Bedensel engelliler ve toplumsal yaşam konulu tez hazırlıyorum / Yeditepe Ünv. [Araştırma]
Halkla İlişkiler Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Engelliler ile ilgili bir tez hazırlıyorum. Aşağıdaki sorulara bana mail ya da burdan cevap verirseniz cok sevinirim.
Mail adresim: fehmicag@hotmail.com
Bu çalışmada cevap aranacak soruları 4 kategori altında toplamak mümkündür.
A) Türkiye'de bedensel engelli nüfusu tanımak
1) Türkiye'deki bedensel engelli nüfusunun demografik yapısı nedir?
2) Cinsiyet özellikleri ile bedensel engellik durumu birbirini nasıl etkiliyor?
B) Bedensel Engellilerin Aile Özellikleri
1) Bedensel engelli ailelerinin demografik yapısı nasıldır?
2) Öznel açıdan bedensel engelli aileleri engellik kavramını nasıl tanımlamaktadırlar?/
3) Bedensel engelli ailelerinin karşılaştığı sorunlar nelerdir?
4) Bedensel engellililerin ve ailelerinin yaşadıkları sorunlara ilişkin önerileri nelerdir?
C) Devlet ve belediyelerin bedensel engelliler için yaptığı çalışmalar/
1) Türkiye devleti sosyal politikaları karşısında “engellilik” nasıl algılanıyor?
2) Türkiye devleti sosyal politikaları bedensel engellilere nasıl bir tutum sergiliyor?
3) Devlet kurumlarının bedensel engelliler için sağladığı olanaklar nelerdir?
4) İstanbul Büyükşehir Belediyesi bedensel engelliler için ne gibi faliyetlerde bulunmaktadır?
5) Türkiye'de özellikle İstanbul'da şehir planları ne derece bedensel engelli insanların ihtiyaçlarını dikkate alarak hazırlanmaktadır?
D) Sivil Toplum Örgütlerinin yaptıkları çalışmalar/
1) Sivil Toplum kuruluşları bedensel engellilerin topluma kazandırılması için ne gibi çalışmalar yapmaktadırlar?
2) Gönüller bedensel engellilerin topluma adaptasyonu için nasıl bir katkıda bulunabilirler?
3) Sivil toplum örgütlerinin bedensel engelliler ve ailelerinin sorunlarının çözümünde nasıl bir rolleri vardır?
Halkla İlişkiler Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Engelliler ile ilgili bir tez hazırlıyorum. Aşağıdaki sorulara bana mail ya da burdan cevap verirseniz cok sevinirim.
Mail adresim: fehmicag@hotmail.com
Bu çalışmada cevap aranacak soruları 4 kategori altında toplamak mümkündür.
A) Türkiye'de bedensel engelli nüfusu tanımak
1) Türkiye'deki bedensel engelli nüfusunun demografik yapısı nedir?
2) Cinsiyet özellikleri ile bedensel engellik durumu birbirini nasıl etkiliyor?
B) Bedensel Engellilerin Aile Özellikleri
1) Bedensel engelli ailelerinin demografik yapısı nasıldır?
2) Öznel açıdan bedensel engelli aileleri engellik kavramını nasıl tanımlamaktadırlar?/
3) Bedensel engelli ailelerinin karşılaştığı sorunlar nelerdir?
4) Bedensel engellililerin ve ailelerinin yaşadıkları sorunlara ilişkin önerileri nelerdir?
C) Devlet ve belediyelerin bedensel engelliler için yaptığı çalışmalar/
1) Türkiye devleti sosyal politikaları karşısında “engellilik” nasıl algılanıyor?
2) Türkiye devleti sosyal politikaları bedensel engellilere nasıl bir tutum sergiliyor?
3) Devlet kurumlarının bedensel engelliler için sağladığı olanaklar nelerdir?
4) İstanbul Büyükşehir Belediyesi bedensel engelliler için ne gibi faliyetlerde bulunmaktadır?
5) Türkiye'de özellikle İstanbul'da şehir planları ne derece bedensel engelli insanların ihtiyaçlarını dikkate alarak hazırlanmaktadır?
D) Sivil Toplum Örgütlerinin yaptıkları çalışmalar/
1) Sivil Toplum kuruluşları bedensel engellilerin topluma kazandırılması için ne gibi çalışmalar yapmaktadırlar?
2) Gönüller bedensel engellilerin topluma adaptasyonu için nasıl bir katkıda bulunabilirler?
3) Sivil toplum örgütlerinin bedensel engelliler ve ailelerinin sorunlarının çözümünde nasıl bir rolleri vardır?