Selam,
Faizleri önemsemeyin... Eğer çok miktarda ana para çekmeyecekseniz (200-300 bin gibi) kalan ana paranın en fazla %2 cezası ile faizinizi güncel oranlarla yapılandırabilirsiniz. Yani örneğin, %2 den çektiniz. 2 yıl sonra faiz %1'e düştü. Kredinizin Ana Parasından da 90.000 TL kaldı.
90.000 X 2 / 100 = 1.800 TL ceza ödeyerek (En fazla rakam bu. Pazarlık yapıp daha da düşürebilirsiniz.) Faizinizi %1 den devam ettirirsiniz.
Sözün özü, İnşaat sektörü için sıkıntılı bir dönem. Alım yok ve ham madde fiyatları çok arttı. Siz ciddi alıcı olarak akrşılarına çıkarsanız, 500.000 TL lik evi 380.000 TL lere zorlarsınız. Yani her kriz kendi fırsatını da yaratır. Bu dönemde patron parası olan yani alandır.
Son olarak Bankalarda da yüksek faiz sebebiyle kredi hedefleri tutmadığı için Size kredi çıkarmak ve gönlünüzü kazanmak için ellerinden geleni yaparlar. Masrafları düşük tutturursunuz, sigortalardan indirim verirler vs.
Bu arada ben ekonomistim. Eski Banka Sigortacısıyım ve Konut Kredilerinin sigortalarından sorumluydum. Detay sorularınız olursa cevaplarım.
Sevgiler,