Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bedensel engelli bireyler için banyo tasarımı projesi [Araştırma]

slhdzc

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar
Endüstri ürünleri tasarımı bölümü 3.sınıf öğrencisiyim ve bu dönem ki projemiz ıslak zemin tasarımı. Ben de 6 yıldır gecirdiğim trafik kazası sonucu tekerlekli sandalye kullanıyorum. Açıkçası öncelikle kendimden yola cıkarak konutlar için bedensel engelli banyosu tasarlamaya karar verdim.
Hepimizin malumu belirli standartlar var bu konuda ve örneklerini toplu alanlarda,hastanelerde,okullarda vb. yerlerde görüyoruz. Benim bu proje de asıl amacım bu standartları göz önünde bulundurarak daha estetik, daha az 'ben bir engelli birey banyosuyum' diye bağıran bi tasarım yapmak. Ötekileştirmek yerine dahil etmek.

- Genel olarak sıkıntılarınız nelerdir?
- Evinizdeki banyoda tutanak yerleri (özellikle klozet yanında) kullanıyor musunuz? Ya da nerelerde kullanıyorsunuz?
- Banyonuzu tekerlekli sandalye için yeniden düzenlediniz mi?
- Küvet kullanabiliyor musunuz? Geçişi nasıl sağlıyorsunuz?
- Son olarak elini kullanmakta zorluk çeken arkadaşlar için banyoda olmazsa olmazlar nelerdir?

Özellikle anket hazırlamadım çünkü ordan cok genel bi sonuç çıkacaktı bense detayları öğrenmek istiyorum. Vakit ayırıp cevaplarsanız çok memnun olurum, bu projenin sonunda gerçekten işe yarar bi tasarım çıksın istiyorum ortaya hem kendim hem de bizler için.
Şimdiden çok teşekkür ederim :)

Üst Alt