Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Belediyeler Özürlü Memur alabilir mi yoksa sadece Özürlü İşçi mi istihdam edebilir?

alanya

Üye
Konular
49
Reaksiyonlar
0
Birkaç gündür arkadaşımla bu konuda tartışıyoruz ve ne yazıkki ortak bir noktada buluşamıyoruz.

Ben belediyelerin aynı işçi alımında olduğu gibi özürlü memur ilanına çıkabileceklerini düşünüyorum ama arkadaşım belediyelerin sadece özürlü işçi alabileceklerinde ısrar ediyor.

Yasal mevzuata ulaşamadığım için net bir antitez üretemiyorum.

Konu hakkında görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Belediyelerde 657 ye tabi devlet memurları bulunuyor. Ben bır beledıyenın sınavına gırmıstım sormuştum 657 tabımı dıye cevap evettı

Cevaplar için teşekkür ederim ama özrülü memur çalıştıran belediyeler olduğu doğru olmakla birlikte bunların nasıl işe girdikleri bilinmemekte.

Yani DPB alımı ile mi girdiler, yoksa önce sağlıklılardı da sonradan mı özürlü olan memurlar belli değil.

Benim için asılolan ilgili mevzuatı bulabilmek çünkü az önce işkurla görüştüm onlarda belediyelerin sadece özürlü işçi alımı için ilana çıkabileceklerini söylüyor.

İlgili iş kur memuruna bu kadar özürlü memur nereden gelmiş diye sorduğumda ise onları ankara ayarlıyor diye mantıksız bir cevap aldım...

Konu hakkındaki muallaklık devam ediyor.

Belediyelerde çalışan memurlar 657 ye tabi devlet memurlarıdırlar ve işvereni devlet olup maaşlarını devletten alırlar,ücretleri devlet tarafından belirlenir.
Belediyeler direkt olarak memur alımı yapamazlar,ihtiyacı olan memur kadrolarını devletten talep ederler.
İşçiler ise belediyelerin personeli olup,devletten sadece yılda 2 aylık tutarında ikramiye alırlar.Ücretleri genellikle sendikaların belediyelerle imzaladıkları toplu sözleşmelerle belirlenir ve işveren olarak belediyeler tarafından ödenir.

Ufuk kardeş cevap için teşekkürler ama senin açıkladığın çalışma yöntemi benim merak ettiğim ise işe alınma yöntemi.

işe alınma yöntemi işkur araciliğiyla olur kpss şartı istenir ve kura yada sınavla belediyelere kişiler alinır ...

JEAM;

Bende bu tezi savunuyorum ama resmi dayanak bulamadım işte... sorunda orda zaten.

her dönem açılan sınavlarda belediyelerinde engelli memur talebi olmaktadır. geçmiş dönemlere bir bakarsanız bazı belediyelerin engelli memur talebini görürsünüz.
örneğin: Niğde belediyesi, Bursa inegöl, Balıkesir gönen belediyeleri gibi.

bunda dayanak aramak biraz saçma değilmi ? arkadaşin dediği gibi bir sürü hala ilan var açıp bakılması yeterli sonuçta varsayım değil bu örnek vereyim balıkesir-altınoluk belediyesi memur alımı için iş kura geçen aylarda ilan verdi 18 kişi ben dahil başvurdu online olarak kura yoluyla atama olmuş süreç budur bunun başka bi yolu yoktur

[FONT=Arial][SIZE=2] ÖZÜRLÜLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMA ŞARTLARI İLE YAPILACAK YARIŞMA SINAVLARI HAKKINDA YÖNETMELİK
[/SIZE][/FONT][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][FONT=Arial][SIZE=2] KAPSAM[/SIZE][/FONT][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][FONT=Arial][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [SIZE=2][SIZE=2][FONT=Arial][SIZE=2]Madde 2 - Bu Yönetmelik hükümleri;[/SIZE][/FONT][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
[SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][FONT=Arial][SIZE=2] [/SIZE][/FONT][SIZE=2][FONT=Arial][SIZE=2]a) [/SIZE][/FONT][SIZE=2][FONT=Arial][SIZE=2](Değişik bend: 2006/10129-13/02/2006 S.B.K. Yön/1.mad) [/SIZE][/FONT][SIZE=2][FONT=Arial][SIZE=2] [/SIZE][/FONT][SIZE=2][FONT=Arial][SIZE=2]5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun eki (I), (II) ve (IV) sayılı cetvellerde yer alan kurumlar ile döner sermayeli kuruluşlar, kanunlarla kurulan fonlar ve kefalet sandıklarına,[/SIZE][/FONT][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
[SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][FONT=Arial][SIZE=2] [/SIZE][/FONT][SIZE=2][FONT=Arial][SIZE=2]b) İl özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı müessese, işletme ve döner sermayeli kuruluşlara,[/SIZE][/FONT][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
[SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][FONT=Arial][SIZE=2] c) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre Devlet memuru istihdam eden diğer kamu kuruluşlarına, Devlet memuru olarak atanacak özürlüler hakkında uygulanır.[/SIZE][/FONT][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]

Bu yönetmelik esasına göre belediyelerde özürlü memur çalıştırmakla yükümlüdürler...

Bugün geldiğimiz noktada durum nedir acaba? Nadiren de olsa bazı il ve ilçe belediyeleri merkezi atamada ekpss puanı ile talep yapmış. Diğerleri nasıl alıyor acaba?

Üst Alt