behçet hastalığı rapor hk
Merhaba,
eylül ayında bacaklarımda çıkan eritema noduzumlar sonrası behçet hastalığı tanısı kesinleştirildi. yaklaşık 8 yıldır dönem dönem sıkıntılar yaşıyordum ağızda aft(geçmeyen),eklem tutulumları(bel,boyun,çene,ayak bilekleri,kollarda uyuşma,ensede karıncalanma),kanamalı idrar,bulanık görme.Birçok doktora gittim çünkü bunlar hep birbirinden bağımsız zamanlarda oluyordu. fizik tedaviden gözde allerji tedavisine kadar birçok tedaviye rağmen şikayetlerimde düzelme olmadı,zaman zaman çok şiddetlendi.
unutkanlık,dengesizlik,başdönmesi,şiddetli başağrısı ve bulantı uzun zamandır artarak devam ediyor.mesela tabak bardak çok kırıyorum elimden birşeyi mutlaka düşürüyorum,yolda yürürken biranda başım dönüyor,kendimi aptallaşmış gibi hissediyorum.
Ayrıca 5 yıldır kanamalı idrar ve böbrek ağrılarımda oluyordu.
son 6 aydır bu şikayetlerim şiddetlendi. önce gözümde birden perdeleşme şeklinde bulanıklıkoldu sanki kristal gibi değişik birşeydi geçer dedim.
Ardından şiddetli astım atağı geçirdim
üzerine şiddetli baş ağrısı ve böbrek ağrısı ile acillerde geçirdim. yine idrarda kan gördüler taş veya kum döküyorsun dediler ancak bu nedenle daha önce birçok ileri tetkik yaptırmama rağmen taş kum bulunamadı.
hemen üzerine şiddetli boğaz enfeksiyonu geçirdim. tedavi oldum.baş ve böbrek ağrılarımı boğaz enfeksiyonuna yordular. Kesilmesini isteyecek kadar şiddetli ağrılardı bunlar.
üzerinden bir ay geçmeden eritema noduzumlar çıkınca behçet hastalığı teşhisi konuldu.
tedavi oluyorum ancak başımı bir garip hissediyorum,7/24 agrıyor zaman zaman başımın damarları şişmiş patlayacak gibi hissediyorum,bulanık görmelerim arttı.algılamada ve anlatmamda bozukluk olduğunu görüyorum.İlaçlarımı içeyim diye çıkarıp içmeden olduğu yerde bırakacak kadar unutkanlığım var. Cuma günü nörolojiye ve nefrolojiye başvurdum.beyin mr,bilimum kan idrar tahlilleri,üriner usg istediler.
Bu arada eklem tutulumu,eritema noduzum,aft nedeni ile %15 rapor alabildim.
Hla ve paterji negatif.
Gözlerim 2-3 kere atak geçirmiş olmasına rağmen ileri tetkiklerle kontrol edildi üveit bulunmuyor(çok şükür) 3 ayda bir kontrol dedi drum.
Nöro behçet çıkarsa özür oranım artarmı?
Ayrıca nörobehçet hastalarından yaşadıkları hk paylaşımda bulunmasını rica ediyorum.