Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bilgim dışında sigorta girişim yapılmış. Ne yapabilirim?

lacivert21

Aktif Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar merhaba
Ben haziran ayında bir iş görüşmesine gitmiştim konuşmak için. Engelli raporumun resmini çektiler sonra konuştuk ve işi istemedim.
Sgkya baktım haziran ayında 3 günlük sigortam ödenmiş yani 28 hazirandan itibaren ssklı olarak çalışıyor gözüküyorum ama çalışmıyorum evdeyim.
Bu nasıl bir iştir ya kardeşim.
Ne yapmam lazım. Şikayet, dava?

Hangi şirkette ssklı olduğunu öğren şirkete git söyle çalışmanı kabul ederlerse çalış etmezlerse bimer üzerinden veya şahsen başvurarak şirketi şikayet et

SNITCI

Şirkete gidip iş görüşmesi yaptım arkadaşım
Yani şirketi biliyorum. Raporumun resmini çektiler sonra işi konuştuk ve olmadı.
Ama onlar raporumu alıp engelli çalıştırıyoruz ayağına sigortamı yapmışlar benden habersiz çalışmayı kabul etmediğim halde.

Birkaç yere başvurdum ssklıyım diye kabul ermedilerse ne yapmam lazım
Kaybımı nasıl telafi edecekler merak ediyorum.

Benden habersiz raporumu alıp kullanmaları suç değil mi

Ayıptır ya

arkadaşım o zaman sskya git ve şikayet et yapacağın bir şey yok şirkete dava aç bir avukatla konuş maddi manevi kazanırsın

Emrdyl

Firmayla iletişime geçip sigortanın geçmişe yönelik olarak da iptal edilmesini isteyin.

Yani başladığı andan itibaren mi?
Peki neden böyle birşey yaptılar

Emrdyl

Evet.

Neden yaptılar bilemem. Kendilerince kıyak geçmişler sana...

@Emrdyl
en kolay cevap ceza ödememek için olabilir zaman kaybetme yarın sgkya şikayet dilekçeni ver başın ağrımasın

OturanBoğa
Kıyak değil bu sonuçta raporumu kullanıyorlar engelli çalıştırma zorunluluğu diye ama çalışmıyorum orada
Bence uyanıklar
Bu şekil davranmaları suçtur benden habersiz bir iş yapmaları

SNITCI
Evet o yüzden diye düşünüyorum
Yani gidip sigortayı kapattım peki çalışıyor görünümü oldu ama maaş yok iş yok
Dava açsan uzun sürer
Ve başım neden ağrısın birşey yaptığım yok benim mağdur durumdayım

benim bildiğim kadarıyla emekli olduğun zaman araştırma yapılıyor sgk tarafından usulsüz kayıt yaptıranlar cezalandırılıyor yani emekli olamıyorsun @[FONT=sans-serif]OturanBoğa daha iyi bilir....[/FONT]

Ama benim bir suçum yok kaldı ki yeni haberim oldu
En iyisi bir avukata danışıp dava açmak

Avukatlık bir durum yok. Basit bir görüşme ile işi çözersin. Avukat su yakmayacak...

Arkadaşın bahsettiği emeklilik durumu doğru mu?
Yani 15 günlük sigorta orda kalırsa sorun olur mu ilerde?
Görüşmeye gittim bir hakkım var mı ne diyeyim ne yapmalıyım?
Sağolun

Firmalar sadece işkur üzerinden engelli personel alabiliyorlar diye biliyorum, yanlış mı biliyorum? Engelli personel olarak gösterebiliyorlar mı öyle?

ozgurluk

İşkurdan ilan vermişlerdi raporumla gittim zaten görüşmeye raporumun resmini çektiler.
Sonra işi konuştuk bana uygun gelmediği için kabul etmedim. Sonra ne yapmışlarsa raporumu benden habersiz kullanmışlar.

İşkur da kaydınız var değil mi? İşkur üzerinden başvuruda bulunduysanız, işkurun sigorta yapma ihtimali var? Ama işe başlamamışınız. Başlamış olsaydınız sanırım ilk 3 ay işkur sigortayı yatırıyordu. Yanlış yönlendirmek istemiyorum yine de.

ozgurluk

Kaydım var ve başvuruda bulunmadım. İlanı işkurda gördüm ama tel numarası yoktu sadece adres vardı. Bende raporumu alıp konuşmaya gittim. Raporumun resmini çektiler sonra işi konuştuk bana uymadı. İşkura gidip kağıt getir seni alalım dediler. Bende tamam bakarım haber veririm dedim. Sonra aradılar ben kabul etmiyorum gelmiyorum dedim kapandı orda. Sgkya baktığımda ise sigorta girişim yapılmış. Bu nasıl iştir. İşi istememe ve çalışmama rağmen nasıl cüret edebildiler bu işe hayret ediyorum.

Yani bu konuda ne yapabilirim, haklarım neler merak ediyorum?

ozgurluk

Bilgim var bu yapılandan ama ben işkura gidip kağıt falan vermedim bunlara
Sadece tc numarama bakıp sigortayı işlemişler.

Emrdyl

işyeri ile ilgili herhangi bir iş akdi sözleşmesi imzalamadıysan ki imzalamadığını söylüyorsun. sgk ya gidip şikayet dilekçesi ver. hem çıkış yapsınlar hemde işyeri için cezai işlem uygulasınlar

ozgurmeric74

Sadece görüşmeye gittim konuşmak için o kadar.
Yani yazdığım gibi herşey bir yere imza filan atmadım.
İşe giriş için işkurdan kağıt götürmen gerekiyor biliyorsun onu bile yapmadım.
Anlayacağın sadece raporumdan faydalanıyorlar.
Yani çıkış yapsalar ordan duran prim sorun olur mu ilerde?

Emrdyl

Sigorta müdürlüğüne gidip durumu anlatan şikayet dilekçesi verin. Yapabileceğiniz hamle budur. İleride sorun da olmaz.

Arayıp söyledik çıkış vermeleri için bakalım ne yapacaklar.

Üst Alt