Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bilgisayarım kapanıyor

eser37

Üye
Konular
63
Reaksiyonlar
1
arkadaslar benim bilgisayarım (windows wista) acıldıktan 5-6 saat aniden fişi cekilmiş gibi kapanıyor power tuşuna basmadanda acılmıyor kapanıpta power tuşuna bastıktan kısa süre sonra tekrar kapanıyor. bazende 1-2 saat sonra pc aynı sekilde kapanıyor acaba neden yardımcı olurmusunuz..

fanları bir kontrol et. tam çalışmıyor ya da kirlenmeden dolayı ısınma sorunu olabilir

peki bilgisayarınız dizüstü mü masaüstü mü.?

farkedermi çak formatı gisin sistem hasar görmüştür

sorun donanımsal gibi ama.. format en son çözüm olmalı.. bu kapanıp açılma problemleri en çok xp lerde olur aslında ama vista kullanıyomuş arkadaş.. fanda veya fanın ızgarasında sorun olabilir..

arkadaslar benim bilgisayarım (windows wista) acıldıktan 5-6 saat aniden fişi cekilmiş gibi kapanıyor power tuşuna basmadanda acılmıyor kapanıpta power tuşuna bastıktan kısa süre sonra tekrar kapanıyor. bazende 1-2 saat sonra pc aynı sekilde kapanıyor acaba neden yardımcı olurmusunuz..

Dostum aynı sorun bende de var vista ve laptop, sorunu tesadüfen buldum pc yi bir süre kullanmazsan uyku moduna alıyor yeniden çalışmaya başladığındada fan ilk açıldığındaki gibi görevi görmediği için işlemci ısınıyor ve sistem korumak için kendini kapatıyor ..evet power düğmesiiyle açmaya çalıştığında açılmıyor biraz beklemen gerekyor işlemcinin soğumasını yani, denetim masası güç seçeneklerinden uyku moduna almasını engellerseniz ve fanın önünü açarsanız sorununuz düzelecektir en azından bende düzeldi..

Bunun bir çok sebebi olabilr. Donanımsal , Yazılımsal , Elektiriksel bir durumda olabilir. her zaman donanımsal sorundan baslanmalı ve en son yazılımsal çözüme başvurmak gerekir. Notebook garantili değil ise sökme şansınız var ise Fanın bulundğu kısmı söküp fanı temizlemenizi öneririm. tozdan bile yapabilir kapanma olayını. fan arızalı olsa 10 sanıyede kapanır işlemciler çok ısı olduqu zaman direk pcyi kapatır tamamen. ramde sorun olsa reset atardı ama siz direk kapanıyor dedinz Büyük ihtimal İşlemci fanı tozlandı yada yeteri derecede soğutma yapmıyor olabilir.

Sorun yazılımla aalakalı değil. Formata felan da gerek yok :)
Eğer pc niz laptopsa aşırı ısınıyordur. iki yolu var

1- laptop altlıklarından birtane alacaksın. fanlı olanlar ço güzel 60 TL civarında aşağı yukarı
2- Benim gibi laptopunu altı boşluk olacak şekilde masa yada aparata koyacaksın. benim pc nin altı boşlukta ve soğutması güzel oluyor. laptopların ayaklarıyla masa arasındaki boşluk yeterli olmuyoro mesafeyi aç yani....
Birde 4 saaten sonra bi 10-15 dakka kapat ki işlemcin soğusun...

bilgisayarcı mübarek fan ve ızgarasını da bilio :eek::D

delisin sen ya..:D:D

cevap vermemişsin eser37 ama sanırım dizüstü bilgisayarın ve de erkanın dediği gbi yapmayı dene.. (eğer hala çözülmediyse sorunun tabi..:D) bi de bilgisayarını tepetaklak tut öyle kullan olmadı altının yüzeyle teması olmasın..:)

arkadaslar cvb yazmakta gecıktım bnm bılgisayarım masa ustu format attım yıne kapanıyor bu arada cvblarınız için herkese tşk..

hadi ya format da mı işe yaramadı.? formata gerek yok gibiydi zaten ama.. hala sorununuzun fandan kaynaklandığını düşünüyorum.. ona baktırmaı denediniz mi.?

Valla bende de vardı daha önce bu sorun...

Fana bir bakayım dedim feci kirlenmiş...

Çubuk gibi bir şeyle boşlukları iyice temizledim...

Pırıl pırıl oldu Rumeli Feneri gibi ışıldadı... :D

Bir daha da bu sorun olmadı...

arkadaslar cvb yazmakta gecıktım bnm bılgisayarım masa ustu format attım yıne kapanıyor bu arada cvblarınız için herkese tşk..

Sana format aklını verenı vurmak lazım :)2x2= hep 4 tur kardesım 5 etme sansı hıc yoktur
ya fanın arızalı (muhtemelen cok kırlı)
ya power suplly arızalı
ıkısıde degılse kesın bıryerlerde şase yapıyor sanmıyorum ama power swıch ın ana kart baglantısını kontrol etmekte yarar var belkı kendı kendıne basılı kalıyor v.s ama boyle bır durumda mılyon kere format atsanda fayda goremezsın

Üst Alt