Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar Hastası Oğlum İş Bulamıyor!?

aymadı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba oğlum 1 sene önce askere gitmişti.askerlik bitimine çok az kala bipolar teşisi konuldu.gerekli evraklar toparlanıp hemen muaf oldu.ama sıkıntısı askerlik bittikten sonra başlıyor. üniversite mezunu benim oğlan askere gitmeden önce iş ilanlarına başvuru yaptımı 2 gün içerisinde telefon gelirdi askerlikten.muafı tikledikten sonra 6 aydır arayan soran yok. geçen gün merak edip muaf tikini kaldırmış ertesi gün aramışlar. kahroldu niye 30 küsür gün kala başıma bunlar geldi diyor kendine kızıp duruyor. bari iş görüşmelerine gidersen bipolar olduğunu söyleme diyorum sağlık raporu isteyecekler orada yazacak zaten diyor.hayata dair hevesi umudu kalmadı bir an önce ölüp gideyim diyor. ben bir şeyler yapmak istiyorum ama elimden bir şey gelmiyor.gözümün önünde 1 senede eridi intihar etmesinden şüpheleniyorum. bol bol konuşuyorum ilaçlarını düzenli kullandırtıyorum ama bu hayat böyle gitme deyip duruyor.ne yapacağımı hiç bilmiyorum. genç evlatlarım askere giderken yüz kere düşünün. orada öyle insanlar var ki sağlıklı olsanız bile benim oğlan gibi olabilirsiniz. hayatınız ellerinizden kayar gider. benim başım yandı sizin yanmasın her gece kara kara düşünüp duruyorum düşmanımın başına gelmesin bu illet.

Merhabalar, geçmiş olsun. Bipolar birisinin özel sektörde iş bulabilmesi çok zor gerçekten, ben de aynı sıkıntılardan muzdaribim. Ama farklı alternatifleri değerlendirebilir, özellikle engelli raporu alıp EKPSS sınavına girebilir. Kamuda bu tür rahatsızlıklar pek sorun edilmiyor. Oğlunuzun mutlaka düzenli psikolojik destek almasına özen gösterin, bu sadece sizin telkinlerinizle olmaz. Bir uzmandan yardım almanızı tavsiye ederim.

düzenli olarak doktora götürüyorum.ilaçlarını kullanıyor uzmanla öyle bir konuşuyor ki uzman hiçbir sıkıntısı yok diyor. konuşmasında davranışlarında herhangi bir sıkıntı göremedim ilaçlarını kullanmadığı zaman bile normaldi benim ısrarım üzerine kullanmaya başladı onun derdi hastalığı değil işsiz kalması. kendine yediremiyor.çevrede rahatsızlığını bilen yok herkesle çok iyi anlaşıyor kimse anlamadı rahatsızlığını ama sapa sağlam adamsın iş bulup babana destek olsana diyorlar.bunu duydukça içten içe bittiğini hissediyorum.

uzmana götürsem bile rapor vereceğini sanmıyorum çünkü kişilik testlerinden geçti.doktorla iyi konuşuyor ne yapacağımı bilmiyorum 2 saatlik uykuyla ayakta duruyorum ne büyük acı bu.

Bipolar hastası ise engelli raporu alma durumu var, en azından EKPSS'ye girerse şansı daha yüksek. Dışarıdan bakınca bende de bir şey yok ama karşı taraf bunu anlamıyor. Özel sektör bizim gibileri işe almak istemiyor açıkçası.

burada yazanları okuyorum ekpssnin artısının olmadığını söylüyorlar.benim kafama şey takıldı şimdi işverene başka bir engeli olduğunu söylerse askerlik belgesinden bunu öğrenebilirler mi sağlık raporunu özel hastaneden alsak bipolar yazar mı raporda

ben şimdi ekpss ye hazırlan dersem boşa vakit kaybı diyecek hak veriyorum tam puan alanları bile eliyorlar adamlar açıkta kalıyor torpilsiz iş yok gibi devlette

EKPSS birçok yönden avantajlı. Üniversite mezunları için çok sayıda kadro açılıyor. EKPSS'de mülakat olmadığı için torpil falan dönmez merak etmeyin. Yeter ki çalışıp güzel bir puan alsın. Askerlik belgesinde sadece muaf olarak yazıyor, ayrıntılı yazmaz. Ama birçok şirket şimdi ilaç kullanım raporu falan istiyor orada kullandığı ilaçlar ve tanısı gözükecek. Ondan dolayı problem yaratabilirler.

peki özel hastanelerden aldığın sağlık raporunda bipolar bozukluğu olduğu gözükür mü onlar e nabıza erişebiliyorlarsa bipolar olunduğunu da eklerler herhalde

İşe giriş için sağlık muayenesinden bahsediyorsunuz pek dikkat edeceklerini sanmıyorum ama e-devlet'ten SGK ilaç döküm listesi isteniyor orada gözükür.

daha önce hiç denk gelmedim sgk ilaç döküm listesine yeni bir uygulama sanırım

Hepsi değil ama bazı, özellikle kurumsal firmalar istiyor. Orada son bir seneye ait kullandığınız ilaç dökümünü gösteriyorsunuz. Başıma geldiği için biliyorum.

Sektörler listesini inceleyebilirsiniz. https://www.myk.gov.tr/index.php/tr/ulusal-meslek-standard/182

Sağlık raporu istenirken doktor soruyor, herhangi bir hastalığın var mı diye. Şayet yok derse sağlık raporuna yazmıyorlar.

Ama genie nin dediği gibi e-devletden ilaç raporu isterlerse orada kullandığınız ilaçlar gözüküyor. Bende şimdi baktım diyabet için kullandığım ilaçlar gözüküyor. Ama benim tahminim hiç bir işveren e-devletden ilaç raporu istemez. Ben bile bugün öğrendim.

Tekstil sektörünü denesin derim. Ütü-paketlere vasıfsız yetiştirilmek üzere eleman alıyorlar. Ama illa okuduğum bölümde iş bulucam derse kendi bilir. Bence iş bulur her yer eleman arıyor.

Geçmiş olsun.

aymadı

Selam,

Foruma hoş geldiniz.

GEçmiş olsun,

1- Hangi bölümden mezun oğlunuz?

2- Çalışabilecek durumda görüyor mu kendini; veya çalışmak istiyor mu?

friends turizm mezunu 4 yıllık alın teriyle para kazanmak istiyor
(Gölge) evet ama bunun ne gibi faydası olacak ki fişlerler her şey daha kötü olur

aymadı

Yeni bir rapor alın ama psikiyatri kliniğini işaretlemeyin. O zaman bipolar veya psikiyatrik durum görünmez. Ortopediden alın indirimli araç alacağız kolum tutmuyor desin zaten ona da 0 verirler .Ama rapor talep nedeni kısmına kendi isteği yazınn. Bana kalırsa Engelli raporu varsa değerlendirin EKPSS sınavına girsin kamuya rahat atanır.

byilmaz21 4 yıllık turizm mezunu atamalarına baktım pek yok engelli raporuyla normal işe girmesi de sıkıntıya girer devlete atanamazsa burada yazılanları okuyorum 5 6 sene ekpss ye hazırlanan var oranlarına baktım sınava giren kişi sayısı az ama kadroda çok az yani kpssden pek farkı yok gibi

aymadı öncelikle geçmiş olsun
Ben oğlu 8 yıldır şizofren tedavisi gören bir babayım bu kadar kötümser olmayı bırakın bu tür düşünceler hem oğlunuza,tedavi sürecine ve sizin bu sıkıntılarla baş etmenize faydası olmaz şizofren bipolardan ağır bir hastalık onun için sizi çok iyi anlıyorum ama daha yolun başındasınız tedavi uzun süren bir süreç ayrıca durumu ağır değil anladığım kadarıyla tedaviyle tamamen iyileşme ihtimali var.
Oğlunuzun bipolar olmasına askerlik sebeb olmamıştır yoğun stres altta olan rahatsızlığı meydana çıkmasına sebeb oluyor sadece.
İş konusuna gelince sadece büyük şirketler sağlık raporu konusunu inceliyor diğer firmalara madem dışarıdan bir şey anlaşılmıyor rahatsızlığım yok der sorun olmaz askerlikten neden muaf aldığını kimse araştırmaz muaf belgesinde sebebi yazmıyor zaten başka bir sebeb uydurursunuz e nabızdaki kulllandığı ilaçlarıda özellikle araştırmaları lazım tedavi gördüm ama şu an iyiyim der doktorda iyi görürse sorun olmaz.
Benim oğlum iyi bir bölümden zorda olsa mezun oldu ama ilkokul nezununun bile yapabileceği bir işte asgari ücretle çalışıyor ve ben en azından iş bulup çalışabildiği için şükrediyorum tabi ki yıllarca emek verdiği bölümünle alakalı bir işte çalışamaması beni ve onu çok üzüyor ama bu Allahın bir imtihanı sabır etmekten başka bir şey yapamayız ah vah etmek hiç bir işe yaramaz.

aymadı

Bu tür konular çok hassas, sonuçta bir aile, bir insan direkt olarak etkilenecek.

Turizm ülkemizde rahatlıkla iş bulunabilecek, gelişmiş ve gelişmeye devam eden bir sektör.

İlkin özelde kendi eğitimini aldığı alanda bir çalışmayı denerse daha efektif olur gibi geliyor bana.

Yukarda arkadaş yazmış, ben de duruma olumlu tarafından bakmak gereğini hatırlatayım bir şizofreni hastası olarak.

Son tahlilde kolları sıvayıp birşeyler yapmalı bence her psikiyatrik rahatsızlığı olan insan. İyi geliyor çünkü meşguliyet bu tarz hastalığa.

Maddi olanağınız varsa, Oğlunuz terapi/psikologla görüşmek vb. imkânlardan da yararlanırsa daha iyi olacaktır.

İlaçlarını kullanmayı bırakmasın tabii.

Bir de kendisi rahatsızlığının bilincine varmalı; ona göre yaşamını düzenlemelidir.

Geçmiş olsun..

Üst Alt