Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar duygulanım bozukluğu hastasıyım. Malulen emekli olabilir miyim?

neoplis

Üye
Konular
74
Reaksiyonlar
53
arkadaşlar. ben bipolar duygulanım bozuklugu hastasıyım. 1800 günüm oldugunda malulen emekli olabilirmiyim.

İlk ssk başlangıcında rahatsızlığınız %60 ve üzeri ise malulen emekli olamazsınız..

hayır kardeşim. ben 2006 yılında ilk kez sigortalı oldum daha sonra 2007 de kaza yaptım . ortapedik ve psikiyatrik toplan % 50 ile rapor ile işe başladım.

maluliyet cetveli'ne göre malul durumda olduğun tespit edilirse, evet, 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emekli olabilirsin.

ne zaman emekli olurum ?

kamu işçisiyim...

04.07.1984 dogumluyum.....
ilk işe başlangıc 2006 yılı .o zaman saglamdım.
2008 yılın da kamuya yüzde 50 özür oranıyla işe girdim.
ben ne zaman emekli olurum ?

Emeklilik zamanı geldiğinde alacağın rapor oranına göre şu şartlara tabisin:

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,

Konuya dair bir tartışma: http://www.engelliler.biz/forum/eme...e-memuru-olanlarin-emekliligi.html#post820837

Özel mesajınızı aldım ;
neopolis;
Elinizdeki %50 oranındaki rapor ile 3.derece Vergi ind.hakkı alır iseniz ..
20 yıl 4400 güne tabi olursun.
.../.../2006+20 :...../..../2026 yılında emekli olursun..
Vergi ind.için maliyeye müracaat etmelisin çalıştığın iş yerinden çalıştığına dair belge alarak maliyeye müracaat et.
%50 oranındaki raporunu ne zaman almıştın
Vergi ind.hakkı alamaz isen emeklilik şartların ne olur inan ki bilemiyorum..

yüzde 50 raporumu.2007 yılında almıştım.

Elinizdeki raporu kabul etmezler..
16 Aralık 2010 tarihinde rapor oranları yeni yönetmelik ile değişti..
Size önerim iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak Maliye (mükellef hizmetler birimine)vergi ind.hakkı için müracaat etmek ve yetkili hastaneye sevk edilmeniz gerekli.. Alacağınız rapor direk maliyeye gider maliyede Ankara'ya gönderir bu hakkı kazanıp kazanmadığınız 45 gün civarında iş yerinize bildirilir...
Bu hakkı kazanır iseniz yukarıda yazdığım şartlarda emekli olursunuz kazanamaz iseniz erken emekli olamazsınız ama engelli kadrosunda çalışmaya devam edebilirsiniz..

malulen emekli olabilirmiyim.

yaş = 28
ilk defa sigortalı oldugum tarih =2006 (saglamdım o zaman)
kamuda işe başlama tarihim = 2008 yılı
özür oranım = %50
şuan psikyaytrik tedavi görüyorum ve ortapediyle beraber = % 60 geçen rapor alabiliyorum.

BEN MALULEN EMEKLİ OLABİLİR MİYİM ? OLURSAM ŞARTLAR NELER ?
OLAMAZSAM EGER NORMAL ÖZÜRLÜ EMEKLİLİGİME KAÇ YIL VAR.

Evet malulen emekli olabilirsin 10 yıl 1800 gün prim süreni tamamladığın vakit Kamuda işçi statüsündeyseniz sgk ya memur statüsündeyseniz kurumunuza malulen emekli olmak için 2016 yılında müracaat eder ve %60 rapor alır iseniz malulen emekli olursunuz..

Üst Alt