Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bankadan dosya masrafı adı altında alınan paranın iadesini alan var mı?

sevdiyar

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
mrb arkadaşlar ben 2008 yılında 10000 2009 yılında 10000 toplamda 20000 ıhtıyac kredısı kullandım dosya masrafı adı altında alınan paramın iadesini nasıl alırım kredıyı sıvasta kullandım ama şuan antalyadayım şehir olarakta farkediyormu?
bi sorum daha olacak aynı zamada esnaf ve kefalet odasındanda 50000 kredi kullandım bununda dosya masrafını geri alabilirmiyim

Alabilirsin. Salı günü show tv 'nin haber bültenini bul netten ayrıntılarıyla orda anlatıyor ;)

Orada esnaf odalarından kredi kullanıp dosya masraf ucretını gerı alanları gostermıyor kardeş sadece bankadan alanları gosterıyor

sevdiyar ikamet ettigin yerdeki tuketici haklarına başwur onalr bi dilekce wercek sonrasını zaten hallediyolar uzun sutuyo ama alırısın kredilerin kini esnaf odasının kini bilmiyorum

evet ben hepsini aldım.
yapman gerekenler aynen şöyle,
1) bankaya hitaben bir dilekçe yaz , dilekçende bankanızdan şu şu tarihlerde şu tutarda kredi kullandım.tarafımdan şu kadar dosya masrafı alındı. Alınan dosya masrafı nın tarafmıma iadesini istiyorum.

ad soyad,t.c no,imza

bu dilekçenin 1 adet fotokopisini çek.
sonra dilekçenin orjinalini,postaneden iadeli tahhütlü bankaya gönder.
yaklaşık 1 hafta sonra teslim alındısı sana gelir.( gönderdiğin dilekçenin bankaya teslim edildiğine dair belge )

2) yaşadığın ilçenin kaymakamlığına hitaben bir dileçe yaz,şu bankadan şu kadar kredi kullandım,tarafımdan şu kadar dosya masrafı alındı,tüketici hakem heyetinden ; banka tarafından,alınan dosya masraflarının tarafıma iadesi konusunda gereğini arz ederim.

ad soyad,t.c,imza

not: yaşadığın ilçenin kaymakamlığının web sitesine girerek dilekçe örneğini bilgisayarına indirip daha sonra doldura bilirsin.veya internetten dilekçe örneklerini bul birtanesini indir.

tüketici hakem heyetine hitaben yazdığın dilekçeyi,daha önce bankaya yazdığın ve posta ile gönderdiğin dilekçenin fotokopisini,postaneden sana dönen teslim belgesini ve kullandığın kredilerin dekontlarını yaşadığın ilçenin kaymakamlığına yine iadeli tahhütlü postala veya elden teslim et.

not: tüketici hakem heyetine gönderdiğin postada kredi dosya masrafı dekontları olmak zorunda.o dekontları koymazsan sonuç alamazsın. eğer dekontlar elinde yoksa,kredileri kullandığın banka şubesinden geçmişe yönelik dekontlarını al.vermek zorundalar,dekontu vermek için para talep edemezler.dekont vermek için para isterlerse şubede sesini yükselt.benden istemişlerdi diğer müşterilerin önünde bu nasıl bir şaçmalıktır kullandığım ürünün dekontunu alırken nasıl para istersiniz dedim. 2 dk içinde tıpış tıpış verdiler dekontu.

sevdiyar bağlı bulunduğum ilçe kaymakamlığı tüketici haklarına başvurdum 3 ay kadar bir süre sonra bankadan aradılar paramı aldım. Başvuru esnasından dosya masrafı adında kesilen parayı gösteren bir dekont alıyorsun bankadan ve onunla birlikte başvurunu yapıyorsun.

ÖCELİKLE VERIDİĞİN BİLGİLER İÇİN TŞK EDERİM AMA benim elimde cektıgım kredının odeme tablosuda yok bu odeme tablosunu bankadan almam ıcınde para ıstıyolarmış doğrumu onu vermek zorundamıyım pekı odeme tablosunu aldıktan sonra dosya masrafı dekontunu yenıden almam gerekıyormu

sevdiyar

bankaya hiç bir şekilde para vermek zorunda değilsin.
sana ödeme tablosu lazım değil.
sana lazım olan şey,senden alınan dosya masrafının dekontları.
bu dekontları sana kanunen vermek zorundalar.
şöyle düşün: sen bir ayakkabı aldın ve aldığın ayakkabının bir faturası var değilmi..sen ayakkabıyı aldığında , ayakkabıyı aldığın mağazaya ayakkabının faturası için ayrı bir ücret mi ödüyorsun.

banka sana bütün dekontları vermek zorunda..dediğim gibi ödeme planıyla bir işin yok zaten..kredi dosya masrafının dekontunu isteyeceksin bankadan.ayrıca illa krediyi kullandığın şubeye gitmene gerek yok.bulunduğun yerdeki şubeye git ve şurdaki şubenizden kredi kullanmıştım.dosya masrafı almıştınız dekontunu istiyorum de.

not: 10 yıl öncesine kadar kullandığın bütün kredilerin dosya masrafını alabilirsin.

Dilekçenize yasal faizleriyle birlikte ibaresini eklemeyide unutma yoksa sadece senden alınan parayı ödüyorlar. Bu ibareyi kullanırsan yasal faiz oranlarıyla birlikte topluca alıyorsun.

fringe peki arkadaşım kredi kartı aidatıda odedım ben 8 sene kadar ayrı ayrı bankalardan hepsinden bu aidatların dekontunuda verırlermı
asan kaymakamlıgn sıtesınden cıktı aldm ama burda faizileyazmıyor bunu endı el yzımla eklese olurmu

Arkadaşlar Ziraat Bankası'nda çalışıyorum. Bu kadar teferruata gerek yok. Krediyi çekmiş olduğunuz bankaya gidip kullandırım dekontlarını alarak Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmanız yeterli. YALNIZ;

Mart 2014 tarihinden sonra çekilen krediler için bunu talep edemezsiniz.

Saygılarımla

bence faiziyle yazma..evrakın orjinali ne şekildeyse o şekilde doldur.
bankanın senden tahsil ettiği,hesap işletim ücreti,kredi kartı aidatı v.s bütün ücretleri alabilirsin.
ama biz şimdi burada kredi dosya masrafının iadesini konuşuyoruz.

Alp Fuat babam farklı tarihlerde 2000 lerden falan bahsediyorum bunların hiç birinin masrafını alamaz mı ?

hakanmemik alabilir. 2014 yılının mart ayına kadar çekmiş olduğunuz tüm kredilerin, eğer alınmış ise, dosya masraflarını geri alabilirsiniz.
Burada eğer alınmış ise cümlemdeki kasıt şudur: Bankalar kimi kredilerde faiz oranını yüksek tutarak dosya masrafı almazlar

bende avukata verdim vekalet beklemekteyim 2014 aralıkta verdik hala bekliyoruz dava açılmış hala ne oldu bilmiyorum

bu işin peşine düşmek lazım yaşlılar ilgilenmiyor...

selam,ben halkbanktan ev kredisi kullanmıştım,bankaya dosya masraflarını ödeyin dile dilekçe verdim onlar reddettiler,daha sonra tüketici hakem heyetine bankadan aldıgım masraf dekontlarıyla beraber başvurdum,bu arada dekontlara 50 tl para aldılar benden,aradan 4 ay sonra bana mahkemeden kazandıgıma dair yazı geldi,bankaya gittim.anında ödeme yaptılar,1200 artı.800 ve 50 tl dekont parasınıda ödediler,ziraat bankasında ise direk bankaya başvurdum,hiç itiraz etmediler,4 ay sonrada onu aldım,demem oki önce bankaya başvurun,kesinlikle ödüyorlar zaten,ödeyen olursa tüketici hakeme 5 dakikalık bir dilekçe yazıyorsunuz,onlar hallediyorlar..

Tüketici hakem heyetine müracat etmeden çektiğimiz konut kredisinin bitmiş olması şart mı?Kredi bitmeden de alınan dosya masrafını alabilirmiyiz?

kredinin bitmesine gerek yok.Hemen başvuru yapabilirsiniz.Bu arada geçmişe yönelik( 10 yıl öncesi ne kadar ) kullanmış olduğunuz kredilerin dosya masraflarını da alabilirsiniz.

Cümleten merhaba konuyu hortlatayim, dosya masrafı almak için bankadan alınacak olan dosya masraflarını belirten dekont için dilekçemizi taahhütlü posta ile yollasak banka tarafından dekontlar tarafıma yollanır mi? Bilgisi olan var mı?

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şube fark etmez hesap dökümünüzden dekont çıkarıyorlar o dekont ile ikamet ettiğiniz ilçedeki hakem heyetine başvuruyorsunuz. Karar çıkınca hesabınıza iade oluyor masraflar. Çok ayrıntıya gerek yok. 3 bankadan dosya masrafı kredi yapılandırma masrafı ne varsa iade aldım.

Şubeye gitmeden posta yolu ile alınıyor mu hafta içi çalışıyorum o yüzden sordum

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt