Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başka şehirde çalışmak sizce mantıklı mı?

Poyraz_

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
s.a arkadaşlar hayırlı cumalar ;
uzun zamandır iş arıyorum hem özelde hem devlet de birçok yere müracatım oldu ama hiçbir şekide dikiş tutturamadık mağlum yaş geçiyor emeklilik şartları zaten zor acaba çalışmak için yaşadığı şehri terk eden başka şehre giden oldu mu hiç ?? ben engelli bir arkadaşımla şehir dışında iş bakıyoruz yaşadığımız yer küçük biryer olan işlerde hep torpil dönüyor açıkcası ben gurbette çalışmaya çok alışkın değilim diğer arkadaş sürekli istanbula doktora gidip geliyor o benden biraz tecrübeli ama ben onun kadar alışkın değilim ailem çok baskı yapıyor ne iş bulursan yap diyor bende o düşünceye karşıyım biraz sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda acaba ????

Benim bir zamanlar hayalimdi şehir dışında çalışmak ve tek yaşamak. Üni yaz tatilinde ets turda Alanya ve bayramlarda bolu abantta çalıştım. Yaklaşık 3 ay kadar çalıştım. İşşizken uludağ ve bodrumda fotoğrafçılık işi için denemelerim oldu. Geleceği olmadığı için mecburen dönmek zorunda kaldım. (ki o zamanlarda engeli raporum yoktu) Engelli olduktan sonra iş bulmam daha kolay oldu. Ekpss sınavında ist. u en sona atar şehir dışı tercih ederdim. Artık ekpss yi de bıraktım. Şu an çalıştığım bankada 7. yılındayım. Zihinsel engelli abime baktığım için istanbuldan dışarı çıkamıyorum. Bakacak kimsesi yok çünkü.

Şehir dışında çalışma ve yaşama imkanın varsa kovala derim en azından kendi ayaklarının üzerinde durmuş olursun. Zamanla sosyal çevre yaparsın.

Alman

benim kafama takılan konu şu şimdi biz evde 3 kişi yaşıyoruz annem -babam ben annem babam yaşlı evin tüm yükü bende her işlerini ben yapıyorum bir tane arabamız var yapılacak her ne iş varsa hepsini ben yapıyorum evde araba kullanan başka kimse yok şimdi bende çeker gidersem ne yaparlar iyice zor durumda kalırlar birde burda iyi kötü düzenimiz evimiz arabamız var bu kadar şeyibir anda bırakıp gitmek kolay değil.... :( :( :(

her zaman yaşadığınız bildiğiniz şehirde memurluk yapmak iyidir ama değişiklik olsun isterseniz ve başka şehirde yaşamanıza engel olacak fiziken ruhen vs sorun yoksa gidebilirsiniz tabi
Yalnız atanacağız kurumun tayin olarak iyi bir kurum olmasını tercih edin zira ilerde pişman olursanız çakılı kadro gibi bir kurumu tercih etmişseniz artık ölene kadar (çok büyük bir torpil bulamadığınız sürece) orada kalacağınızadn bu da sizi yıpratır.

engellire tayin hakkı var ama çakılı kadro olan kurumlar var orada bu kural işlenmiyor çoğu arkadaşımız mağdur oluyor, sonra kafanızı taşlara vurmayın lütfen.

Skolyoz23
sen yanlış anladın usta atanma felan yok ortada biz özel sektörden bahsediyoruz....
yoksa ben 10 senedir atama bekliyorum devlet işi olsa ben dünyanın öbür ucuna giderim zaten...

POWER_
Durumunu bilmiyordum doğal olarak bu durumda şehir dışında çalışamazsın. Bakmakla yükümlü olduğun ailen olduğu için. Şu aralar hazır işi olanlarda ücretli , ücretsiz izne çıkarıyorlar. İş piyasası bu aralar biraz zor. PAndemi sürecnin geçtikten sonra iş piyasası canlanır gibime geliyor. Hangi şehirde yaşıyorsun ?

Alman

aynen usta durumlar sıkıntılı ne olacak belli değil önümüzü göremiyoruz...
sivasta yaşıyorum ... burası sürgün yeri valla iş yok güç yok hiçbir halt yok torplin kralı dönüyor her yerde....

Allah , cümleten yardımcımız olsun...

Üst Alt