Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar Bozukluk nedeniyle askerlikten muaf olmam iş hayatıma olumsuz etki eder mi?

Hipomanik

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Forum kurallarına yabancıyım o yüzden bir hatam olursa affola.

2016'da depresyon şikayeti ile doktora gittim. Geçen yıl teşhisimi bipolar bozukluk (tip 2) olarak değiştirdi doktorum. Sonrasında askerlik muayenesine gittim. Askerliğim bir yıl tehir edildi. Bu yıl tekrar askerlik için muayene olduğumda ben tehir bile edilmez diye beklerken muafiyet verdiler.

Sorum şu ben geçen yıl üniversitedeki işimden istifa ettim. Ancak yeniden dönmeyi düşünebilirim ilerleyen zamanlarda. Bu muafiyet raporu engel teşkil eder mi? Üniversitedeki işim için olmasa bile başka sektörlerde engel olur mu? Sosyal hayatımda, insan ilişkilerimde hastalığım dolayısıyla pek sorun yaşayan biri değilim. Genel olarak hastalığı içimde yaşadım. İşimden istifa edip birkaç arkadaşla uzun doğa gezileri yaptım, yurtdışına çıktım. Açıkçası böyle bir muafiyet verilmesi şaşırttı beni. Bu rapor hastalığımın ağır olduğu anlamına mı geliyor? Ne gibi bir etkisi olur hayatıma. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
hiç atak geçirdin mi ? yani bu rahatsızlığın asıl rahatsız eden dönemi mani dönemidir ...onun için sordum
kadirk.

Merhaba hastalığım depresyon ağırlıklı geçiyor. Geçen yıl şubat ayında hipomani belirtileri göstermeye başladım. Sonra eylül ayından itibaren tekrar depresyon belirtileri göstermeye başladım ama öncekiler kadar ağır değildi. Şu dönemler tekrar hipomani belirtileri gösteriyorum. Aslına bakarsanız eskisi kadar şikayetçi değilim rahatsızlığımdan. Uykularımı uyuyorum, sosyal etkinliklere katılıyorum, çevrem ile ilişkilerim iyi. Tedavime devam edip, ilaçlarımı kullanıyorum. Neden muafiyet verdiler onu bile anlamadım. Askerlik için heyete ikinci girişim, muaf olma gibi bir isteğim de yoktu. Sadece tedavim devam ettiği için doktorum şimdi gitme dedi.

@kadirk.

Askerden muaf olmak memuriyete engel değildir, ancak sizden işe girmeden önce sağlık beyanı isterlerse siz de hiç bir hastalığım yok sağlamım derseniz ileride eğer hastalığınız dolayısıyla işyerinde sorun çıkarırsanız yalan beyandan işlem yapılabilir. Kısaca doğru olmakta her zaman fayda vardır size zarar verse bile. Kısaca size bir teşhis konmuşsa işverenin (kamuda en üst amir, özelde patron) bunu bilmeye hakkı vardır.

Son düzenleme:
yani iş konusunda sıkıntı çıkabiliyor arkadaşım ...muafiyet pskiyatriden olduğu için özel sektör biraz çekingen davranabiliyor çünki benim durumumda aynı ...

@kadirk.dostum memuriyete engeldir .normal statüde memur olamazsın ,askerlik şartı vardıR.ancak engelli belgesi alırsın ,engelli kamu personeli seçme sınavına girersin o şekilde memur olabilirsin...ayrıca çoğu özel ve kurumsal firma senden askerlik durum belgeni isteyecek,işte o belgede muaf olduğun ve hastalığının koduna kadar bilgiler mevcut .tabiki bunun değerlendirmesini işveren yapar bilemem.orta ölçekli firmalarda çalışabilirsin yada tanıdık yanında falan .yani içini karartmak için değil aynı şeyler benim başımdada var .engelli belgesi almayı düşünüyorum en azından kamuda çalışabilmek için 2020 de sınav var .(ekpss)durum bu yani

bipo8787

Yok Hocam benim hastalığımın engelli belgesi alabilecek seviyede olduğunu sanmıyorum. Dediğim gibi dönemleri hafif atlatıyorum. O yüzden engelli kadrolarına başvurabileceğime ihtimal vermiyorum. Yanlış değilsem ekpss'ye girebilmek için %40 oranında rapor olması gerekiyor. Eğer iş hayatıma böyle etkileri olacaksa muafiyet kararına itiraz ederim

dostum zaten bipolar bozukluğun engelli oranı %40 bunlar benim kafadan uydurduğum şeyler değil bende yeni muafiyet raporu aldım bipolardan.banada aynı şeyleri söylediler yanlış anlama karamsar olmamak lazım ama durum budur yani...yani bipolar her ne kadar hafif te atlatsan ciddi bi rahatsızlık .ben 12 senedir çekiyorum bu illeti .. Hipomanik

Bipolar bozukluk teşhisi banada konmuştu, dün sağlık kurulu kontrolünde psikiyatri şu anda yaygın anksiyete sebebi ile 6 aylık ilaç kullanmama rağmen rahatsızlığımı dikkate almadı bu normal mi ?

İnanın bilmiyorum. Şahsen doktorum askerlik sevk tehiri yönünde kanaat yazmıştı ama ona rağmen heyet doğrudan muafiyet verdi. Normalde uygulamalarda iki tehir üçüncü muayenede ise muafiyet vermeleri yönünde. Anlamış değilim. Zaten bu askerlik durum belgesinde muafiyet yazılmasını da anlamış değilim. Son ik bedellide daha önceden muafiyet raporu almış olanlar parayı ödeyip askerliklerini bedelli olarak yapmış oldu.Buna bir çeki düzen verilmesi gerekir kanaatindeyim.

Psikiyatriden muaf olma durumu

Merhaba ben bipolar hastasıyım. İlaç kullanmazsam durumum fenalaşıyor. İlaçsız uyuyamıyorum. Sosyal problemlerim var. Askerden muaf olursam iş bulmada sorun yaşarmıyım?

heryerde yaşamazsın ama yaşatan yerlerde olur. başvuru yaptgn yerde birebir görüşme şansı bulabiliyosan 2dk bişey söyleyebilr myim dersin durumu anlatırsın . çalışıcağın işte sorun olsa bile kendi içinde çözebilceğini söylersin. o şekilde pek sorun etmezler. ama bunu kafaya takma derim çünkü daha rahat ediceğin 5 yere alınmazsın sonra 1 yere alınırsın o 1yerdede sürekli çalışırsın.

küçük işletmeleri öneririm. örneğin halı yıkamacı bulursun . iş ağırda değil çokta seride değilsin dükkanda çalışırsan arabayla dağıtım biraz seri. zaten 5kişi çalışıyodur ortalama . öyle bi iş ilanı bulursan direk git söyle hem yardımcı olmayı isteyenlerde çok olur rahatsızlık var diye. büyük fabrikalar ve saniyelerle yarıştığın işleri tavsiye etmem.

Limooon hocam ben bu yaz elektrik elektronik müh. oluyorum. Mecbur büyük fabrikalarda işe gireceğim. O yüzden strese giriyorum.

kalabalık yerler bayanların çalıştığı yerler sürekli diyalog halinde çalışılan işler bunlar insanı yorar sosyal olmayı sevmiyosan. heralde açıktan okumuyosun okula gidebiliyosan çalışmada hiç sorun yaşamazsın daha rahat olur. okadar şiddettli değil galiba sizinki.

Üst Alt