Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bikuspik aort hafif yetmezlikte askerlik durumu ne olur?

onurdmrc67

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba iyi günler.
Siyami ersek hastanesinde senelik muayne oluyorum duzenli.
Eko sonucu Bikuspik aort hafif yetersizlik, mitral ve trikuapit hafif yazmakta. Ayriyetten taşikardi de yazmakta.

Bu sonuçlar askerliğe muaf mi olur.
Tecrube edinen bilen. Var mi

Kimisi gider diyor kimisi gitmez diyor bilgi almak istedim

Bikuspit aorta ve hafif ay ile askerlikten muafiyet alır mıyım?

Merhaba. Bikuspit aorta ve hafif ay den 1 yıl ertleme verdiler . Doktor tanımı değiştirmeye çalıştı kurul ile görüşüp ertelemeyi aldım. Kesin muafiyet alır mıyım? Bikuspit aorta+ hafif ay den muafiyet alan var mıdır? Şuan 16/12/2022 ye kadar askerlikle ilişiğim yok hangi tarihte yeni muayaene için askerlik şubesine başvurabilirim

Hafif aort yetmezlik(Biküspit aort)

Önce şunu soralım.doktor tanıyı değiştirmek istedi derken?
Tanı bu değil mi yani?

Biküspit aort kapağı eğer fonksiyonel olarak normalse yaşam boyunca sorunsuz devam edebilir ve müdahale gerekmez.

Hafif aort yetmezlik belirti ve şikayet vermiyorsa askerliğe engel değildir.
Konu kalp olunca hekimler risk almaz,genelde elverişsiz der.
En sağlıklı kararı Ekoyu yapan hekim verecektir,

Eko raporu varsa buraya yapıştırın..
Cagri3401

Hocam ekoda bikuspit aorta+hafif ay yazıyor. Sonra ben kurilcu doktora bu raporu götürdüm hafif ay yazan kısmı silmeye çalıştı. Çünkü tsk sağlık yönetmeliğinde diyor ki yetmezlik oluşmamış bikuspit aorta askerlik yapabilir. Az ya da çok yetmezlikle ilgili konuyu açmamış. Ardından Dr bana askere gideceksin dedi ben de kurula durumu anlattım Dr böyle böyle yaptı diye. Onlarda dinledi etti 1 yıl erteleme verdi . Olayın bu şekilde keyfiyeti bağlı olması kuşku uyandırıyor böyle. Aynı sorunu yaşarsam ne yapmalıyım fikir danışmak istedim

Hocam aynı tanıdan 1 yıl erteleme aldım . Siz naptınız onurdmrc67

Anladım.
Kalp hata kabul etmez,değerlendirilmesi önem arz eder.
Hekim askere gideceksin yada askerlik yapar kanatine varmışsa bu karara saygı duymak gerekir.
Hekimler kalple ilgili hastalıklarda risk almaz.
Sizinle ne gibi bir problemi olsun ki aksi bir karar versin,problem olsa bile aksi bir karar durumunda kendisi sorumlu olacağını bilir.

Doğrudur komplike olmayan (bikuspit aorta) askere gider.
Şimdiki tanı hafif yetmezlik 1 yıl erteleme olsada Seneye kontrolde eko durumuna göre tanı(bikuspit aorta )askere gidersiniz.Veye + hafif yetemezlik tekrar eklenirse muafiyet olabilir .
Keyfi bir durum olduğunu sanmıyorum,yalnışlıkla yazmış ve düzeltmeye çalışmış olabilir,bunlar olağan şeyler.
Kontrolden sonra oko durumuna göre kesin karar verilecektir...
Cagri3401

Oğuzhan bey bir şey soracağım. Şimdi benim ertelemem Aralık sonuna kadar . Oldu ki bu yıl erteleme alamadım bedelli ücretini şimdiden yatırma şansım var mıdır ? Diğer türlü yeni yıla gireceğiz ve zam gelecek

Hayır.
1 yıl erteleme almışsın,kesin sonuç henüz belli değil.
Erteleme süren bitmeden işlem yapamazsın.

Yinede yetkili mercilere bir danışın.
Kesin bildiğimiz şeyleri dahi kesin olarak buraya yazamayız...
Cagri3401

Ertesi yıla bırakma

Merhaba . Sağlık kurulu tarafından aort yetmezliği ve asendan aortta genişleme tanklarından ertesi yıla bırakma kararı verildi. Ancak 6405 sayılı TSK sağlık yönetmeliği geçici rahatsızlıklarda ertesi yıla bırakılır ya da sevk geciktirilir , kişinin hastalığı sabitse yani kronik doğrudan askerden muaf tutulur yazıyor madde 20 de. Geçen yıl erteleme aldım bu yıl tekrardan kurula gireceğim yine erteleme verebilirler mi ? Obezite gibi geçici hastalıklarda 3 kez kurula girenler varmış . Benim durumum ne olur tekrar erteleme verilirse nasıl bir yol izlemeliyim ? Saygılar
OğuzHan112

Yine ertesi yıla bırakma

Arkadaşlar bunu sizlere rehber olması açısından yazıyorum. Bugün kurula girdim 2. Kez erteleme aldım . Yönetmeliğe göre muaf tutmaları lazım ancak kurul doktorları münakaşaya girmek istemedim. (Madde 20 açık)

Tanılarım bikuspit aorta hafif aort yetmezliği ve asendan aortta genişleme.

2 yıl üst üste erteleme aldım . Kurula ne zaman muaf tutulurum diye sorduğumda 3 de de erteleme alırsan muafsin dedi .

Hayırlısı olsun herkes hakkında .

Üst Alt