Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bilete indirim uygulamayan Urfa Cesur Turizm'e dava açmak istiyorum..?

PALESTİNE_25

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar..

23.06.2010 tarihinde kocaeli/izmit otomüs teminalinden bir bilet aldım engelli imdirimi uygulamadıgı için otobüs terminalinde bulunan zabıta amirligine şikayette bulundum
24.06.2010 tarihinde terminalde otomüsü beklerken urfa cesur seyattan bir yektili yanıma yaklaştı indirimli bilet vermedigi halde üstüne üstün hakarette bulundu..

yolculuk esnasında istanbul dan urfa ya giden bi arkadaşla sohbet ettik bileti ne kadar aldıgını sordum 50 tl dedi.. benim izmitte aldıgım bilet ile aynı miktarda

şu an elimde benim adıma düzenlenen bilet var bilet miktarı 50 tl
istanbuldan urfaya seyahat eden arkadaş adına düzenlenen bilette eliimde onunda miktarı 50 tl

bilgisi olan arkadaşlar bu konuda yardımcı olurlarsa sevinirim hangi yolu takip etmeliyim

1..indirimli bilet vermediler
2..şahsıma ve engelimle alay ettiler

şimdiden tşk ederim...

Ne sonuç çıkacak?

Bu kurumu şikayet etmekle çözüm elde edemez şimdilik.

Bu kanunlar zenginin yanındadır.Bende bir medikalciyi şikayet ettim il sağlık müd.

Hala cevap gelecek...? Bir bakanlığımız olsa keşke bağımsız partisiz.

bence durmayinn hemenn sikayet edinn.... msirda olsa bu olay idam edecktik onlarii;)istee yoklarr:(

böyle bir durumda ilk yapmanız gereken şey otogarın sorumlu müdürüne ulaşmak, Denizlide bana dediğiniz şeyi yapmaya kalkıştılar canlarına okudum, otogar müdürü indi firma yetkilileriyle görüştü. Böyle bir urumda müdürün ceza kesme yetkisi de var.

aa ne guzelll ;) benimde bir akrabam var onun uzerine bilet alabilirmiyimm meslaa;)

bileti sakla ulaştırma daire başkanlıgına şikayette bulun

tüketici haklarına sikayet edebilirsin sanırım ama cokda bişey cıkcağını sanmıyorum sonuçta özel işletme ve savunmaları gayet basit indirim yaparım yapmam kimi ilgilendirir derler.zaten bu indirim konusuda bütün firmalarda gecerli değil benim bildiğim kadarıyla

ozman hangi firma gecerliyse bildiri versinler....bence yaniliyorsunuz her firmada bu kural vardir;) hesaplarina gelmiyor....

indirim yapmak zorundalar indirim olmaz ise müdürlüğe şikayette bulunun. banada aynısı oldu. siz yönetmeliği bnilmiyormusunuz beyfendi dedim. mırın kırın üstüne gittim. bileti indirimli almıstım.

KRAL;

Ne hakkı THY da indirim yok sen haktan bahsediyorsun.?

Devlet kendi indirim yapmıyor özürlüye!

Su,elektrik,internet,tel,faturalarında indirim yok siz ne indiriminden bahsediyonuz!!!

Özel sektör ister yapar ister yapmaz..50 tl ye bi ton şirket var o paraya uçakla uç...

PALESTİNE_25;

Arkadaş kusura bakma engelimle alay ettiler demişsin alay edenlerle birlikte aciz engellisine sahip çıkmayan devletide kınıyorum.

bu zmanda otobus populer oldu ucak bileti 39.99 liraya bile dustu... ama gidne yok;)

Ama ben urfadan adanaya gelirken urfa cesur firmasi ile geldim ve bana indirim uyguladılar. Adanadan tekrar urfaya gittim yine urfa cesur firmasiyla yine indirim uyguladılar. Demek ki o bilet kesen bey efendi keyfi muamle uygulamış indirim yapmamış diye

bu konularda uzman birisi olarak; önce keşke 155 arayıp şikayetçi olsaydınız.Beni engelli olduğum halde üstüme yürüdüler bana vurmaya çalıştılar deseydiniz. neyse bunları yapsaydınız çok iyi olurdu.bir daha olay çıkarsa 155 arayarak yardım isteyin. size birşey yapacak olurlarsa,

izmit terminalininden danışma kısmından gideceğin yerin mechul fiyatı nedir öğrenip kağıt üzerinde imzalatıp size vermeleri söleyin.

otobüs şirketine gideceğiniz yerin normal fiyatı kağıt üzerinde imzalı şekilde elemana gösterin. sonra bu fiyat üzerinden indirim uygulanması rica edin.

indirim uygulamazlarsa orda ilk yapacağız şey, terminal zabıta müdürlüğüne bana bu fiyat üzerinden indirim uygulamıyor diyin ve şikayetçi olun 60 milyon ceza yesin..

bundan sonra yapacağınız ulaştırma bakanlığına (bileti aldıktan sonra indirim uygulamamış ise)
özürlü kimlik karı fotokobisi, bilet fotokobisi, terminalin vermiş olduğu normal fiyatın kağıt üzerindeki fotokobisi, bir dilekçe yazarak ulaştırın. 10 uyarı cezasına çarptırılsın, 10 uyarı cezası demek 1000 tl demek, ödemek zorunda kalırlar çünkü 50 uyarıda işletme çalıştırma iptali olur.
sebeb; özürlü indirimi uygulamaması ve normal fiyat üzerinden fazla göstermesi......

ancıl;

155 mi arayacaz hiç güleceğim yoktu:) Kendi 155 imiz olsa keşke...

Gözünün önünde adamı öldürüyorlar.155 geliyor hatta seyrediyor sonra öldükten sonra müdahele ediyorlar.

İşini yapmayan bir kurumu neden beslemek zorundayız? A dur bu engelli müdahele mi edelim diyeceklerini sanıyorsun:)

Başıma geldi 7 sene önce adam beni tehtid etti üzerime yürüdü çağırdım hiç bir şey yapmadılar...

ilginizden dolayı tşk ederim arkadaşlar

seyahat firmaları o kadar akıllıki adamlar taban fiyatından yolculara bilet vermiyor engelli indirimi uyguluyormusunuz dedigimiz zaman adamlar devlete verdikleri taban fiyatından engelli indirimi yapıyor yanı ben şimdi ne kadar şuç duyurusunda da bulunsam yine dönüp dolaşıp aynı kapıya cıkıyorum koceli urfa arası bilet taban fiyatı 70 tl ee adamlarda bana 50 tl ye bilet verdiler bu dogrultuda sikayet etme hakkım ortadan kalkmıs oluyor
bugün koceli otobüs terminalindeki zabıta amirligi beni aradı olayı bana izah etti ve elimiz kolumuz baglı kaldı

sadece geriye sikayet edebilecegim tek bi konu kaldı istanbuldan urfaya gelen bir yolcu ile benim aldıgım bilt fiyatı aynı onu konu alarak dava acacam

c-legg;

155 i aramak o anda yapılacak en iyi birşey, akıllı insanlar önce bu yolları denerler, güleceğiniz yoksa şimdi güldünüz galiba, bundan sonra başına birşey geldiğinde 155 i aramazsın.

"gerçeği görmek kormamak demektir." gerçekle herzaman yüzleşmek gerek

palestine25;

ulaştırma bakanlığına direk şikayetinizi yapın elinizde biletiniz var nasıl olsa, ulaştırma bakanlığı inceler, başkasının biletini almanıza gerek yok,

soykankaan kardeş..

bilet.engelli kimlik kartı fotokopisi vs vs bunlara ek olarak aynı otobüste yolculuk yaptıgım bir vatandaşın biletide bende bunu ek olarak yollasam faydası olurmu ? bana ve arkadaşa verilen bilet fiyatı aynı sence bişeyleri degiştirirmi ?

ancıl;

O zaman ben akılsızlık yapmışım kendi 155 imden yardım istemekle...Siz sözlerimi yanlış anladınız heralde!

Aramasına ararsınız da yardım göremessiniz demek istedim.Göreve icabet göremedim ben açıkcası bu yaşıma geldim.

Ha bir kere bir şöför üstüme araba sürdü hızlı engelli oldumu göre göre söyledim bir trafikçiye söyle hemen ceza yazalım dediler.İyisi denk geldi ama genelde görevlerini kötüye kullanıyorlar malesef:(

Üst Alt