalıştırcakları bunun yasak olmasına rağmen. Şuan bir arap bankasında çalışıyorum teklif geldi değerlendirdim ve net 1400 TL maaş alıyorum Ayrıca ek bir para olarak 170 TL daha alıyorum toplamda 1570 TL Sodex + Servis + yıllık prim genelde böyledir olabildiğince bankalarda engelliler engellerine uygun işlere verilir istisnalarda var tabi olumsuz yönde.

Son düzenleme:
maaşla ilgili bilgi vermediler ticket ne kadar sölemediler terfi olamayacağını sölediler şube olabileceğimi çalışma saati sabah 9 akşam 6 dediler kafam karıştı
özel sağlık sigortası yokmuş ayrıca şartları böle

Selçukcuğum dikkat et Şükrü Bey görmesin senin buralarda gezdiğini :D

Erdinç ben hem geziyor hem işimi yapıyorum sen rahat ol o konuda :D

bnde özel bir bankada calısıyorum calıstıgın birim ve calıstıgın insanlara göre değişir maas konusu ben ilk işe baslangıcımda 1100 tl alıyordum bu ikinci senem su an terfi aldım ve zamda geldı

bankalara göre değişio terfi olayı sanırım kafam daha çok karıştı bu durumda şuan denizbankta çalışan arkdaşlar keşke yardımcı olsa

Alman arkadaşımız herşeyi açıklamış..birebir doğru destek demek heryerde kullanılan demek..her iş yaparım diyenler destek....köstek

Allah yolunuzu açık etsin kardeşlerim önemli olan şükretmek şükür sabrıda kanaatıda huzuruda getirir

eğer iş bulamıyorsanız önünüze çıkan fırsatı değerlendirmelisiniz, en kötüsü 6 ay çalışır, bunu cv 'nizde gösterirsiniz. Zaten banka deneyimi yaşayan arkadaşlar çalışmanın ne denli zor olduğu konusunu belirtmişler. Bankada hiç çalışmadım ama bankada çalışan ve engeli olmayan yakın bir arkadaşım haftada 3gün mesaiye kaldığında seviniyor, en azından 2 gün normal saatte çıktım diye :)

gunaydın bende bır banka çalışanıyım 8 yıldır bankacayım ve engellı kadrosunda çalışıyorum maasım cok cıddı derecede ıyı ve duzenlı olarak terfı mide aldım bu zamna kdr ıyıkı bankacı olmusum dıyorum gercekten ortamım çalışma arkadaşlarım ve kesınlıkle engelli olarak gorulmemekten gurur duyuyorm bu aılede

Banka çalışanlarının deneyim paylaşımları

Bankada çalışan arkadaşlar tam olarak ne iş yaptıklarını anlatabilirler mi aceba :)

bankalara göre değişio terfi olayı sanırım kafam daha çok karıştı bu durumda şuan denizbankta çalışan arkdaşlar keşke yardımcı olsa
İlk bankacılık hayatına bu bankada başladım fazla da uzun sürmedi (2 ay) aynı zamanda işkurun engelsiz bankacılık adı altında uzun süren eğitim dönemine katıldım. Yaklaşık 2,3 ay kadar eğitim aldık. Eğitimde bize her şey poh pohlanarak anlatıldı. Yoksa özel sağlık, kadroya geçeceksiniz, şöyle iyi banka böyle banka... Gözümüzü boyadılar eğitim sonrası 2 hafta ara verilldi sonra sınava tabi tuttular herkes geçti.

Sertifika verildikten sonra asıl olan meseleye gelindi mülakat. Gİrmeden önce heyecan ve merakla beklenilen durum kim mülakattan çıktı ise yüzü asık bir şekilde dışarı çıktı. Verdikleri sözün tam tersini devreye soktular çünkü. Özel sağlık sigortası, yok kadro yok. Sözleşmeli personelsin. Asgari ücretin altında maaş (agi ile birlikte asgari oluyor) bende bozuldum hali ile bu şekil şartların oluşması dolayısı ile mülakat sonunda kabul ediyorum ama dedim iş aramaya devam ederim bilginiz olsun dedim. Bulunca da ayırılırım dedim tamam dediler anlaştık.

Genel müdürlük binasında çalıştığım için şubelere nazaran daha rahat işti şimdi ki çalıştığım şubeden de kat kat rahattı. Ama her şey ona bağlı olmadığı için çıktım ve pişman da değilim. 2 ay içerisinde işte iken sürekli işim var deyip izin alıp mülakatlara gidiyordum. Çoğu firmaya gittim sonuç olumsuz oluyordu. Hevesim kaçmış iken en son işte iken telefon geldi. Ve şu an 3 yıldır çalışıtığım bankanın ik sı aradı şartları görüştük, konuştuk anlaştık. Öğle yemek arasında gidip şubenin operasyon yönetmeni ve müdürü ile görüştükten sonra anlaşıp çalışmaya başladım. Genel müdürlükte aynı pozisyondaki arkadaşa da 2 sene sonra özel sağlık sigortası yapmışlar kadroda mısın diye sordum hayır hala sözleşmeli, şubede çalışan arkadaşa sordum. Ayrılmak için yeni iş bakıyor.

İşin özeti şu ; asgari ücret, sosyal - yan hak yok, sadece boşta kalmamak için çalışacaksan çalış derim. Onun dışında beş para etmez benim gözümde. Ben boşta kalmamak hemde referans olsun diye 2 ay çalıştım sonra istifa ettim.

selda*
Eskiden mesai vardı şu an da kalktı selda mesaiye kalmak yok. İşe girdiğimden beri teftiş zamanları hariç mesaiye kalmadım sabah 9 akşam 17:50 fikstir. Erken çıkma sebebim de servis için genel müdürlüğün oraya kadar 15-20 dk lık yürüyüş mesafem olduğu için. Hiç sorun da çıkarmadılar sağolsunlar. :)

Bankada çalışan var mı

Merhaba aranızda bankada çalışan biri var mı?

Ne kadar maaş alınıyor, yükselme şansımız oluyor mu

Cevap verirseniz çok sevinirim

Üst Alt