Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Basit şizofreni teşhisim var ama davranışlarım otizmli gibi!?

White Wolf Spirit

Aktif Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar benim tanı basit sizofreni biyerde okuduguma göre otizm olarak da bilinir çevreyle ilişkisi kesilir diyor. Bana doktorum otistiksin felan demedi ama ben ne ses duyuyorum nede halüsinasyon görüyorum. Ama çok içime kapaliyim. Otistiklere baktığımda onlar gibi hareketlerimde yok ama kafam karıştı iyice. Bilgisi olan varsa yazabilirse sevinirim.

Sizosalgun

Bende senin gibiyim ve daha çok ASPERGER SENDROMLU gibi sanki. Bende içe çok kapanığım ve çok zekiyim. Geçmiş olsun.

Bende sadece hakkımda konuşulduğu hissi oluyor oda geçiyor.

Ne görüntü Ne ses hiçbirşey yok bende bunun farkındayım.

Bende de halüsinasyon yok ama bir işi yapmak için ekstra efor sarfetmem gerekiyor.

Olmuyor ama insanlardan çekiniyorum ve asosyalim.

@Vtecll

Özelliklede tanıdığın insanlardan çekinir ve kaçınırmısın? Ben beni tanıyan veya benim tanıdığım insanların yanında kendimi rahat hissedemiyorum ve sinir stres yaşıyorum insanların yanında.

Yanımda insan olsun istemiyorum.

Bende öyle evden dışarı çıkmam asosyalim yeni ortamlara girdigimde sıkıntı yaşıyorum. iş yaparken ekstra çaba sarfediom.

aspergenin zeki oldugu hiç bir kitapta yazmıyor ben duymadımda
ama paranoid tip şizofreninin zeki oldugunu kitaplarda okudum duydum

2 ci söylemek istedigim şizofreniyi az buçuk okumuşsanız sesler görüntüler sadece paranoid tip şizofrenide olur diger şizolar başka belirti seyreder şizofrenininde 5,6 çeşidi var zaten çok basit okursanız ögrenirsiniz

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!

O otizm başka
O otizm farklı

Zekilik farklı bir olay ya şizofren olup deha olan olduğu gibi zeka seviyesi dusuklerde olabiliyor tipki otizmdede olduğu gibi hastalığa bakmaz zeka varsa vardır yoksa yok.

farklı yorum yapmışsın benim okudugum kitapta paranoid şizoların zeki oldugu yazıyordu zeka farklı marklı degil hastalıgın getirdigi bir zekilik vardır
Sizosalgun

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!
O zaman biz farklı kitapları okumuşuz:cool:;)

@Vtecll
Sende benim gibi kurtarılmayı bekler gibi bir hava içerisindemisin? Nasıl olacak onuda bilmiyorum da.

Çok zorlanıyorum bende bir işi yapmada ve devam ettirmede. Örneğin insanlarla sohbete başlamada ve sohbeti devam ettirmede çok zorluklar çekiyorum.

Bu konuda hiç saldırgan değilim. Girişken de değilim.

Bir işe başlamada ve sürdürmekte zorluklar çekmekteyim ben.

Senin ilaçlarla ilgili bir sıkıntın olabilirmi bilemedim şimdi.

Evet clopixol iğne ve rexapin kullanıyorum.Sabah yorgun uyanıyorum ve günüm öyle geçiyor.

Bende rexapin kullanıyom sürekli yorgunum su işyerinde 6 senemi tamamlayip malulen emeklilik dusunuom

bende de paranoid şizofreni var. doktorum çok zekisin dedi. ben ona ne yani ben zihinsel engellimiyim diye sormuştum. oda bu cvp vermişti

Arkadaşlar nasıl çalışıyorsunuz ben çalışamıyorum.İş yerinde zorluk çekmiyor musunuz?İş yerinde tepki çekmiyor mu?

6 aydır kullanıyorum.Şimdi doktora da gidemiyorum.

Ben çekiyorum çalışmakta zorluk onceleri calisabiliodum hastalığım ilerleyince tayin aldım şimdiki yerde adaletsizlik yapiolar diğer engellilere kolay iş bana zor iş bende cimere şikayette bulundum.

Malulen emekli olmayı düşünüyorum 6 yılımı tamamlayıp ama 6 yil değil sanki 1 yıl bile tutmicaklar gibi atilmazsak iyi :)

Vtecll
Daha yeni o zaman 6 Ay sa eğer. Bana 8 yıl olacak bu Haziran da düzenli ilaç kullanmaya başlayalı.

Sizosalgun
İnşallah sende emekli olabilirsin.

Devlet memuruyum bende bakalım olabilcezmi devletten emekli olamazsak normal yerlerde bizi hiç tutmazlar . Rezillik olur yani sonum .Bakalim yarinimiza Allah kefildir kaderde ne varsa o yaşanır o yüzden fazla kafaya takmamaya calisiyom.
ayDÜNYAvazo

Sen emeklisin sanırım malulenmi oldun.

Sizosalgun

Bende memurum. 2 buçuk yıl kaldı vergi indirimi ile emekliliğe(1261 gün şartı ile 4105 günüm var SSK+EM.SANDIĞI toplam olarak)

Kardeş sene prim günü nasıl o kadar çok yapabildn calisabildin ben 4.senemde error verdim 1238 kusurlu günüm var :)

Özelde çok çalıştım ben tamı tamına SSK 2615 gündü.

Anlayacağın ilaçları düzenli kullanmaya başladıktan itibaren çalışmaya devam ettim. Çok zor oldu yalnız hiç kolay değildi.

Vtecll

Başka yerde de yazmıştım. Çalışma konusunda rahatım. İş yerinde tepkiden ziyade anlayış ve hoşgörü ile karşılaşıyorum Bu da beni oldukça mutlu ediyor..

Üst Alt