Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Behçet ve ankilozan spondilit hastasıyım. Malulen emekli olabilir miyim?

elif40

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben, behçet ve ankilozan spondilit hastasıyım,malulen emekli olabilirmiyim.

1992/2 ay sigorta girişim var
sigortalı olarak bitiş tarihim 1996/3
daha sonrasında isteğe bağlıya hak kazandığım için isteğe bağlı olarak halen ödemekteyim
sigortadan aldığım dökümde 1.740 toplam prim ödeme gün sayısı yazıyor.

ben günde 6 tane ilaç kullanarak yürüyebiliyorum bu ilaçların içinde ağrı kesici ve kortizon da var hafta sonları da ayrıyeten 6 tane ayrı ağrı kesici kullanıyorum bu ilaçlar olmasa benim yürüme imkanım yok.

bilgilerinize saygıyla arz ederim cevabınızı merakla bekliyorum.

Şimdiden teşekkürlerimi borç bilirim

malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmak gerek. Bunun sizde varolup olmadığını ancak doktorunuz bilebilir.
Eğer bu cetvele göre malul sayılırsanız, 1800 gün prim tamamlandığında malulen emekli olabilirsiniz. Zamanı geldiğinde bu taleple sigorta müdürlüğüne başvuracaksıznı, siz hastaneye sevk edecekler...

slm,
ben size tekrar bişey danışmak istiyorum maluliyet gerektirecek durumları okudum ben haplarla ayakta durabiliyorum başkasının yardımına ihtiyacım olmuyor bu derecede malulen emekli olmama gerek yok sanırım,hafif de olsa bir iş de çalışıyorum, sizin görüşünüz nedir peki,hastalığım kronik tabiki ama yine de sizin son görüşünüzü merak ediyorum,tşklerimi borç bilirim.

Emeklilik çok kişisel bir karardır. Ben emekliliği seviyorum :)

slm,
sanırım esas söylemek istediğimi tam anlatamadım;yani ben bu durumda malulen emekli olsam bu haksızca bişey olurmu olmazmı? asıl söylemek istediğim budur.

madi durumunuz iyi ve calışabilecek bir işiniz varsa bence devam edin boşta kalmakkadar kötü birşey yok

Haksızlık olmaz tabii ki. Bilakis, kriterler bellidir ve siz bunlara uyuyorsanız bu hakkınızı kullanmanızdan daha doğal hiç bir şey olamaz.

Üst Alt