Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bilgisayar ve skolyoz..?

Hasanben

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Dokotrum aşırıya kaçmadıkça tabi ki oturucaksın dedi. ama ben hep dalıyor ve fazla otuuryorum. omurgamı dik tutmakta zorlanıyorum. siz skolyozcular nasıl yapıyorsunu,z neler yaşıyorsunuz, görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim

ağrılarınız oluyor mu?

ayaklarınızda uyuşma var mı?

mesleğim gereği sürekli oturmak zorundayım. bundan 4 senesine kadar hiçbir sorunum yoktu. ama 4 seneden beri sol ayağım çok ağrıyor. sürekli tütleme sesi duyuyorum. yere oturduğum zaman hemen ayaklarım uyuşuyor. doktor yürüyüş yapcan dedi. birde yürüdüm zaman daha çok ağrıyor. ayakta 10 dk. durayım belim ağrıyor. boynum ağrıyor. yani anlıcan ağrısız günüm olmuyor 4 seneden beri. napalım bunuda şükür sonuçta yatalak değilim. kendi işimi kendim görüyorum.

ne anlattı isen hepsi harfiyen bendede var bende şükür ediyorum ki yürüyebildiğime

2 buçuk ay oldu ameliyat olalı ağrılarım azalıyor ama sürüyor.Bilgisayar başında çok vakit harcıyorum cidden ve aşırıya kaçtığımda ağrılarım oluyor fakat sırtımda mutlaka bir destekle oturuyorum.Ameliyattan sonra bir süre yürüyemedim şimdi daha iyi ama uyuşma devam ediyor.Ameliyattan önce felç riski var demişlerdi bu nedenle şuan çok şükrediyorum.Bütün bu sıkıntılara rağmen ameliyattan önce olduğumdan daha mutluyum

Hazanmevsimleri mutlu olmana sevindim :) İnşallah çabucak geçer sıkıntıların...

Benim fazla bi ağrım olmuyor çok şükür ama son zamanlarda ayağım şişmeye başladı..Gerçi başka bi sebepten de olabilir :roll: Bi de dizlerimde hafif bi ağrı oldu şu günlerde.İki gün falan ağrıdı geçti..o da kafama takıldı :roll: Onun dışında uzun süre pc başında kalabiliyorum :wink:

PC ve skolyoz :?: bence uzun süreli bilgisayar başında oturmak özelliklede sırtımızı yaslanmadan oturuyorsak ki süreklide yaslanmıyor yani :roll: belki skolyoz eğilimini artırabilir mi yanlış oturma,uzun süre oturmadan dolayı bilmiyorum sadece olabilir gbi geldi.Ben skolyoz problemi olan biri değilim,kas rahatsızlığım var ama kaslarıda bir çok yanlış yapılan şey olumsuz etkilediği için ilişkilendirmek istedim bilgisayar&skolyoz &kas problemi.Uzun süre bilgisayar başında oturunca öncelikle ilk kalktığımda belimin ağrımış olduğunu hissediyorum,bacaklarımdaki kaslarında kasıldığını hissediyorum yani kötü bir şey uzun süre oturmak arada kısa süreli kalkmak gerekir kanımca :wink: ,hepinize(hepimize) sağlıklı mutlu günler arkadaşlarrrrr :D

slm arkadaşlar bende sürekli bilgiyar karşısındayım işimin gereği oturuyorum ameliyat olalı 9ay oldu ve ben ortepedi ürünleri satan yerden sırtlık aldım 4ay oluyor alalı şuan çok memnunum tavsiye edeblirim sizede..sırtınızda hiç boşluk kalmıyo minder gibi ama daha rahat olduğundan çok kullanışlı maliyeti 50ytl ama değiyor..ağrı falan olmuyor geçmiş olsun!..

bende ameliyat olucam o zaman fazla bilgisayar basında kalmasam daha iyi olcak sanırım değil mi?

ben ameliyat oldugum için sırtımda cubuklar var onlar beni dik tutuyor genelde :lol: pc basındayken ama agrı oluyor arada cok durmamak gerek ama bagımlılık yaptı bende :mrgreen:

sevgili arkadaşlarım oturun ama mutlaka pozisyon değiştirin sürekli aynı pozisyonda kalmanız sakıncalı :!: çünkü genelde skolyozlarımızdan kaynaklanan ayaklarımızdaki şikayetlerimiz bel kaslarımızla ilgili bu nedenle uzun süre oturduğumuzda şikayetlerimiz artıyor. uzun süre oturmayalım kalkıp arada bir kaç dakika yürüyün en azından ev içinde bir tur atın eğer oturacaksanız bile pozisyon değiştirin bu şikayetleriizi azaltacaktır.

bilmiyorum size önerildi mi ama skolyoz egzersizleri var ve bu egzersizler etkilenen kasları güçlendiriyor. imkanınız varsa egzersiz yapın emin olun o ayak ağrılarınız ve uyuşmalarınız azalacak.

kendinize iyi bakın sağlıklı günler dilerim bu günlerimize şükür :D

ameliyatlardan sonra fazla oturmamamı sölediler şimdi yürürken bile öne eğiliyorum..

walaa bende de skolyoz war arkadaslar we bende pc basında basen dalıp cok kalıyorum...bendede war agrılardan.. sol dizim özellıkle pc basına oturduumdan berı arıyo.
bölee 2 -3 saat oturduum zamanlarda bı kalkıyorum her yerım arıoo.özellıkle sırtım we belım..ins daha cok egılmesınde bı etkısı olmuodur....
hepınıze saglıklı gunler.... :wink:

Bende de skolyoz var amma velakin ben PC basında saatlerce otursam bile bişi olmuyor sadece gözlerim sulanıyor.O kadar. :roll:

bende cok oturunca belımde ınanılmaz agrılar oluyo sadece otururken degıl yururken ve ayakta 10 dk dan fazla kaldıgım zamanlarda oyle oluyo bunun ıcın korse kullanıyorum ve ıse yarıyo sızede tavsıye edebılırım

sandalyede oturuyorsanız sırtınıza mutlaka bir yastık almalısınız. Ama bence mümkünse bilgisayarınızı yatağınızın yada oturduğunuz koltuğun sonuna veya başucuna alabilirseniz, kanepenin içindede kendinize uygun bir yer hazırlarsanız en güzeli şahsen ben öyle yapıyorum : )

bende skolyozdan ameliyat oldum 1995 yılında platın kondu 1999 yıl başında alındı ve şuan gayet rahat bir hayat sürüyorum.ama çok zor bir ameliyat olduğu kesin bir şey.

merhaba

bende de skoloz başlangıcı var. Bende sürekli masa başında olan bi işim var dik oturmaya çalışıyorum belirli bi süre sonra rahatsız oluyorum. benim de ağrım oluyo sırtımda sanki bi kütle varmış gibi hissediyorum ve bu beni çok rahatsız ediyo. birde ara bi sağ kolumda uğuşma oluyo ama bu sık değil.

Üst Alt