Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başka bir nedenle aldığım %19 oranlı rapor emekliliğimi olumsuz etkiler mi?

Gökhan K.

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar elimde 2005 yılına ait %45 oranlı sürekli vergi indirimi raporum var ve ben vergi indiriminden halen faydalaniyorum.Nisan 2024 yilinda emekliligi hak ediyorum.Lakin 2014 yılında engelli kimlik kartı için başvurduğumda bana %19 rapor verdiler.Ben 2005 yılında ki raporumla emekli olabilir miyim ?Aslı gibidir ibaresi var.

Hayır. En son verilen rapor oranı geçerli olacak.

Aslı gibidir beyanı başka kurumlarda kullanabilmek için.

%19 mu verdiler Aboooovvv ! Hiç kıpraşmasaymışsın keşke .:eek:

Aslında elimde eski raporum vardı bizi hastanede çalışan yanlış yönlendirdi.Zorla yeni başvuru yaptırdı bilemedik .

Neyse olan olmuş artık ama benim bildiğim kadarıyla emeklilik için zaten son 6 ay içinde aldığın rapor geçerli oluyor yani zaten tekrar yeni rapor çıkarman gerekli yanılıyor muyum ?

Gökhan K. Elindeki vergi indirimi yazısı ile emeklilik işlemini başlata bilirsin.Ssk senden engelli raporu istemez emeklilik için sadece Vergi indirimi yazısı yeterlidir.Almıs olduğun vergi indirimi sürekli ise emeklilik için şartları tamamladığında ssk müdürlüğü emeklilik birimine müracaat et.ssk tutubda sana 2014 yeni rapor slmışsın %19 deme gibi bir durumu yok.lakin emekli olduktan sonra ssk daki müfettişler herhangi bir incelemede sistemde düşük oranlı raporunu fatk ederlerse kontrol muayenesi ne çağırıp tekrar heyete sevk edebilirler.Bu yetkileri var.Yeniden yüksek oranlı rapor almış olsandq o raporu vergı indirimi almadan yeni raporla zaten emekli işlemini baslatamassın ssk vergi indirimi yazısı bakar ona göre işleme alır. Demek istediğim elindeki süreli vergi indirimi ile emekli ola bilirsin nokta.

Fenerliyiz aslında bende senin gibi düşünüyorum.Ben bu vergi indiriminden 15 yıldır faydalanıyorum.Raporumda sürekli lakin vergi indirimi yazısını hiç görmedim muhtemel iş yeri insan kaynaklarında bunun sürekli olmama ihtimali var mı?Eğer sürekli olmasa şimdiye kadar yazı gelmesi gerekmez mi ?

Gökhan K. Vergi indirimi yazısını bulunduğun ilin vergi dairesi engelli biriminden ala bilirsin.Elektronik imzalı olarak bir nüshasını alırsın.zamwnı gelincede onunla emeklilik için müracaat edersin.tabiki sürekli ise vergi indirimi.

fenerliyiz 13 aydır çalışmıyorum şartlarımı doldurdum emekilik başvurumu yapabilirmiyim vergi indirimi yazımla çalışmamam sorun olurmu

muhammed42 şartların uyuyorsa vergi indirimi yazısı ile emeklilik için müracaat ede bilirsin çalışıp çalışmamak emekli olurken aranan kriter değil.Sigorta girişi hangi statüde toplam prim vevergi indirimi yazısı önemli olan.

Gökhan K.

Emekli olursun ama SGK neredeyse kesin kontrol muayenesi ister. Eğer o kontrolde oran %40'ın altına düşerse de emeklilik iptal edilir.

OturanBoğa
rapor oranı düşerse varsayalım 3 sene maaş aldık bunu tekrar talep ederler mi? Bu arada sitede cevap nasıl yazılıyor bilmiyorum.Şahsa hitaben

Gökhan K.

Hayır, emekliliğe temel olan raporda bir sahtecilik yoksa geçmişe dönük olarak emekli maaşının geri istenmesi söz konusu olamaz. Sadece kontrol tarihi itibarı ile emekli maaşı kesilir

Üst Alt