Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Barkod olmadığı için raporumla araç alamayacağım söylendi..?

encila

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,bende birçok bayii gezdim,raporum sürekli olmasına rağmen üzerinde barkod olmadığı için araç alamayacığımı söyledi bayiler,bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

encila

bayinin ne dediği değil maliyenin raporunuzu inceleyip ne dediği önemlidir. kazanılmış hakkınıza bayi karar veremez. maliye de karar veremez maliye raporunuzu kontrol ettirir ve ona göre size yanıt verecektir

encila

Yeni tip ehliyetnizi aldiysaniz orda barkod var.
Eski tip raporunuz 2002 sonrasi usulune uygun olarak alinmis ise maliye bu raporunuzu almis oldugunuz hastaneye teyit ettirmek zorunda.

Cevap için teşekkür ederim,vergi dairesine gittim ve raporumda sorun olmadığını söylediler ayrıca barkodlu raporu biz değil bayiler istiyor diye de eklediler..Bayilere ne oluyor ki bizim işimizi zora sokuyorlar anlamadım..

Benim elimde iki adet rapor bulunmakta, bunlardan 2014 tarihli olanla 2015 de ÖTV muafiyetli araç almıştım. 2020 de SGK kontrol için gönderdiğinden bir rapor daha çıkarttım. Her ikisinde de "Özel tertibatlı araç kullanması uygundur" ibaresi var. Ehliyeti de Ekim ayında yeni sisteme göre değiştirdim.
Şimdi aracı değiştirmek istiyorum ancak bu raporlar işimi görür mü emin olamadım çünkü iki raporda da "ÖTV indiriminden yararlanabilir" şeklinde bir ibare bulunmuyor.

EnderE

Ankara da sın sanırım Yenimahallede ki Yegenbey VD sine gidin direk 3. kat ötv servisi ilgili arkadaşlar 3 dk da bakıp hemen yardımcı oluyor lar alırsın yada alamazsın dıye.

Merhaba vergi dairesi 2014 tarihli raporumu ötv ibaresi yok diye kabul etmiyor yeni rapor istiyor ama kanunda açıkça Ancak, taşıtın hareket ettirici aksamında özel tertibat yaptırılması gerektiğine dair değerlendirmeyi içermemekle veya olasılığı ifade edebilen değerlendirmeler içermekle birlikte, raporda yer alan tespit ve açıklamalardan (sağ veya sol kol/bacak uzuv yokluğu veya uzuvların fonksiyonlarını yitirdiği/yerine getirmediği/kullanılamadığı ve benzeri) özel tertibat gerekliliğinin açıkça anlaşılması halinde, bu raporlara istinaden de işlem yapılabilir. Yazıyor bu raporumu yenilemem gerekmiyor yönetmeliğe göre ama vergi dairesi yenilemelisin diyor

@Cars,
vergi dairesi müdürüne çıkın durumu yönetelik nezdinde birdaha izah edin ve yönetmeliğe göre tüm şartları karşıladığınızı söyleyin...oda olmaz derse bu hakkınızı daha önce kullandığınızı ve rapor sürekli olduğu için cimer üzerinden detaylı açıklama isteyeceğinizi söyleyin..müdür bu durumda sorgulanacağı için yönetmeliği tekrar okur ve başı ağırmasın diye size yardımcı olur....

kanun yazıcılarda kelimeleri öyle bir yuvarlayarak laf kalabalığı ile yazmışlarki...sanki sırf anlaşılmasın istiyorlar...iki üç defa okumadan bazı anlamları çözemiyor insan

Üst Alt