Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastasıyım. İlaçlarımdan hiç fayda görmüyorum. Ne yapmalıyım?

benkım

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
1
ben geberıyom bana yardım eder misiniz kullandıgım ılaclar lıthuril2 adet depakın 2 adet xeplıon ayda bır solıan sabah aksam 1 tane ne yapmam lazım ılaclar etkı etmıyor bna yardım edın doktorlardan fayda yok yoksa ilaçı bırakıcam ne yapmalıyım sızce

cvp yazan yokmu

neyin var ,şikayetin nedir,çok geçmiş olsun.

ilaçlarını dktorunun dediği gibi kullanmaya devam et. yan etki yapıyorsa doktorunu haberdar et.

ahmet22 ben sana anlatayım sıkayetlerımı ben 2400 tl tlefon alıp satıyorum suan 10 mılyar borcum oldu telefonları sadece 2 hafta kullanıyorum satıyorum modelıde iphone kredı cektım aldım elden taksıtle aldım basım belada sonra içimden ses gelıyo duyuyorum konusuyoruz beraber arkadas gıbı bazen sesler duyuyorum benı cagırıyorlar bıde iş yerınde eskısı gıbı hızlı calısamıyorumbeyenmıyorlar benı şsten cıkarma korkusu var morelım bazen ıyı bazen kotu oluyorum cınsel ılıskı ıstegım arttı kendımı zabdedemıyorum borclar benı zorluyo eskıden para harcamazdım ıntıhar edesım gelıyo ama allah gelıyo aklıma bazende muzık dınlerken sınırlenıyorum bagırıyorum cızgı flım ızlıyorum daha yazıcamda yoruldum

Dikkatin azalması ve dikkatini toplayamama,
anlama, kavrama, hatırlama güçlükleri,
benlik saygısında düşüş ve özgüven azalması, suçluluk ve değersizlik düşünceleri,
geleceğe ilişkin karamsarlık ve güvensizlik,
kendine zarar verme ve intihar düşünceleri ve girişimleri,
bedensel halsizlik,
uyku bozuklukları (uykuya dalamama, erken uyanma, sık sık uyanma, kâbuslar görme),
cinsel istek kaybı,
iştah azalması veya artması,
hareketlerde yavaşlama veya sıkıntılı hareketlilik,
iç sıkıntısı, darlık hissi,
eskiden severek yapılan etkinliklere karşı ilgi azalması,
sosyal ilişkilerde azalma,
içe kapanma,
ağrı,
hazımsızlık,

doktorunuza anlatın bunları ...

ilaçlara doktorun dediği şekilde devam ..

borç almayın , var olan borçları kapatmaya çalışın

ilaçlar uzun vadede ancak etki edebiliyor,ondan yan etki yapmıyorsa devam edin..

zamanla şikayetleriniz inşallah azalacaktır.

Kardesım doktora solemedıgım bısery kalmadı anlatıyorum ama aynı lacı deh dıyo ne yapmam lazım onu sole PANIK DEPROSYON DIYOR NE YAPMAM LAZIM DAYANAMIYORUM CALISAMIYORUMDA ILACIN TOZUNU ARTIRIYOR BEN CALISAN BIRIIYIM BORCUM COK İŞTEN ATILIRSAM NE YAPICAM BEN

borçları neden aldınız ,kim söyledi ?
borç almayın ...(almaya devam etmeyin)

Denemsı kolay kendımı tutabılsem almazdım sanırım dımı

sıkıntılarınıza sabretmekten başka çare yok. ama inancınız varsa intihar düşünmeyin , günahkar olsanız da intiharı düşünmeyin ..
sabredin...

Denemsı kolay kendımı tutabılsem almazdım sanırım dımı

o zaman bişey almaya karar vermeden önce yakınlarınıza söyleyin veya bir tanıdığınıza (sizi tanıyan birine)

Evet tanıdıgıma haber vermek ıyı akıl aslında ama onlara solersem bana neden alıyorsun sorusunu soruyorlar bende neden kelımesını semıyorum bıde yakınım her zman yanımda olamaz oda bısey yapabılcegını sanmıyorum ben kafama koydugumu yapıyorum durduramıyorum onu yapmam lazım baska fıkrınız varmı

Hocam, çok geçmiş olsun. Yalnız şu kısmı anlayamadım ben. Sıfır iphone telefon alıp 2 hafta kullanıp satıyorum demişsiniz? 10 milyar borç bu sebepten mi oldu? Bunu neden yapıyorsunuz?

benkım

pipoalarda ixeplion solianda kes lityum depakin zeprexsa yut

benkım

siz yinede yakınlarınıza söyleyin ve bunu doktorun dediğini yapmak gerektiği gibi düşünün. onlara söylemeniz gerekli yani (gibi).
birde yakınlarınız size yaptığınız yada yapmaya çalıştığınız şeyin nedenini sorabilirler bu normaldir ve sizin kötülüğünüzü istedikleri için değildir. onlara çekinmeden cevap verin , ve birlikte alın alacaksanız ,birlikte karar verin bu daha sağlıklı.

ve her zaman herşey istediğimiz gibi olmaz. var mı öyle "benim hayatımda her istediğim oluyor." diyen biri.

dolayısıyla siz de yakınlarınızı seviyorsanız o soruya cevap verin ve birlikte karar verin ne yapmak gerektiğine

evet başka fikrim daha var. borçlarınız olduğunu da bir yakınınıza söyleyin. ilk başta yapacakları şey hoşunuza gitmezse de veya bu yapmanızı istediğim şey hoşunuza gitmeyecek olsa da size birşey kazandıracak birşey olduğunu neredeyse garanti ederim. (babanıza veya annenize anlatın bunlar hayatta değilse kardeşlerinize anlatın. probleme 2. ve 3. kişilerin olaya farklı pencereden bakması yararınıza olacaktır.(bunlar 1.derece yakınlarınız olmalı değilse en yakınınıza yada mümkünse sizi en iyi tanıyan birine/birilerine anlatın)

Endless Bliss DENIZLIDE BASKA YERDE İPHONE ALTIN GIBIDIR DAHA COK PARA EDER ONDAN İPHONE 7 ALIP SATIYORUM DAHA HIZLI GIDIYOR BIDE NEDEN DIYE SORU SORMAZSANIZ SEVINIRIM TKS EDERIM

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM pipoalarda ixeplion solianda kes lityum depakin zeprexsa yut BANA BU ILACLARI VERMIYORLAR CALISIYORUM UYKU YAPIYOR LUTFEN ANLAYIŞLA KARSILAYIN UYUMAKDAN CALISAMIYORUM BORCUM COK CALISMAK ZAORUNDAYIM EMEKLIDE ETMIYORLAR KIME GIDEYIM YOL GOSTERIN BANA

Bipolar hastaları yardım edın

BEN BİPOLAR HASTASIYIM 13 SENDEN BERI O KADAR ILAC KULLANDIM BI FAYDA GOREMEDIM YAN ETKI YAPTI HALADA YAPIYO SADECE ILACLAR GOBEGIMI DISARI CIKARTIYO BASKA HIC FAYDA YOK YENI HASTANEDEN GELDIM 1 HAFTA OLDU HALA AYNI DURUMDAYIM LARGACTIN ICIYORUM BIDE NORODOL BIDE XEPLION IGNE AYDA BIR SIZ HANGI ILACLARI ICIYORSUNUZ BENDE KULLANMADIGIM ILACLARI SIZDEN NOT ALSAM DOKTORA SOLESEM BU ILAC IYI GELIRMI DIYE SIZDEN RICAM SIKAYETLERINIZ VE KULLANDIGINIZ ILACI YAZAR MISINZ BENIM SIKAYETLERIM BUNLAR
Mani dönemde;
Aşırı neşe

Olayların merkezinde olma duygusu

Hiperaktivite

Geçmişe oranla daha az uyku

Cinsel dürtülerde artış

Aşırı özgüven

Odaklanmada güçlük yaşama

Halüsinasyon görme
Hızlı konuşma
Yaratıcılık
Alkol ve uyuşturucu kullanımı
Sabırsızlık
Sürekli para harcama
Huzursuzluk gibi duyguların uç noktada yaşanmasıdır.
BUDA BASKA
Uzun süre uyuma isteği
Yorgunluk
Keyifsizlik
Olaylara konsantre olmada zorluk çekme
Suçluluk hissetme
Umutsuzluk hali
Sürekli kuşku duyma
İştahsızlık
Sanrılar görme
Uyumada zorluk çekme
Çevresindeki insanlarla sürekli tartışma hali
Azalan cinsel istek
İntihar düşünceleri
Günlük işleri yerine getirememe şeklinde görülür

Allah yardımcımız olsun yaşayan bilir Bnde borç atağında kaldım zaten duygusal durumları saymıyorum bile ilaçlar banada etki yapmıyor ama biz bunu doktorlara anlatamıyoruz ki😞😞😞😣😣

İşten atılıruım demişsin atarlar kardeşim kimsede seni anlamak istemez inan buna evt en yakınlarına paylaş ama sakın intihar düşünme kardeş evt bizim hayatımız böyle çalışırsın 2 gün sonra atak geçirip çıkarsın depresif dönemdeyim dersin işveren bn anlamam o ne der yani zaten hayt bize gülmüyor ama en azından bununla mücadele etmek zorundayız hepimiz borçlar var evt ama pes etmek en kolayı değil mi biz bu hastalık ile uğraşırken zaten en zor sınavı vermiyormuz mu 😣

Paranoya doktorla konuşsak bize yardımcı olabilir mi ki o zamanda ne decek siz daha iyi mi biliyorsun bizden derse 😣😞

benkım
Hani saymışsınız ya yorgunluk, keyifsizlik, çok uyuma isteği, cinsel istekte azalma bunlar ilaçların yan etkileri diğer saydıkların çok para harcama gibi bunlarda psikolojik yan etkiler halüsinasyon sanrı derken biraz açarmısn konuyu yan etkiler için doktorla görüşüp doz azaltma yoluna gidilebilir ama genelde ilaç yazar postalarlar. Maalesef dünyanın heryerinde böyle psikiyatri.bu arada kullanılan antipsikotik lerin etki ettiği yer belli hepsi h2 blokajı buna bağlı olarak dopamin düşüşüne yol açıyor yani sadace adları farklı bir nevi pazarlama yöntemi diyebiliriz. Antideprasanlar biraz daha farklı serotonin hormonu düzenliyor güya.

Bende aynı rahatsızlıklara sahibim.Emekli bile etmiyorlar.

Aynı şikayetler bendede var, ilaçlardan fayda görüp iyileşen var mı?

telefonları iki hafta kullanıp neden satıyosun ki...🤔alış-veriş baqimliliqimi yapiyo bunu peki...😌

bende depresyon hastayım. ilaçlar bana da pek etki etmiyor. kaç defa ilaçlarım değişti ama sonuç pek olumlu değil.

Paranoya evet %80 rapor aldım 2 senelık ben denedım sıgortam yoktu azdı anlıcanız eve geldıler babamın ve annemın aylıgı varmı dedıler bızde var dedık ondan sonra sız bosa beklemeyın bu maasla alamazsınız dedıler
Demir60 evet haklısın bazen panık deprasyona gırdıgımde bunlar tersıne oluyo evet haklısın butun ılaclar aynı satmaya calısıyorlar mahkemeye verdım bende 11 aralıkda mahkeme ne dıcek bılmıyorum ben emeklı olmak ıstıyorum bole verımlı calısamıyorum dedım bende ılacları bırakdım ama kıs gelıyo panıkatak gecırme gunu gelıyor yaklasıyor bazen yorgun bazende heycanlı oluyorum daha bır suru sıkayetım var aklıma gelmıyor bende ızmıre gıdıcem doktora benım ılk doktorum orda onu cok sevıyorum raporuda yukseltıcem sıgortayıda bıraz doldurdum 2 bın gun oldu calısamıyorum ben dıcem sıkayetlerıde solıcem kullanmadıgım ılac kalmadı kardesım bana yardım et hangı ılaclar sıze ıyı gelıyor
doğaevrim ben dokundugum telefondan almak ıstıyor cnm aklıma yatıyor ıs cıkısı telefoncuya gıdıyorum alıyorum sonra baska telefon goruyorum dokunuyorum yıne aynı akınaton verdı duzelmıstı amayan etkı yaptı bende bıraktım sımdı 4 tane telefonum var sayesınde doktorun tabıkı hepsıde ıphone zengınım anlıcanız :)

Iyi aksamlar bende bipolar hastasiyim bu hastalıkta benim araştırmalarım ömür boyu ilaç kullanmak ilaç birakilmiycak doktor karar vermeden durumlarimiza hastalığı kabullenmek doktorla konuşmak tedavilere uymak gerek ben 25 yıllık hastalık hikayem var 6 kez hastanede yattım en son 2016 yatış oldum çok kotuydum şimdi çok iyi şükür elektro şok uygulanmış bilincim kaybetmistim bende borçlar yaptım onları ödeyemedim bipolarin tüm özellikleri bende şuan toplum ruh sağlığına gidiyorum orasida çok faydalı

benkım
%80 nasıl alıyorsun senin teşşiz şizoefektifmi aldıgın raporda teşşiz ne yazıyordu pipolara %70 fazla veremezler nasıl oluyor anlamadım

Üst Alt