Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başbakanlık engelli kimlik kartı almasak ne olur?

KYUZA

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bu bu basbakanlık engelli kimlik kartı kulllanma zorunlulugu varmı bi sıkıntı yasanırmı olmazsa,nufus cuzdanımın arkasında belirtliyor zaten,raporumda var bu kartı almasam sorun olurmu?vergi indirimindende yararlanıyorum.

Olur olmadık insanlar var Nüfus cüzdanına yazdırmadan ayrıca kartla idare etsen iyi olurmuş ! Sırf özürlüsün diye seni güçsüz zayıf görüp her türlü bunu kullanmaya kalkan insanlar olabilir.

Benim hiç yok ne başbakanlık kimlik kartım var nede nüfus cüzdanında işaretli sadece raporum var 4 yıldır da böyle bir sorun olur mu?

Sevgili arkadaşım benim de nüfus kâğıdımda sakatlığımla ilgili hiçbir bilgi yok, dahası kafa kâğıdımda bu hususa ait bir alan yok.
Başbakanlıktan aldığım kimlik kartım var.
Bildiğim kadarıyla bu kartı almak biz sakatlar için zaruri değil. Şartları uygun ise talep edene veriliyor.
Sakatlara mahsus bu kimlik kartının bazı avantajları var elbette.
Mesela:
-İETT’den ücretsiz seyahat kartı alımı için bunu ibraz ettiğimde hastane raporu istemediler,
-Belediyeler veya belediyelere bağlı işletmeler tarafından işletilen otoparklarda aracını sakatlara mahsus alana park etmene yarıyor (tabii sağlam öküzler tarafından bu alanlar işgal edilmemiş ise),
-Araç muayenesi esnasında görevliye bu kartı gösterdiğimde sıraya girmeden işlemlerim öncelikli olarak yapılıyor zira araç muayene istasyonlarında sakatların, gazilerin önceliği bulunduğuna dair duvar afişleri asılı,
-Metro, marmaray istasyonlarında asansörde sıra beklememene,kalabalığı yarıp öne geçmene yarıyor (öne geçme hamlesi yaptığında haklı olarak insanlar ses çıkartıyorlar ama kalkıp da bu kartını gösterdiğinde susmak zorunda kalıyorlar)

İlk aklıma gelenler bunlar ama benzeri avantajları oluyor.Şayet şartlarınız müsait ise bu kartı almanızı öneririm. Zararı yok ama olmadık yerde faydası oluyor.

Kolay gelsin

[FONT=arial black][/FONT]Ayrıca mesela İstanbul'da belediyenin su işleri yani İSKİ sakatlara bir kolaylık tanıyor. Evinde bir sakat olanın hanesine suyu %50 indirimli veriyor. Ben bunun müracaatını yaparken sadece ve sadece sakatlara mahsus bu kimlik kartımı ibraz ettim ve bir de benden doldurmamı istedikleri matbu dilekçeyi doldurdum. İş bitti. Yani kartın faydasını burada da görmüş oldum, rapor mapor ile uğraşmadım.
Bilgilerinize.

alifatih1958

Su faturası ailem dışında başka birinin adına geliyor. Yine de bu indirimden faydalanabilir miyiz?

Sevgili kardeşim şimdi bu konuda sana ne desem yalan olacak. Benim su faturası eşimin üzerine olduğu için sıkıntı çıkmadı. Memur beni kastederek eşime benim kim ve nesi olduğumu sordu. Hanım da eşi olduğumu söyledi. Tapu filan sormadılar ancak ilk su tahsis müracaatında tapuyu vermiş idik belki o nedenle sormamış olabilirler. Yani demek istediğim indirim talebim esnasında çok da fazla detaylı bir inceleme yapmadılar. Lâkin senin durumun biraz farklı, o nedenle bu hususu İSKİ'ye sorman en doğrusu olur.
Sizin durumunuzu kabul etmezler ise suyu üzerinize alıp ondan sonra talepte bulunabilirsiniz mesela.
Allah işinizi rast getirsin.

Hiç boş küçük illerde elektirik hep bana hep bana diyor indirim vermiyor

Üst Alt