Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bilgisayar vb. alışverişlerde vergi indirimi oluyor mu?

BaSKaN53

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
S.a Arkadaşlar benim bir sualim olacak, diyelimki X bir kişi Defterdarlı'ğa vergi indirimi için baş vurur, hastahaneye sevk edilir, rapor Ankara'ya gider % 67 olarak vergi indirim hakkı onaylanır.!
Buraya kadar sorun yok,benim öğrenmek istediğim, bu kişi elindeki vergi indirimi belgesiyle Örnek; Bilgisayar-Cep tel-Beyaz eşya türü ürünleri ÖTV-KDV ödemeden alabiliyormu? ve kişinin kendi adına tahakkuk eden Cep tlf-Sabit tlf-Doğal gaz vs. gibi faturalardan tahsil edilen ÖTV-KDV gibi vergileri ödememek gibi bir hakkı oluşuyormu? Böyle bir hakkı varsa kanuni presedürü nasıl işliyor? Bilgi verirseniz çok memnun olacağım Şimdiden teşekkür ederim.

yok Artık !
Ali abi sen misin ?
Tofas club vs..

evet çok komik gerçekten çok komik. ))))

vergi indirimi sadece emekli lik için geçerli bunun dışında bide ortepedik engelliyseniz ötv siz ve kdv siz araç alımında geçerli bunun dışında hiç bişide geçerli degil dir hayatımızda ne kullanıyorsak ihtiyacımız olan herşey normal ücretlidir

sb-sn;
abii alemsin tofas club vs.. nerden buldun cevabına güldüm :D

Ben soruyu aslında doğru ve anlamlı buldum.. çünkü engellilere yasada engelliliğini ilgilendiren her türlü cihaz vs. diye geçiyor diye okumuştum. Yani görmeyenlere onlara özel bilgisayarda, telefonda gibi.. ne kadar uygulanıyor ne kadar doğru bilemiyorum. Arkadaş bu konuyu dillendirmiş. Ben işitme cihazı alırken de faturaya "KDV kanunu 17.maddesi 4/s bendine göre KDV muafiyeti uygulanmıştır" yazmışlardı. Google amcaya :) ilgili kanun maddesini yazıp sorun derim..

Ali Bey, aslında benimde sormak istediğim soruydu, faydalanan var mıydı? ilgili kanun neleri kapsıyor gibisinden.. yani buzdolabı, çamaşı makinasından vazgeçtim :D özel bilgisayar, cep telefonu ve ben işitme engelli olduğumdan engelimi ilgilendiren her türlü cihaz ne olabilir gibi..

kantutar42 ;ne gülüyon olum :D
la ne war daha önce başka forumda tanışmıştık burda da görünce şaşırdım sadece ve mutlu oldum tanıdık yuzlerle karşılaşınca :D

BaSKaN53;

0 araç alırsan ödv yok,kdv muaf vsvs.yani yeni araba 45bin yerine 30bin alabiliriz.cepler,pc ler neden olmasınki muaflar.saygılar

Hasan kardeşim dimi ama neden başka ürünlerdede olmasın? ben mecburmuyum araba almaya? yada adam 45binlik arabayı 30bin e alıyorda ben neden bin tllik pc,yi 600,e alamıyorum haksızmıyım? arabadakı ötv kdv vergide beyaz eşyadaki başka bir şeymi? ama dostlar beni tiye aydı baksana :)

otomatik vitesli araç alımlarında sol ayağı / sol bacağı olmayanlar ötv'den muaf.
ama vites yükseltmek için gereken sesi duyamayan ve otomatik vitese mecbur olan işitme engelliler muaf değil...

şimdi ne yapsın işitme engelliler. araba almaya mecburlar mı? kdv'siz PS3 oyun konsolu alsınlar. kullansınlar oyun oynarken arabaları :)

ps3 konsolunun ne kadar alakası varsa çamaşır makinesinin vs. o kadar alakası var. tabii ki tiye alınacak.

Arkadaşlar bir sorum daha olacak yardımlarınızı bekliyorum, Temmuz 2011,de vergi indirimine başvurdum t rapor verdiler Ankara raporu g olarak onayladı ve 1 yıl sonra kontrol ibaresi ekledi.! Benim vergi indirimi alma sebebim emekli olmak içindi, bagkur ssk toplam 7200 gün ödenmiş pirimim var, vergi indirimi hakkına sahip olmakla yaşı beklemekten kurtulmuş oluyorum. Şimdi benim öğrenmek istediğim 1 yıl sonra kontrol için hast gittiğimde diyelimki g olan oran yeni raporda %40-59 arasına düşürülürse benim durumum ne olur? yani şimdi malülen olacak olan emekliliğim, o zaman sakatlık olarakmı devam edecek yoksa iptalmı olacak?

Katılıyorum BaSKaN53 sana .. olsa ne güzel olurdu.. Sanki her engelli araba alabiliyo napalım arabanın vergi indirimini :)

sanki her bedensel engelli rahat rahat metrobüs duraklarına gelebiliyor, sanki rampalı çok otobüs var napalım ücretsiz ulaşımı?...

sanki her görme engelli rahat rahat bilgisayar kullanabiliyor. napalım internette engelli indirimini?...

sanki her işitme engelli iş sahibi olabiliyor da napalım vergi indirimini?..

var mı böyle bir şey ya? bu nasıl mantık? ortada bir hak var. faydalanamadığımız için çemkiriyoruz...

farkında mısınız? ayıp olmuyor mu biraz?...

arkadaşlar devlet malzeme ofisi var internet üzerinden bakın ve vakfı sorun beyaz eşya bilgisayar ve ofis malzemeleri satıyor sosyal yardımlaşma vakfına ve bu konu hakkında bilgisi olan birine soralım araştıralım en azından durumu olmayan engelli arkadaşlara vergisi alsınlar

Üst Alt