Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastalarının sosyal ilişkileri nasıl?

berke26

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
115
Birkaç sene önce ekşi sözlükte açılan bir başlıkta "Bipolar hastalarıyla arkadaş ya da sevgili olunmaz." muhabbeti geçmişti. Çevremde bildiğim bipolar hastası olan biri olmadığından bu bilgiden emin olamadım. Birkaç ay önce Cemre Demirel sevgili yaptığında da yorumlara "Kıza yazık oldu." tarzı yorumlar yazılmıştı ve 1 ay sonra malum olay oldu.

Benim amacım kimsenin rahatsızlığıyla dalga geçmek ya da acımak değil. Sadece bu konuyu merak ediyorum. Gerçekten bipolar hastalarıyla arkadaş ya da sevgili olunur mu? Aramızda bipolar hastası olan varsa cevaplasın. Sosyal ilişkileriniz nasıl? Sevgilisi olan ya da evli olan var mı?

Mani dönemlerinde kişi aşırı enerjik, coşkulu ve sosyal olabilirken, depresif dönemlerde içine kapanık, karamsar ve sosyal ortamlardan uzaklaşma eğiliminde olabilir. Bu durum, çevresindeki kişilerde karışıklık ve güvensizlik yaratabilir.Mani dönemlerinde alınan ani ve düşünülmeden kararlar, sosyal
ilişkileri zedeleyebilir.Örneğin, aşırı harcamalar, riskli davranışlar veya uygunsuz
konuşmalar gibi.Depresif dönemde kişi, iletişim kurmakta zorlanabilir, yavaş
konuşabilir veya cevap vermede gecikebilir. Mani dönemde ise düşüncelerin hızlı akışı
nedeniyle konuşmalar karmaşık ve anlaşılması zor olabilir.Depresif dönemlerde kişi, sosyal etkinliklerden kaçınabilir ve yalnız
kalmayı tercih edebilir. Bu durum, sosyal çevreden kopmaya ve yalnızlık hissine yol
açabilir.Bipolar bozukluk yaşayan kişiler, duygusal durumlarının sık sık değiştiği için
çevresindeki kişilere karşı güvensizlik duyabilirler. Bu durum, yakın ilişkilerin zarar
görmesine neden olabilir.

Üst Alt