Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastasıyım, raporumu gören işveren işe almıyor!?

Konular
28
Reaksiyonlar
0
iş başvurusu için sağlık raporu isteniyor işveren tarafın dan raporda bipolar hastası olduğum çıkıyor iş vermiyorlar biraz insaf

bipolardan engelli raporu alacağım.ama kafamda sorular var.ya iş bulamazsam gibi.pskiyatri hastalarına bakış açısı nasıl olur onu da bilmiyorum.özellikle iş bulamama korkusu bugün çok var.yarn rapor için başvuracağım ama çok karıştı kafam.ekpssye de daha çok var.sizlerin fikirleri neler arkadaşlar bu konuda.

Bipolar hastası olarak iş bulmakta zorlanıyor musunuz?

bipolar hastaları iş bulmakta zorlanıyormusunuz

iş bulmakta değilde çalışma konusunda zorlanıyorum

Bende engelli raporu almayı planlıyorum,bipolarım.EKPSS’ye girmeyi düşünüyorum.Fakat ya olmazsa.Özel sektör bana bir gelecek vaadedecek mi?Bu rapor elimi kolumu bağlamayacak mı?Kariyer örneğin.Bipolar olup ciddi başarılara imza atan var mı?Yüksek seyirde ilerleyen.Hastalığının önüne geçen.

Psikiyatrik engelliler ve bankada çalışma başvurusu...

Psikiyatrik engelliler için [iş bulmak] hernereye giderse gitsin tamamen aynıdır.

Geçenlerde birgün bir bankanın iş bulmak için
toplantısına katıldım istanbul da işkura gittim mi.
3 tane görüşme odası vardı. Neyse sıra bana geldi
içeri girdim birkaç şey konuştuk, ne işler yaptın daha önce,
hangi lise mezunusun gibi birkaçşey sorduktan sonra
BANA ENGELİMİ SORDULAR BENDE SÖYLEDİM
ENGELLİ RAPORUMUDA YANIMDA GÖTÜRDÜM vede SUNDUM.

DERDEMEZ BENİ BAŞINDAN DEFLEMEYE ÇALIŞTILAR ANLAMIŞTIM [O AN]

(Görüşme sadece 1 dakika sürdü sürmedi diğer adaylarla 3 - 5 dakika görüşülmüştü)
(Anladımki benimle sadece engelimden dolayı bu kadar kısa görüşülmüştü)

AMA ELDEN BİŞEY GELMEZDİ FARKINDAYDIM İŞTE [O AN ]

ÜZÜLEREK ORADAN AYRILDIM.

hayırlısı olsun sizi anlayabiliorum bende psıkolojık bır soruna sahibim cunku

evet kardeşim çok haklısın bende bipolar hastasıyım iş bulmakta zorlanıyorum bizim gibi psikolojik sorunları olan engellilere ön yargılı davranıyorlar malesef

Ben vergi indirimi için engelli olarak işkura, gitmeyi düşünüyordum. Ne yapacağız bilmiyorum.. Hayırlısı bakalım

ah kardeşim zorlanmak ne kelime anam ağlıyor ... şimdi birde askerlikten muaf olursam her iş yeri rahatsızlığımı soracak bende ne bok yiyeceğimi şaşırdım anlamadım

Benim raporum psikiyatri dışı farklı branşlarda, bu açıdan biraz rahatım ama yine de toplumda yaftalanmamak için ilave olarak bipolar hastalığımı direkt söyleyemiyorum. Vardiyalı çalışamayacağımı belirttiğim için epey bir iş fırsatından oldum.

Bipolardan %40 raporla erken emekli olan var mı ?

bunu bende merak ediyorum işine güccüne devam edebilen sorun yaşamayan işe girerken bırak rapor almayı askerden çürük raporun varsa
bile işe almak istemiyolar bende anlamadım

Ben bir evde çalışyorum yarım gün ,çok zorlanıyorum

benimde merak ettiğim bu işveren bu raporu alınca işe almak istermi böyle bipolar olupta işe girebilen var mı ? arkadaşlar var mı çevrenizde billdiğiniz kimse bu şşekilde ?

çevremde bipolardan tanıdığım kimse yok ancak 5 6 yere başvurdum bir tanesi engelimi sordu ön görüşmede. ama geri dönen olmadı. internette psikiyatri hastalarına bakışın olumsuz olduğu yazılıyor tam olarak bilemiyorum ancak ben de artık bunu düşünmeye başladım. allaha şükür ekpss sınavı yaklaştı da bir umut oldu yoksa iş bulabilir miyim şu an için özelde olumsuz...varsa bulan yazsın.

Bipolar hastasıyım. İşverenlerin ön yargılarından usandım!

Merhaba arkadaşlar,

Bana bipolar teşhisi kondu. 2016 kasım ayında bir yerden işten çıktım. sonrasında iş bulamadım yaklaşık 2 senedir işsizim. ama bir bunalımdayken zaten bu benim sorunlarımı daha çok körükledi. ve ben artık yük olmaktan bıktım. işverenlerin bana önyargılı davranmalarından bıktım. askerlikten muafım diye def etmelerinden bıktım. öyle bir şey yapmak istiyorum ki bunlar benim ayaklarımı öpsünler. ya intihar edecem yada devlet bir şey yapsın artık

Haklısın seni çok iyi anlıyorum ama onların intihardan ders alacağını sanmıyorum toprak olur gider ve unutulursun o yüzden intiharı aklından çıkar o çözüm değil.Devletin bencede bu konuya hassasiyet göstermesi gerekir ama nasıl sesimizi duyuracağız ki?

aslında bununla ilgili önce doktorlardan yardım istesek? belki onlar devlet büyüklerine sesimizi duyurabilirler.

devletin bu konuda bir şeyler yapması lazım bence toplanıp bimer veya cimer'e yazalım derim. gerçekten can sıkıcı bir hal almaya başladı

Hem iş vermiyorlar hem de verende dalga geciyor. Bana diyor ''500 lira aylık veririm daha fazlasını istersen git fabrikada çalış tabi işe alırlarsa seni''şaka gibi. Allah belalarını versin

bende arkadaşa katılıyorum... muaf tır diye yazmasalar belki bir düzenimiz olacak devlet resmen fişliyor bizi .biz ruhsal engelli kişiler ne olacak ...iş yok güç yok kimse almak istemiyor . şu işe bi çözüm bulsa devletimiz çok makbule geçecek...

Ben de bipolarım memurum emekli olmak istiyorum ama olamıyorum her yıl kontrol oluyormuş anladığım kadarıyla ve bu beni korkutuyor .

benkimimya walla kardeşim bende bunu sorucam nasıl toplanıp bimere derdimizi anlatabiliriz ...:( bende aynı durumdayım ne yapabiliriz.

belli bi süre sonra rapor sürekli olur merk etmeyin ...

Üst Alt