Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar Mizaç Bozukluğu tedavisi görüyorum. Engelli raporu almalı mıyım emin olamadım

afakix

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;

Öğretmenlik Mezunuyum

11.03.6 ---> Bipolar Mizac Bozuklugu(F31) teşhisiyle tedavi görmekteyim.

2018 de hastanede yatarak da tedavi gördüm.

Tedavimi takip eden doktorum İstiyorsan engelli raporu düzenleyelim diyor.

E-KPSS ye girersin. Atanman daha kolay olur ve sıkıntıya girmeden devlet işinde çalışırsın.ve bu senin için çok daha iyi olur diyor.

26 yaşındayım ve özel bir yerde ön muhasebecilik yapıyorum şuan.

Sizlere sorum Engelli raporu aldığımda her önüme gittiğim yerde raporun varmış diye çıkar mı

Sadece ben kendi e devletimde görebilirim vey raporu ben sunmadıkça kimse göremez mi?

Engelli raporu aldım E-KPSSden atanamadık tabiri caizse rapor elimizde patlar mı?

engelli raporum varken NORMAL LİSANS KPSSye de girebilirmiyim.

özel sektörde beni kötü etkiler mi.Bir keresinde önceki çalıştığım yerde engelli raporu olan birisinin iş başvurusunu dikkate almamışlardı.

Başarılı olman durumunda E-KPSS sana iş bulmada kolaylık sağlayabilir. Diğer başvurduğun alanlarda genellikle herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığı sorulur. Bunu bildirmek durumundasın. Ancak çalışacağın yerde-özel sektörde- senle görüşme yapan kişiler bu durumu değerlendirip ona göre karar vereceklerdir. Raporunun olup olmamasından çok çalışabilme durumunun öncelikli olduğunu düşünüyorum.
Kolay gelsin..

Bende aynı hastalıktan 2016 yılında engelli rapor aldım. Özel sektörde çok ama çok sıkıntı oldu, psikiyatri raporu. 100 kadar iş başvurum geri çevrildi. En son raporumu ve rahatsızlığımı söylemeden iş buldum. 2018'de EKPSS ile memur olarak atandım. Kurumda hiç bir sıkıntı ile karşılaşmadım. İlk zamanlarda önyargı olmasına rağmen zamanla önyargılar kırıldı ve gayet iyi bir iş hayatım var. (2 yıldır atak geçirmemiş olmamın etkisi büyük bu yaşananlarda)

Bu sene ayrıca Öğretmenlik okumaya başladım. Hem çalışıyorum, hem okuyorum.Amacım bitirebilirsem, yeniden sınava girip öğretmen olarak atanmak. Öğretmen olarak atanmak gerçekten kolay gibi duruyor. Kadrolu oluyormuşsun ve mülakat olmuyormuş. Ben deneyeceğim. Şu an ki işim çok rahat fakat öğretmenlik hayalim var.

ismira86

hocam mezuniyetiniz nedir ve şuanda raporunuz sadece edevlette m çıkıyor önüne gelen iş yeri vs. siz bildirmedğiniz söylemediğiniz sürece görebiliyor mu. kamu kurumunda çalışan arkaşlarınız sizin engelli memur ve pskilojik bozukluktan olduğunu bilebiliyor mu ya da siz mi söylediniz.

bende atak falan yok ben 1 dönem yaşadım bitti ama ilaç kullanıyorum. doktora diyorum hatta ben bipolar değilim falan diye.Doktor atak olursa sıkıntı diyor.

MESELA ben öğretmenlik mezunuym ekpss kazanamadım normal KPSS ile atanabilirmiyim.Engelli raporum olduğu halde?

Bu raporu istediğimizde gösterip istemediğimizde saklayabiliyormuyuz teşekkürler

1- Açıköğretim İşletme mezunuyum. Şu an Açıköğretim Sosyoloji ve örgün olarak Sosyal Bilgiler Öğretmenlliği okuyorum.
2- Raporumu sadece ben görebiliyorum. Çalıştığım kurumda ise sadece personel işleri. Amirim hariç kimse bilmek zorunda değil. Kimseye de anlatmıyorum zaten. Bipolar nedir ne değildir diye. Biliyorsun anlatmaya cümleler yetmez. Psikoloik tedavi gördüm yoğun bir şekilde şu anda da koruyucu tedavi görüyorum diyorum.
3- Bence koruyucu tedaviye devam edin.
4- Ekpss KPSS'den çok çok daha kolay. Atak dönemi hariç sınavda bence ii not alırsınız.
5- Öğretmenlik için bipolar zor olabilir. Benimde soru işaretlerim var. Öğrenciler ile nasıl olur diye.

ismira86

Vakit ayırıp yazdığınız için çpk teşekkürler.
1-LİSE EKPSS den mi atandınız Lisanstan mı hocam?
2- Çalıştığınız kurumdakiler engelli kadrodan geldiğinizi mecburen biliyorlar sadece siz hastalığınızı söylemediğniz yanlış anlamadıysam.
3-ben sosyal bilgiler öğr. mezunuyum.Normalde atanmak çok çok zor Alan sınavı eğitim bilimleri, genel kültür genel yetenek ve bunların hepsi lisans düzeyinde olunca çok zorlaşıyor.Ama ben baktım normal atamalarda sadece ÖĞRETMEN olarak, sosyal politikalar bakanlığı tarzı yerlere o da Rehberlik öğretmeni olarak alıyorlar.Bu yıl Engelli öğretmen ataması diye 750 öğretmen alacak.
Bunların 95 tanesi sosyal bilgiler olduğu söylendi.ve Geçmiş 2 Sınavın puanları alınacakmış yani alan sınavı vs. mülakat olmadan sadece EKPSS GK -GY ile alım yapılıyor.Ama her zaman olmamış bu alımlar diye biliyorum.

4-Herşey iyi hoş ekpss kalkacak diye söylentiler var yıllardır.Kalkarsa Rapor elimizde patlamış olmaz mı. Özel sektörde de engelli statüsündekilere iş vermek istemiyorlar ki benim teşhis bipolar diyorlarda ben yaşadığım bi olaya bağlıyorum hasatalığımı.Her ne kadar doktor da kabul etmese ben de etmesemde:) .

Ben AÇıköğretim İşletme Lisans olarak atandım. Şu an Sosyal Bİgiler Öğretmenliği okuyorum.
KPSS ile öğretmen olmak gerçekten zor. EKPSS ile sanki daha kolay.
Size kesinlikle rapor alın demiyorum yanlış anlamayın. Sadece yaşadıklarımı anlattım.
Bir de şu var ki biliyorsunuzdur muhtemelen. Genelde Bipolar için süreli rapor veriyorlar. Olmadı yeniletmezsiniz. Gerçi o kağıt üzerinde kalıyor. Maalesef ömür boyu süren bir hastalık

Ekpss den öğretmen olarak atanmanız sıkıntılı olabilir. atandıktan sonra öğretmen olur raporu isteniyor.

Nurtan

ne gibi hocam... sıkıntı olur mu ki bipolar tanımlama da ama bende mesela sıkıntı yok eskiden neysem yine o yum.taşkınlık vs yok

Evet o raporu isteyeceklerini biliyorum. Sürekli kontrole gittiğim psikiyatrist ve psikolog ile bu konuyu konuştum. Görev yapabileceğimi söylediler. Zaten -çok şükür- iki yıldır atak geçirmiyorum.

bende tereddut ettim alıp almama konusunda.avantajları güzel hayatınızı kolaylaştırıyor devlet.bunun benim açımdan dezavantajı insanların bunu bilmesi olucaktı.benim için almamak bana daha kolaylık sağlar diye düşündüm.ilerde belki daha farklı düşünürüm.bence sizde aynı şeyi yapın bilgileri toparlayın mutlu olup olmayacağınızı öngörmeye çalışın.

Kardes benimde engelli raporum var ekpss icin aldigim raporu sen istemedigin surece kimse goremiyor ve calistigin yerde ve ozel hayatinda kimsenin bilmesi gerekmez..bipolar omir boyu suren bir hastalik degil ben 6 senedir atak gecirmiyorum nerdeyse masallah ve ilaclarimi azaltarak birakiyorum yavas yavas..Turkiyede psikiyatri terordur Avrupada boyle degil iki sene gecirmesin biraktiriyorlar ilaclari cunku duzelen bir hastaljk sizofren omur boyu kullanmak zorundadir benimki bipolar duygulanim bozukluhuydu simdi hastaligimdan Allah a hamd olsun eser yok hoscakal

Üst Alt