Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar raporu almak geleceğim açısından kötü mü oldu dersiniz!?

anon

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Lisans mezunu 5 yıllık işsizim. Bipolar bozukluk hastasıyım. Doktorum önerdiğinde ilk olarak engelli olmaya hevesli değildim, hatta karşı çıktım, yıl 2015 ti. Sonra araştırdıkça engelli Kpss'nin avantajlı olduğunu gördüm ve ellerim tireyerek aldım yüzde 40 lık raporumu. almam gerekiyordu ve aldım.istemeye istemeye... Kısmetse bu sene gireceğim ekpss lisans'a.

Ama şunu düşünmekteyim; ben bu raporu Bipolar bozukluktan alarak geleceğime bir darbe vurdum mu acaba? zira akıl rahatsızlığı yabana atılır bir rahatsızlık tipi değil..

Sanırım hiç evlenemeyeceğim. çocuklarım olmayacak. yalnız başıma ölüp gideceğim. Kimseye de söyleyemiyorum böyle böyle diye, belkide adım çıkacak ''deli'' diye, işyerinde-mahallede..

Biliyorum hepimizin sorunları var ve Allah'tan herkese bu sorunları aşmasında yardım diliyorum. İçimi dökmek istedim. Aynı durumdaki kardeşlerimi de dinlemek isterim.

merhaba,
aynı durumu yaşadım ...
matematik tezli master programını bıraktım. makina müh te tezliye başlayacağım inşallah .

yani bu durumu senin gibi değerlendirmeme sebep olan şey ailemin davranışları oldu.
ailmde çoğusu okumamış pek.

takmayın canınızı sıkmayın benim raporum süreli atanamassam yenilemiycem sizin sürekli mi?

Özel sektörde büyük kurumlarda engelli kadrosuna başvurursan sıkıntı olabilir. Normal kadroda büyük olsun küçük olsun hiçbir işletmede kimsenin rapordan haberi olmaz bile sıkıntı da olmaz. kpss herkes için çıkış yolu Allah gönlüne göre versin. Evliliğe gelince ilaçlarını kullanıyorsan bir sorun olacağını sanmıyorum ama bekarlık da ayrı bir sultanlıktır onu da belirtmek isterim. Birde toplumun bipolar hakkındaki bilgisine bakalım;

uzakyol
hahahahahhaahahhahhaha :) :) :) :)
o çok konuşan öğrenci çok tatlıydı 2. mi 3. mü ne hani biz ilköğretimde soruyu bilemeyince "bu konuda çeşitli söylentiler vardır yani çok önemlidir der gibi :) :) :) :) :) ne güldüm

anon
hocam takılmayın , ben takılmıyorum. raporunuz süreliyse atanamazsanız yenilemezsiniz olur biter. birde sizin ne dediğiniz önemlidir başkalarının değil ayrıca taşkınlık çıkarmamaya çalışın evde

Ben de aynı durumdayım, korka korka raporu aldım. Yaşım 38 ve hiç evlenmedim ve bir şizofren olarak evlenebileceğimi de zannetmiyorum. Şizofreninin 20 üzerinde çeşidi var, ben eğitimliyim ve saldırgan biri değilim, cezai ehliyetim de var ama bunu karşımdakine anlatamam. O yüzden gizleme kararı aldım.

Yalnız "Daha rahat yaşamak için geleceğimi mi sattım?" düşüncesine katılmıyorum. Bu bize tanınmış bir pozitif ayrımcılık. Eğer bu ayrıcalıklar olmasa biz toplum içinde çok daha gerilerde kalacağız, kalıyoruz, kaldık da. Bu yüzden durumu olduğu gibi kabullenmek ve bize tanınan ayrıcalıkları kullanmak en sağlıklısı. Örneğin diğer insanlar emekli olmak için yaşı beklerken biz daha erken ve yaşı beklemeden emekli olabiliyoruz. Bu çok büyük bir nimet. Hem bipolar olup hem bu ayrıcalıkları kullanmadan 10 yılda neler kaybedeceğinizi düşünebiliyor musunuz? Sadece maddi olarak değil, manevi olarak da.

Serhat79

Haklısın Serhat. Ama bir açıdan da damga bu, yabancılar ''stigma'' derler, bir nevi mahallenin delisi olayı.

Ben de evlenebilecegimi dusunmuyorum.. Tabi Allah ne yazdıysa o.

Bu hastalığınızın düzelmesi gibi bir durum söz konusu mu ? Eğer ufacık bile ihtimal varsa ona göre %100 düzelicekmiş gibi davranmakta fayda var.Yani bu hastalara tanınan imkanı ben haketmiyorum inşallah kurtulacağım düşüncesi daha sağlıklı geliyor bana.

Ben mesela bana çarpan 17 yaşında ehliyetsiz bir velet olduğu halde ne onun ailesinden ne de sigortadan para almadım.Alacak olsam hayatımı kurtaracak meblağları alabilirdim ama benim tek istediğim eski sağlığıma tekrar kavuşmak ...

bu nasıl başlık hocam ya bende daha rahat yaşayabilmek için organlarını yada bedenini sattın sandım . Tr de yaşayıp aklı başında olan psikolojik ekonomik sıkıntısı olmayan insan sayısı inan çok az hiç kafana takma hepimiz deliyiz.:eek:

Bende İron abinin dediği gibi zannettim. Hiç kafaya takmayın bence de. Her kafanın illa ki bir derdi var yani.

Kardeşim ben memur oldum bende sağ siyatik sinir lezyonu var kurşunla yaralanmadan dolayı %60 rapor verildi. işe başladıktan bir süre sonra müdürüm ilaçlardan dolayı beni psikolojik hasta zannetmiş arada gelip takılırdı. hiç bozuntuya vermedim 5 yıldır öyle zannediyor umurumda da değil :D

Evet aynen öyleler. Geçmişte ilaç kullananları da hoş görmeyenler farklı bakanlar oluyor. Onun için hiç kafaya takma. Allah şifanı ihsan eylesin. Beterin beteri vardır.

Al bendende o kadar tedavi olmak umrumda bile değil ama bir bipolar tanısına takıldım kaldım..Ruhu özgürlükçü bir insana verilebilecek en büyük ceza akli dengesiz muamelesidir. Kaldi ki ne bir depresyonum var nede mani zerre kadar da inanmadım bp olduğuma :) Bu yüzden başka doktorlar arayışına girdim. İlaçları azaltınca kendimi mükemmel hissediyorum ama doktora göre manidesin.

O da olmassa depresyondası oda yoksa hipomanidesin oda olmazsa karma dönemdesin. Gelde normal olduğunu bu adama anlatmaya çalış. Forumdaki zorla hastaneye kapatılma, yasal vasili gibi başlıkları okuyunca ne büyük bir aptallık yaptığımı psikiyatriye giderek anladım. Çıkış yok çünkü bp damgasını yemişsin. Kaçan kovalanılır misali :) Gerçek hastaları tenzih ederim.

Herkese sağlıklı günler..

Herkes evlenemeyeceğim demiş , benim merak ettiğim evlenmek isteyip de hastayım diye evlenemeyenler kendi gibi bir hasta ile evlense sonuç ne olur acaba???

ahmet22

ama daha sonra tekrar rapor almak istediğinizde en az ay tedavi derlerse tekrar baştan ilaç kullanma olayın olamyacakmı hocam bide devlette işe başladığında raporun özlük dosyanda kalcak kime ne

patpat55

Raporlar özlük de kalıyor ama kurumların özlük müdürlüklerinde dedikoducu memurlar çalışırsa bütün kurum dosyanda ne var ne yok öğreniyor ki bu ispatlanırsa kamudan atılma sebebidir.

ekonomist79

O zaman raporun sadece psikyatriden oran almış olup 2010 ve 2018 kadar atanmış olan tüm öğretmenlerin atılması lazım insanlarla ugrasmiyorsun öğrenci egitiyorsun

patpat55

selam , o alıntıladığınız yazımdan itibaren ne kadar çok şey yaşamışım dedim.şu an temel tıp bilimleri tezli master dın ayrılma planları yapıyorum. bilgisayar mühendisliği başlayacak inşallah. inşallah diyorum da hayırlısı..

konuya gelince. elbette bazı artıları olur raporun ama dediğim gibi ,bu psikiyatri alanı , kendinizi hastanede düşünün nasıldı ,hoş hastanelerin hiçbirinde yaşamak eğlenceli değildir ama psikiyatri başkadır.

diğer kişilerin hakkınızdaki düşünceleri de çok önemli yada sizin ne düşündüğünüz hiç önemli olmayabiliyor.bu yüzden psikiyatriden alınan raporun nispeten dezavantajı olur kanısındayım..

atanırsanız tabii ki işler değişebilir ama artık büyük değişiklikler beklemek de çok anlamlı değil. memuriyet de karın doyuramaz olmuş.
taş patlasa memur maaşı 2600 tl ya eder 550 $ ya etmez. bu da çok küçük bir rakam çoğu şey ithal.

kısa bi hesap yapalım özetçe

kiradasın 600 tl min.
doğalgaz , su ,elektrik ,telefon 400 tl ki kışın daha fazla gider etti 1000 tl.
aylık 500 tl yiyeceğe ayırsan 1500

150 -200 tl giyim ayakkabı 50 tl cinemaydı ıvır zıvır al sana 1750 tl min çıkacak rakam ..

sen ne kadar alıyorsun 2600 sana kaldı 850 bide bakmakla yükümlü olduğun kişi/ler varsa olay tamam .

psikolojiniz daha da bozulmasın ne olacağı belli olmaz da ...sadece bikaç şey yazdım
...

anon Merhaba Bende bipolar ve diyabetten 2 sene önce engelli raporu aldım. Hastalığının biliniyor olması yaşadığın her tartışmada ne kadar haklı olursan ol hatayı üstüne yıkıyorlar. Zaten hasta ve sinirli yaftası yapıştırılıyor.. İşlaçlarını düzenli içersen, alkol ve uykuna dikkat edip dr kontrollerini aksatmazsan sorun yaşamazsın. Bu arada ben raporu emeklilik için aldım. İstediğim an emekli olabiliyorum. bu da beni inanılmaz rahatlarıyor.

patpat55
Yazdığımı ifade edememişim sanırım, psikolojik rapor almak kamudan atılma sebebi değildir, başka birinin bu durumu özlük dosyasından öğrenip raporu olanın arkasından dedikodusunu yapması bu kişinin kamudan atılma sebebidir demek istemiştim.

tato78
Hastalığını herkes senin aleyhine kullanıyor kardeş maalesef.

ahmet22
En düşük memur maaşı 2018 temmuz'da 3133 TL oldu. Psikolojim yazdıklarınla bozulmaz bunlar ekonominin gerçekleri. Yalnız şu var birkaç terbiyesiz ahlaksız arkamdan hastalığım (ki genetik bir hastalık ne sigara içerek kanser oldum ne çok şeker yiyerek şeker hastası oldum doğuştan gelen şeyde benim suçum ne????) dedikodu yapacak diye erken emeklilik ve memurluğun avantajlarından vazgeçmem, onlar önce aynada kendi suratlarına bir baksınlar.

ekonomist79

Ekonomist emin misiniz 2600 TL den 3100 ye bi çıkışı ben beklemiyorum paylaşabileceğiniz bi link var mı buna dair. Yinede olumlu paylaşımınız için çok teşekkür ederim

Bes nedir acaba? Cevap için teşekkürler

hozgul teşekkürler,

peki bes aboneliğimiz / üyeliğimiz yoksa?

Kendimle ve hastalığımla barışığım bana çok şey kattı. Ben hasta olmak istemedim bu Allah'ın takdiri ve insanların ne dediği toplumsal onay vs bu aşamayı geçtim, raporu aldım sınava girdim doktorum bana söylemedi ve söylemesi de dogru değil zaten kendim araştırdım sagolsun yardımcı oldu .

Size stabil bir hayat diliyorum evlilikte de bu işler kısmettir yalnız rapor sonrası psikolojik olarak ayrı bir destek alın çünkü etiketlenme süreci ile hastalık atağınız artabilir acıtasyona girebilirsiniz , kısaca işinize bakın kendinizle barışık olun ve güvenmediğiniz kimseye veya yeni tanıdığınız kişilere de hemen kendinizi açmayın önce sizi tanısınlar sonra hastalığınızı öğrensinler başta önyargı oluşmasın

İlk başta ben de tereddüt içerisindeydim ama sonra aldım.Sonuçta keyfimizden hastalanmadık...

tato78

en az doktor kaç ay kontrolden sonra doktora rapor yeniletcem desem heyete rapor almak için gönderir birde sürelimi verir benim öyle 15 te bile gözüm yok 5 bile verse yeter 5 puan için bile adın çıktı gersi boş bide 5 pua bile istesem sürekli veremezmi 6 ayda yada 1 senede

Tomris_Hatunn

Hastalığınızın olduğunu özellikle devlet memuru iseniz çok uzun süreli saklayamazsınız çünkü çalışırken ufak veya büyük ataklar geçirirsiniz ve sıhhi rapor almak zorunda kalırsınız ve devlet memurları maalesef dedikoduyu çok ama çok sevdikleri için hemen sizin aldığınız raporun dedikodusunu yapacaklardır.

O sebeple bence hastalığı saklamanın manası yok ama sadece hastalığınız ile ilgili detayları (örn. yatarak mı ayaktan mı tedavi gördüğünüzü geçirdiğiniz atakları vb... konuları) herkesle paylaşmayın derim çünkü çoğu memur iyi niyetli gibi size yanaşsa da amaçları sizin hakkınızda amirinize rapor vermek veya diğerleri ile dedikodunuzu yapmak olabilir.

Dediğim gibi herkesle hastalığınız ile ilgili konuşmayın hatta ancak çok samimi olduğunuz kişilerle paylaşımda bulunun ama hastalığınız olduğunu da herkesten saklamanın anlamı ve mümkünü yoktur, zamanla göreceksiniz.

ekonomist79

Bu durumu gecen yıl nette tanıştığım biri demişti, başka hastalıklarımda var onlara dahil ettirmedim rapora , şuan çevremde soran olursa o kişilere diğer hastalığımı söylüyorum. Aileme dahi söylemedim rapor aldığımı çünkü hastalık sürecimde yanımda olmadılar rapor aldığımı aileden sadece kardeşime söyledim o da Bi kac kez hoş olmayan şeyler söyledi üzüldüm, herşeyimi paylaştığım psikoloğum var evde istismar edildiğimi söylüyor güvenli alanım yok

Üst Alt