evet ben hepsini aldım.
yapman gerekenler aynen şöyle,
1) bankaya hitaben bir dilekçe yaz , dilekçende bankanızdan şu şu tarihlerde şu tutarda kredi kullandım.tarafımdan şu kadar dosya masrafı alındı. Alınan dosya masrafı nın tarafmıma iadesini istiyorum.
ad soyad,t.c no,imza
bu dilekçenin 1 adet fotokopisini çek.
sonra dilekçenin orjinalini,postaneden iadeli tahhütlü bankaya gönder.
yaklaşık 1 hafta sonra teslim alındısı sana gelir.( gönderdiğin dilekçenin bankaya teslim edildiğine dair belge )
2) yaşadığın ilçenin kaymakamlığına hitaben bir dileçe yaz,şu bankadan şu kadar kredi kullandım,tarafımdan şu kadar dosya masrafı alındı,tüketici hakem heyetinden ; banka tarafından,alınan dosya masraflarının tarafıma iadesi konusunda gereğini arz ederim.
ad soyad,t.c,imza
not: yaşadığın ilçenin kaymakamlığının web sitesine girerek dilekçe örneğini bilgisayarına indirip daha sonra doldura bilirsin.veya internetten dilekçe örneklerini bul birtanesini indir.
tüketici hakem heyetine hitaben yazdığın dilekçeyi,daha önce bankaya yazdığın ve posta ile gönderdiğin dilekçenin fotokopisini,postaneden sana dönen teslim belgesini ve kullandığın kredilerin dekontlarını yaşadığın ilçenin kaymakamlığına yine iadeli tahhütlü postala veya elden teslim et.
not: tüketici hakem heyetine gönderdiğin postada kredi dosya masrafı dekontları olmak zorunda.o dekontları koymazsan sonuç alamazsın. eğer dekontlar elinde yoksa,kredileri kullandığın banka şubesinden geçmişe yönelik dekontlarını al.vermek zorundalar,dekontu vermek için para talep edemezler.dekont vermek için para isterlerse şubede sesini yükselt.benden istemişlerdi diğer müşterilerin önünde bu nasıl bir şaçmalıktır kullandığım ürünün dekontunu alırken nasıl para istersiniz dedim. 2 dk içinde tıpış tıpış verdiler dekontu.