Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bası yarası için Sudocrem kullanan var mı?

Konular
27
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Derince bir bası yaram var. Bugün komşudan duyduğum kadarıyla yaşlı yatacak teyzeye yara bakımında sudocrem diye bi krem kullandıklarını iyi geldiğini söyledi. Kullanan varsa acil tecrübelerinizi paylaşır mısınız.?

Bası yarası için alanında iyi bir cerrahtan bilgi almıştım medekasol ve bepanton kremini karıştırıp uygulayın ise yarıyor

Sudocrem'in derin yara üzerinde etkili olacağını sanmam. Pişik için malum, yüzeysel.

Derin yara için kural 1: yatarken de otururken de basıncı ortadan kaldıracak çözümler (Starlock havalı minder, kaliteli yatak)
Tedavi ise maalesef deneme/yanılmaya dayanıyor. Bu forumda binlerce kişi onlarca farklı yöntem öneriyor. Bence denemekten hiç bir zarar gelmez (enfeksiyon riskine yol açacakları deneme tabii ki). Zaten bir dönem iyi gelen tedavi bir süre sonra içe yaramıyor. Sık sık gözlemleyip değiştirmek lazım... Fakat her ne yaparsan yap şurada anlattığım Subasetatlı su çözeltisini mutlaka uygula.

öncelikle tecrübelerin yorumların tavsiyerin için çok teşekkür ederim abim.
3-4 ay önceye kadar havalı yatağım vardı ama havalı minderim yoktu tentüryot & oksijenli su ile temizleyip furacin silverdin falan kullanıyordum
3-4 Aydır starlock her kanalı kilitlenen havalı minder kullanmaya ve oksijenli su &tentüryot ikilisini bırakıp sadece Crystalin 200 ml Antiseptik & Dezenfektan Sprey'le temizleyip zeytinyağlı kudret narı kullanmaya başladım.Durumun biraz iyiye gitiğini gördüm ama aynı ilacı uzun süre kullanınca bi zamandan sonra etkisini yitiriyor.
su çözeltisi dediğin nedir abi ? satın alabileceğim bi link veya adres verir misin ? şuraya bir link bırakıyorum bu mu ?
https://urun.n11.com/su/suvar-kimya...VjumaCh2C4AmZEAYYASABEgJSNvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Muhterem derin yara varsa plastik cerrahına mutlaka görün. Muhtemelen ameliyat diyecektir. Geciktirirsen, daha derinleşirse kemiğe ulaşır. Buda kötü senaryo. Doktora görünmeden ilaç kullanma. Havalı minder, havalı yatak temin edin.. Kendimden biliyorum. 4 ay sağ tarafıma yatmak zorunda kaldım. Şakası yok

Üst Alt