Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
E devlet te Aie bakanlığı bölümünde sosyal yardımlara bakın bana 300 tl çıkmış örneğin teslim edilebilir yazıyor ama henüz vakıftan aramdılar arayınca ptt den çekiliyor
Merhabalar, her SYDV'na göre değişmekle birlikte her yardımın iletilmesi açısından farklı prosedürler işletilmektedir. Esasen kimi SYDV siz başvurmadıkça size yardım sunmazken, kimi SYDV ise bunları her yıl ayrı ayrı listeler ve yardımları ona göre gerçekleştirebilir. Fakat burada en önemli nokta, zora düştüğünüzde bunu SYDV'na bildirmeniz, gerekirse CİMER'e yazmanızdır. Eğer ki sadece oturup yardım beklerseniz, maalesef ki yardım elinize ulaşmayabilir.
SYDV genelde yılda 2 veyahut 3 kez, 250 ila 300 TL'lik gıda yardımını PTT ya da Ziraat Bankası hesaplarınıza yatırabilir. Bu parayı yatırdığını size mesaj veyahut arama yolu ile bildirebilir veyahut bildirmeyebilir. Bundan ötürü e-Devlet üzerinden "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" hizmetini kullanarak tarafınıza bir yardım ödeneği yansıtılıp yansıtılmadığını hızlıca buradan kontrol edebilirsiniz.