Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastası olmam ev hissemi satmama mani sayılır mı?

ssometimes

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Engelli raporu olan bipolar hastasiyim. Calisiyorum. Kardeşimle ortak bir evimiz var onu satmak istiyorum. Kardeşim muhtemelen istemeyecek ailem de satılmasına karşı çıkacak. Ben o evi hisseli olan evimi nasil satabilirim. Ailem bu kız hasta deyip kanunen engel olabilir mi. Cevre yuksek muhendisiyim. Uzun zamandır stabilim iyiyim. Gayet aklım basında kurumsal bir firmada da calisiyorum. Benim bu konuda yasal haklarım nedir. Cok tesekkurler...

Sorun sadece şurada olabilir yarım hisseli Evi kim almak ister;)
kardeşinize satmayı teklif etseniz?

Hisseli evi tek başınıza satamazsınız.. eve örnek olarak 300bin deger biçelim kardeşinize 150bin verip tapuyu üstünüze alın.durumunuz yoksa kredi çekin evi satınca ödeyin. Artık arsalar bile tek parsel olmadan satılamıyor. Bazılarına sağlık konusunda yardım edince kızıp sen doktormusun diyolar şimdi aynı tarz şeye mağruz kalacaksam söylüyorum:emlakcıyım

Son düzenleme:
Sadece hissedar kardeşinizle ticaret yapabilirsiniz. O yanaşmazsa, mahkeme kararı ile belirlediği bedel üzerinden satın almayı zorunlu kılabiliyor. Ama mahkemeye giderseniz, nasıl sonuçlanacağı belli olmaz, çünkü karşı taraf aileniz.

Hastalikla ilgili ilaclarini duzenli kullandigina dair elinde belge varsa doktor raporu filan kanunen delil istenir bildigim kadariyla

Size karşı hastalıgı kullanırlarsa hastanede 3hafta gözlem altında tutulup karar verilir hastanede yattıgım da aynı durumda biri vardı ailesi mahkemede akli dengesi yok demiş hastaneye sevk edildi hastanede cok cekti

Yok artik niye oyle birsey olmus hastanenin kapisinda bile hasta yakinlari tuhaf olaylar konusuyor ben bahcesi guzel diye oturmak istedim anlatilanlari duyunca arkama bakmadann kactim😅bence istikrarli devamlilik olduguna dair doktoru rapor verrse hakim ne dycek 3 5 sene ilac yetmemis bi de icerde mi gorelim diycek 😅

çok teşekkürler arkadaşlar. açıkçası çalışmakta hep zorlandım ve yine zorlanıyorum. bu evi satmak beni madden rahatlatacak. ilaçlarımı düzenli alıyorum ,iyi bir doktorum var, o yüzden hayatıma normal bir şekilde devam ediyorum. stabilim. yıllarca çalıştım özel sektör inanın en iyisi kurumsalı bile kötü, insanların saçma kahırlarını çekmek zorunda kalıyorsunuz 3 günlük dünyada. ben miyim engelli onlar mı anlamadım:)) o kadar pozitif ve ılımlı yaklaşıyorum ki herseye. ama herkes böyle değil maalesef. o yüzden evi satmak istiyorum ki biraz nefes alayım. kanuni haklarımı da çok bilmiyorum ama malulen emeklili olabilirim ona da 720 günüm var dayanacak pek gücüm kalmadı. çok teşekkürler

ssometimes

Şuan ciddi bir toplumsal çöküş ve ciddi bir yozlaşma yaşıyoruz.

Sistemsel olarak insani duyguları olan, asıl olanın disiplinli çalışmak olarak öğretildiği bir milleti kapitalizme tam entegre ettiler. Bunu yaparken yeterli sermaye (Bilgi birikimi, para vb.) olmadığı için insanlar, bir yerlere gelmek için asıl olanın iş yapmak değilde iş yapıyor gibi görünmek olduğunu uyguladı.

Şuan iş arkadaşlarımdan duyduğum ve kendi gözlemlerimle gördüğüm kadarıyla, iş yapmak sıkıntılı hale geldi. İşinizin devamlılığı için size bahşedilen işi, size bahşedilen sürede, hiçbir yanlışı düzeltmeden, idealist olmadan, sadece robot gibi yapmanız gerekiyor. Bir yerlere gelebilmeniz içinde X-Y-Z kişisinin ibrikçisi olmanız şart. Sizin üzerinize basmasına izin vermeniz, sizi kullanmasını sağlamanız şart. Eğer bunları yaparsanız şansınız varsa kıdemli/sorumlu/uzman/belki yönetici olup emekliliğinizi bekleyebilirsiniz.

Bunu yapmayayım, kendi işimi kurayım dediğiniz emin olun, bu söylediklerimin farklı bir versiyonunu müşterilerinize yapmak zorunda kalıyorsunuz.

Memur olmakta buna benzer ama sadece iş devamlılığı konusunda endişeniz çok olmaz. Yani size bahşedilen işi yapamazsanız bile acaba işten atılır mıyım durumu olmaz...

Durumunuz ile ilgili, erken emeklilik için gün beklersiniz ama malulen emeklilik için rapor alırsanız direk emekli olabilirsiniz. Yani herhangi bir gün beklemenize gerek olmaz.

@ssometimes ruhsal ve duygusal engelli olduğun için mahkemeye gitmen gerekebillir onlarda sağlık kurulu raporu isteyeceklerdir yani seni hastaneye sevkederler .doktorun vereceği durum bildirir raporu mahkemeye verirsin onlarda karar verir .muhtemelen senin yasal vasin yok .

ama alım satım işlemleri gibi işlerde pskiyatrik engelli olduğun için sıkıntı çıkarabilirler ama onuda yasal vasiye ihtiyacı yoktur diye mahkemeden yazı alırsan yapabilirsin .internette okumuştum ruhsal duygusal engelli olduğu için araba almak isteyen bi arkadaş mahkeme yoluna başvurmuş o şekilde araç alabilmiş .süreci bende merak ediyorum .allah yardımcın olsun...

ssometimes

Sulh hukuk mahkemesine başvurup İzale-i şuyu (ortaklığın giderilmesi) davası açacaksın. Avukat vekalet ücreti 4.000bin TL dosya masrafı 1.500TL taşınmaz değeri için exper ücreti çıkar.

Şeytanın avukatlığını yaparak sana bir tavsiye daha kenarda evi alacak kadar paran var mı? Yoksa bankadan evi alabilmek için kredi çekebilir misin? Dava sonucu ev değerinin altında satılır örnek evin değeri 400bintl dava sonucu 250bin TL ile satılır. Yani evi ucuza sen al. Yabancıya gitmesin.

POT-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Helsinki

benim de mirastan kalma tarlam var ama 32 hissedar çıktı

dava açık durumda yıllardır sürüyor bitecek ama ne zaman bilinmez

şimdi ben kendi hissemi başkasına satabilir miyim acaba, dava bitmemiş olsa bile.

istediğim kişiye de satabilir miyim yani hissedarlar haricinde başka birine?

işte ben de onu diyorum:D bari mezardan önce hissemizi satak da yesek afiyetle, dava sürerken olmaz mı acaba arabaya benzin lazım

@rayer

32 kişinin bir araya gelip anlaşması lazım ancak o şekilde satarsın. Kimse hisseli taşınmazı almaz.
Alması için ya deli yada keriz olması lazım. Tr de arazi anlaşmazlığı yüzünden millet birbirini pompalı tüfekle vuruyor ☹️zor senin işin hemde çok zor.

Prayer
Bu mümkün olsa bile kime satacaksınız, mezarda bile bitmeyecek bir davaya konu taşınmazdan 1/32 hisseyi siz olsanız alır mısınız ?
32 hissedardan biri ölecek, onun 5 mirasçısı çıkacak sahneye. Hoop yeni baştan.
:)

aynen öyle zaten davanın açılış tarihi 1980:p

zaten buna benzer durumda olan davalarda hissedarlarda biraz akıl mantık yüklemesi olsa

şu dönemde iletişim tavan yapmışken toplanırlar imzalar atılır hemen çözülür herkes alır payını dağılır..

neyse torunumun torununa kalacak hissem galiba,

o da gider Elon Musk imzalı son teknoloji birşeyler satın alır.. ben yine düldül arabayla idare edeyim;)

Üst Alt