S
Sessizce_
Geçen akşam işten çıkıp eve gitmek için Belediye Otobüsüne bindim. İstanbul gibi burada da Belediye Otobüslerine engelliler ücretsiz biniyorlar. Her birinin yol boyu yaptığım gözlemlerimde çok enteresan yapıları olduğunu bildiğim şoförlerden , o gün o saatin görevlisi olan şoför yolu biz yarı etmişken, ne düşündü ne taşındıysa "Başbakanlıkta bi kart dağıtmış, millet kafasına göre inip biniyo" deme gafletinde bulundu. Ne demek istediğini sordum. Sana bişey diyen yok dedi. Kabalığın, insafsızlığın, insanlıktan yoksunluğun bu kadarı!!! Ses etmeden indim tabi. Ama ertesi gün Belediyenin ilgili birimine şikayet diyekçesi yazdım. Ayriyeten Belediye Başkanına da yazdım. Ayrıca olayı anlattığım bi kaç yakınımda ilgili birimleri defaatle arayıp şikayetimizi, bu işten hiç bir karı ya da zararı olmayan bir şoförün , bu yorumu yapma hakkını nerden aldığını sorguladık.
Sonuçtan henüz tarafıma Belediyece yazılı bir bilgi verilmedi. Açıkçası bunu bekleme hakkım olup olmadığını bilmiyorum. Ama kendi yaptığım takiplerde şoför hakkında soruşturma açıldığını ve şu anda yürütülme aşamasında olduğunu öğrendim.
Bu Belediye Otobüslerinde yaşadığım tek olay değildi. Bu adamlar özel mi seçiliyorlar diye düşündüğümde olmadı desem yalan olur.
Bu Türkiye gibi bir ülkede gerçekleşebilecek bir fikir, bir öneri değil biliyorum ama BELEDİYE OTOBÜSÜ ŞOFÖRLERİNİN KESİNLİKLE HER KONUDA EĞİTİLMELERİ GEREKTİĞİNİ düşünüyorum.
Sonuçtan henüz tarafıma Belediyece yazılı bir bilgi verilmedi. Açıkçası bunu bekleme hakkım olup olmadığını bilmiyorum. Ama kendi yaptığım takiplerde şoför hakkında soruşturma açıldığını ve şu anda yürütülme aşamasında olduğunu öğrendim.
Bu Belediye Otobüslerinde yaşadığım tek olay değildi. Bu adamlar özel mi seçiliyorlar diye düşündüğümde olmadı desem yalan olur.
Bu Türkiye gibi bir ülkede gerçekleşebilecek bir fikir, bir öneri değil biliyorum ama BELEDİYE OTOBÜSÜ ŞOFÖRLERİNİN KESİNLİKLE HER KONUDA EĞİTİLMELERİ GEREKTİĞİNİ düşünüyorum.