Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bel ve boyun fıtığı özel donanımlı araç alınabilir mi?

ikd3101

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
23
Merhabalar annem sağlık kuruluna girecek çekilen Mr ve BT de farklı Dr yorumları ortak çıkıyor. 4 bel fıtığı bel kayması ve 3 boyun fıtığı var. Bel fıtığı ve kalça çıkığı ameliyatı olsa dahi platin atacak yer kalmamış hastalık ileri seviyede dediler. Ve hasta 72 yaşında altına kaçırmaya da başladı Özel donanımlı araç için başvuru yapabilir miyiz? Diyelim ki yapabiliriz aracı oğlu olarak ben kullanabilir miyim?

Özel donanımlı-tertibatlı aracı sad kişinin kendisi kullanabilir.

Sizin aracı kullanabilmeniz için annenizin %90 ve üzeri oradan engelli raporu olması lazım. O zaman annenizin adına ÖTV indirimli araç alıp kullanabilirsiniz.

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@Furkan_81, bel ve boyun fıtıklarının otvsiz araç alınabiliyor mu yani

Valla su otv vergisi nelere kaadir😂anasini babasini tasicam diye buyuk bir meblag iskonto
Yari fiatina araba sahibi olmak
Adamin geliri gozardi edilebiliyor
Garajinda zevk icin 2arabasi daha varken ayagim topal diye vergisiz araba alanlari biliyorum😃

anama babama bakmadığımı nerden biliyorsunuz? arabamın olup olmadığına nasıl karar verdiniz? kadın altına yapıyor diye de yazdım. @GRAHAM BELL

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@ikd3101, dostum öncelikle geçmiş olsun.rabbim annenize şifa versin. Konu dışı olacak ama nerelisiniz

engelli bireylerde 2 çeşit ötv indirimi var 1. kişinin el ayaklarında uzuv kaybı yada hareket kısıtlaması olması gerekiyor rapor oranı önemli değil b sınıfı ehliyetini engelliye çevirip hastane raporuyla sadece kendisi kullanabilir.
2.si hasta kendi ihtiyaçlarını göremez durumdaysa hastane raporu 100/90 ve üzeri olduğunda hastaya bakan eşi yada çocukları hasta adına araç alıp kullanabilir

Üst Alt