Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bankadan konut kredisi çekip ev alan var mı?

kerimc

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
peşinatlı veya peşinasız alanlar varmı bilenlerden bilgi rica ediyorum

arkadaşım ben çiçeği burnunda devlet memuruyum ama bundan önce 8 yıla yakın süredir bankacılık sektöründe çalıştım ayrıyettende konut kredisi kullanmış biriyim merak ettiğin bir şey varsa bana sorabilirsin.

80 tl değerinde fazla pahalı olmayacak şekilde bir ev almak istiyorum hiç peşinatsız alma şansım varmı 1033tl maş alıyorum ailemde herkezin kendini idare edecek kadar kadar geleri var krediye uygun olmayan ev almak çok zorlaştı vade süresi çok kısıtlı bu şartlarda ev alabilirmiyim şimdiden size teşekkür ederim

peşinatsız ev alman mümkün gözükmüyor çünkü bankalar satın alacağın eve ekspertiz gönderiyorlar ve onların belirlediği satış tutarının azami % 75'i kadar kredi verebiliyorlar 80,000 tl ederinde ev için 20,000 tl peşinatın olması lazım ayrıyettende ödüyeceğin taksitlerin aylık belgeleyeceğin gelirinin %60'ını aşmaması gerekir.

Yalnız şöyle de bir durum var, ekspertiz değeri sizin eve ödeyeceğiniz bedelden daha fazla da olabiliyor. Atıyorum siz evi almak için 100 bin liraya anlaştınız ama ekspertiz değeri sonucu eve 120 bin değer biçtiler. Böyle bir şeyin olması zor ama oladabiliyor, eğer evini satan acil satıyorsa ya da sıkı pazarlık yaptıysanız... Böyle bir durumda yüzde yetmiş beşinden fazlasını kredi olarak alabilirsiniz. Ama yine de bu kesin bir şey olmadığından peşinat olmasında fayda var. kredi faiz oranlarını şurdan takip edebilirsiniz: Banka Konut Kredisi Hesaplama

Doğrusu konu açılalı epey olmuş ama ev almak isteyenler bir süre faiz oranlarını takip ederse daha iyi olur. Çünkü dönem dönem yükselebiliyor ya da düşebiliyor.

cevap için teşekkür ederim şuan beklemedeyim emeliğimin sonucunu bekliyorum eyer olumlu sonuç alırsam mümkün olduğunca bankadan uzak durcam başka şekilde ve ödemelerle ev almayı düşünüyorum deniycem daha doğrusu faizsiz eyer kesin olumlu sonuç alırsam arkadaşlara tavsiye edecem

Bende konut kredisi çekip ev alma derdindeyim son 5 aydır. Sürekli hesaplama yapıyorum buradan: https://hesaplama.paratic.com/kredi/

Ama öyle kolay olmuyor tabii ki. Ne yazık ki faiz oranları yükseldi. Bunun yanı sıra da ev fiyatları tavan yaptı. Ne yapacağız hiç bizleri düşünen yok..

Selam,

Faizleri önemsemeyin... Eğer çok miktarda ana para çekmeyecekseniz (200-300 bin gibi) kalan ana paranın en fazla %2 cezası ile faizinizi güncel oranlarla yapılandırabilirsiniz. Yani örneğin, %2 den çektiniz. 2 yıl sonra faiz %1'e düştü. Kredinizin Ana Parasından da 90.000 TL kaldı.

90.000 X 2 / 100 = 1.800 TL ceza ödeyerek (En fazla rakam bu. Pazarlık yapıp daha da düşürebilirsiniz.) Faizinizi %1 den devam ettirirsiniz.

Sözün özü, İnşaat sektörü için sıkıntılı bir dönem. Alım yok ve ham madde fiyatları çok arttı. Siz ciddi alıcı olarak akrşılarına çıkarsanız, 500.000 TL lik evi 380.000 TL lere zorlarsınız. Yani her kriz kendi fırsatını da yaratır. Bu dönemde patron parası olan yani alandır.

Son olarak Bankalarda da yüksek faiz sebebiyle kredi hedefleri tutmadığı için Size kredi çıkarmak ve gönlünüzü kazanmak için ellerinden geleni yaparlar. Masrafları düşük tutturursunuz, sigortalardan indirim verirler vs.

Bu arada ben ekonomistim. Eski Banka Sigortacısıyım ve Konut Kredilerinin sigortalarından sorumluydum. Detay sorularınız olursa cevaplarım.

Sevgiler,

Üst Alt